woensdag, mei 1, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 19), 8-15 december

Lopend Vuurtje (aflevering 19), 8-15 december

-

Tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De vorm van berichtgeving in deze rubriek is gevonden, die houdt LeidenAmateurVoetbal als richtsnoer aan. Dat hoeft niet in te houden, dat LeidenAmateurVoetbal niet open zou staan voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw, nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering  19 – seizoen 2023-2024 – 8 tot en met 15 december

RCL trainers ronden met succes KNVB-opleiding VC1 af

Het is altijd een mooi moment wanneer een cursus of opleiding met een diploma wordt afgerond. De RCL-trainers Ferdinand Kleijne (JO9 1) en Erik Kramer (MO13 1) hebben met succes hun VoetbalCoach 1-opleiding van de KNVB voltooid. De KNVB hecht veel waarde aan gediplomeerde trainers en coaches. De grootste sportbond van Nederland biedt dan ook diverse opleidingen aan. Hoe beter voetballers begeleid worden, hoe veel beter ze presteren en plezier hebben in het spelletje. Bij de opleiding VC1 komen tal van onderwerpen aan bod, zoals de rollen en taken van een trainer/coach, het geven van trainingen aan Onder 13 t/m Onder 19-spelers, het coachen en begeleiden van  wedstrijden voor deze groepen, wedstrijdvormen. En: de 4 kwaliteiten van een trainer/coach en de 4 gouden trainingsprincipes. De gezichten van Ferdinand en Erik staan dus terecht op de modus TROTS. Meerdere trainers van RCL volgen de KNVB-cursus, die onder meer in De Bloemerd wordt gegeven. De club streeft ernaar om zijn trainers zoveel mogelijk gediplomeerd te krijgen.

 

Scheidsrechter Cor Beij biedt collectie ballpoints gratis aan

De in Leiden geboren en in Leiderdorp wonende voetbalscheidsrechter Cor Beij (70+) fluit elke week nog zijn wedstrijden. Op niveau, hè! Cor verzamelde ballpoints (met opschrift), zijn collectie telt zo’n 2200 stuks. Beij doet ze van de hand en wil ze weggeven aan iemand die hij daar een groot plezier mee doet. Gratis. Geïnteresseerd? Stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en het komt in orde.

Scheidsrechter Cor Beij met zijn kleinzoon, die al aardig kan fluiten.

Kagia’s Ladies Night sprankelende afsluiting 1ste deel seizoen

De Ladies van Kagia hebben toegeslagen. En hoe! Ze hadden hun eigen Ladies Night. Het is een meer dan geslaagde avond geworden. Daar hebben ze hun talenten op niet mis te verstane wijze laten zien. Op het veld natuurlijk en tijdens de inmiddels ingeburgerde 3e helft. Er werd vanaf 11 meter geknald om de Penalty Bokaal, de jeugd en senioren speelden lekkere partijtjes, waarna de Dames 30+ tijdens het afsluitende Voetbal Gala fijntjes lieten zien waarom ze zich kampioen mogen noemen. Trouwens, de 18+ heeft zich als 2e ook behoorlijk in de kijker gespeeld. Tal van mensen – scheidsrechters, publiek, het barpersoneel en het organisatiecomité – hebben bijgedragen aan een avond, die niet snel vergeten zal worden.

Vijf leden SJZ onderscheiden

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van deze week heeft SJZ 5 leden in het zonnetje gezet. Hans van Oosten en Arie de Jong zijn bij hun afscheid als bestuurslid benoemd tot Erelid van SJZ. Nel Vink-Wesselman, Peter-Niek Plooij en Kees Berg mogen zich Lid van Verdienste noemen. Alle gedecoreerden blijven overigens verbonden aan de club.

Erelid Hans van Oosten heeft maar liefst 26 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. Begonnen als Jeugdleider maakte hij in recordtempo promotie tot lid van de Jeugdcommissie en snel daarna trad Van Oosten toe tot het hoofdbestuur. Als beheerder van de penningen heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Dat bleef niet ongemerkt. Hans was al Lid van Verdienste, werd onderscheiden door de KNVB en in 2018 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Arie de Jong was, is en blijft de man van accommodatie onderhoudszaken. Dat is nog net geen dagtaak voor De Jong. Hij die vrijwillige taken uitvoeren, maar is opgelucht dat hij geen deel meer uitmaakt van het bestuur. Simpelweg omdat hij graag met zijn handen werkt. Voor vergaderen is hij nooit in de wieg gelegd.

Leden van Verdienste

Nel Vink-Wisselman heeft zich meer dan 36 jaar ingezet als barmedewerkster, is sinds 2002 gastvrouw bij de thuiswedstrijden van SJZ 1. Een kwart eeuw vormde zij samen met Nel Turk-Distelvelt het binnen SJZ illustere duo Nel & Nel. Ook vanwege andere vrijwilligersactiviteiten is Nel VinkWesselman in 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Peter-Niek Plooij mag zich ook Lid van Verdienste noemen. Hij is overigens de keeper met de meeste caps in SJZ 1. Plooij verdedigde 205 maal het doel van de groen/witte hoofdmacht. Peter-Niek was jeugdleider, mede-stimulator van het internationaal D-jeugdtoernooi, lid van de Normen- en Waardencommissie en lid van het hoofdbestuur. Als jurist kwam en komt zijn kennis en kunde goed van pas.

Kees Berg is een stille werker op de achtergrond. Altijd paraat en dat al vele jaren achtereen. Zoals bij het vervaardigen van het clubblad. SJZ is een van de weinige voetbalverenigingen in de regio die wekelijks een papieren weekblad uitgeeft. Berg is daar al decennia lang bij betrokken. Maar ook bij de ploeg die de buitenaccommodatie op orde brengt en houdt, is Kees Berg betrokken en hij blijft dat zeker nog een poos doen.

(Met dank aan Gerard van der Hoeven)

5 Leden van SJZ werden in het zonnetje gezet. Vlnr: Kees Berg, Arie de Jong, Nel Vink-Wesselman, Peter-Niek Plooij en Hans van Oosten. De Jong en Van Oosten zijn benoemd tot Erelid, de andere 3 mogen zich Lid van Verdienste van SJZ noemen. (Foto: Gerard v/d Hoeven)

Sluit nu aan, schrijf je nu in voor het Lugdunum Nieuwjaarstoernooi

Na het succes van de vorige editie organiseert de Sponsorcommissie van Lugdunum op 6 januari voor de 2e keer het Nieuwjaarstoernooi (7 tegen 7). Iedereen bij de Kikkerclub herinnert zich de pittige partijtjes, de enthousiaste reacties en de gezellige receptie. Een hele middag bij elkaar om samen het nieuwe jaar in te luiden. Bij de vorige gelegenheid moesten nogal wat spelers teleurgesteld worden. Ze waren te laat met hun inschrijving. Dat kan ditmaal worden voorkomen door je  nu aan te melden. Dan ben je verzekerd van deelname. Doe het nu meteen: sponsorcommissie@lugdunum.nl. Alleen Koning Winter kan de spelbreker zijn, maar daar gaat niemand van Lugdunum van uit.

Kickers ’69 stelt een nieuwe sponsor voor: De Groot Kaas

‘Blij zijn wij,’ aldus het bestuur van Kickers ’69, ‘met onze nieuwe sponsor, De Groot Kaas.’ Dan volgt de vraag: ‘Mogen wij De Groot Kaas voorstellen?’ Natuurlijk. ‘De Groot Kaas is sinds 1989 al ‘groots in kaas’, noten en wijnen. Het assortiment kazen houdt niet op bij onze landsgrenzen. De Groot Kaas importeert uit Frankrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken en Engeland.’ En dan heeft De Groot Kaas het nog niet over de ruime notenbar, waar de noten dagelijks vers worden gebrand. En ben je op zoek naar iets lekkers om cadeau te geven met een verjaardag of met Kerstmis? Dan heeft De Groot Kaas hele mooie kaasplanken, met de heerlijkste bijpassende wijnen… dat is dan weer mooi bij het Kerstdiner. ‘Kortom,’ stelt het bestuur, ‘voor al deze smaakvolle lekkernijen ga je naar De Groot Kaas, onze nieuwe sponsor uit de Herenhof in Alphen aan de Rijn.’

Het reclamebord van De Groot Kaas bij Kickers ’69

Kom het websiteteam van Valken ’68 versterken

Voetbalvereniging Valken ’68 is verheugd om de aanstaande lancering van haar geheel nieuwe website aan te kondigen. Deze website, met expertise ontwikkeld door het gerenommeerde website ontwikkelingsbureau Outhand Internet & Media, zal fungeren als de ultieme digitale hub voor alles wat met Valken ’68 te maken heeft. Joost Franse (Commissie PR/Communicatie): ‘Wij nodigen niet alleen onze gewaardeerde leden, supporters en de bredere gemeenschap uit om uit te kijken naar deze ontwikkeling, maar we doen ook een speciale oproep aan enthousiasme mensen om deel te komen uitmaken van ons projectteam. Oftewel: we zijn op zoek naar leden die willen bijdragen aan het succes van deze nieuwe website en de digitale aanwezigheid van Valken ’68 willen versterken.’ Wil je meer weten, bel met Joost, 06 235 734 15. Wat een heerlijke uitdaging om mee te werken aan deze nieuwe online thuisbasis van Valken ’68.

Mark van Outhand Internet & Media en Joost Franse (Valken ’68) hebben met hun handtekening de samenwerking bekrachtigd. De nieuwe website, de nieuw online thuishaven van Valken ’68, komt spoedig in de lucht.

Warmunda’s Toppers-van-toen en Sterren-van-nu luiden 2024 in

Barry van Rijn, André van Velzen en Tom Schulling hebben het voor elkaar. Het drietal organiseert op 7 januari 2024 een ontmoeting tussen de voetballers-van-toen tegen de sterren-van-nu. Een heus Nieuwjaarsduel. Daar zullen veel mensen op afkomen, weten ze nu al. De legendes komen met hun vrouwen, kinderen en kleinkinderen en voor de toppers van nu het is een zekerheidje dat hun aanhang niet verstek zal laten gaan. Het wordt een heerlijke middag op sportpark Het Overbos. De oud-spelers en de selectie van nu verzamelen om rond 12.00. De wedstrijdbespreking zal een vitaal onderdeel uitmaken van de voorbereiding. De selectie van nu zal het van techniek en snelheid moeten hebben, de oude garde van een verrassende tactiek. Om 2 uur begint de wedstrijd, om 4 uur de Nieuwjaarsreceptie. Niet de geringste namen staan op de website vermeld. De  traditionele wedstrijd in januari dit jaar vond onder ideale weersomstandigheden plaats. Dat zal nu weer het geval zijn. De voorspelling? Geen 8-0 voor de ‘oudjes’ zoals in januari 2023.

Aan het begin van het nieuwe jaar al meteen een hoogtepunt, het duel Oud tegen Nieuw Warmunda. Een garantie voor een feestelijke voetbalmiddag.

Ook afwasbare koffiebekers bij FC Oegstgeest

Voor sportclubs gaan vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes, die plastic bevatten. Deze bekers en bakjes mogen op deze locaties niet meer worden aangeboden. De Commissie Horeca van FC Oegstgeest laat weten al langere tijd bezig te zijn met het inventariseren van het single plastic use bij FCO en is erin geslaagd herbruikbare alternatieven te vinden van polycarbonaat. Over het algemeen geldt dat hergebruik beter is voor het milieu, afhankelijk van het materiaal, het volume, de manier van schoonmaken en de efficiëntie van de retourlogistiek. Wel moet een herbruikbare beker of verpakking vaak worden gebruikt. Een beker is bijvoorbeeld milieuvriendelijker als deze tussen de 6 en 60 maal wordt gebruikt. Het verschil zit hem onder meer in het materiaal waarvan de herbruikbare beker is gemaakt en de manier waarop de herbruikbare beker wordt schoongemaakt. FC Oegstgeest communiceert hierover al via de schermen op de club en op de site. Het is een forse investering en een belangrijke verandering voor ons milieu.

FC Oegstgeest heeft fors geïnvesteerd in de herbruikbare bekers, schafte een extra vaatwasser aan en vraagt de leden voluit te helpen en de bekers weer in te leveren.

EMM ’21 informeert volop over Ontwikkeling Sportpad-Zuid en Fusie

De afgelopen tijd heeft het bestuur van EMM ’21 zijn leden op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van Sportpad-Zuid en de Fusie. Dat gebeurde op 16 november, tijdens de Algemene Leden Vergadering en op 21 november, toen er een inkijkje werd gegeven in de toekomst van de vereniging. Op de website van EMM ’21 wordt alles nog eens op een rijtje gezet.

  • De voorbereidingen voor de Fusie van Hockeyclub Alkemade met EMM ’21 zijn in volle gang;
  • Op onderstaande foto’s is te zien hoe het terrein met de velden er straks uitzien;
  • Naar verwachting start de aanleg van de velden en het clubhuis in de zomer van 2024;
  • Verschillende werkgroepen met vertegenwoordigers uit beide verenigingen houden zich bezig met financiën, communicatie, kleding, organisatie, cultuur, sponsoring en evenementen.

Het bestuur kan de hulp van de leden goed gebruiken. Handjes dus. Er wordt opgeroepen mee te doen aan de organisatie van evenementen. Denk mee! Doe mee! ‘Meld je aan,’ luidt de roep, via vrijwilligers@emm21.nl. ‘Steek de handen uit de mouwen. Samen maken wij een prachtige toekomst voor onze vereniging.’

Copyright beeld: Grosfeld Bekkers van der Velde.

JO16-1 vv Koudekerk dolblij warme nieuwe trainingspakken

De JO16-1 van vv Koudekerk heeft nieuwe trainingspakken gekregen. Die gaan zeker van pas  komen in de komende koude wintermaanden. Het Koudekerkse pak is mogelijk gemaakt door 2 sponsoren: Harm Kroon Timmer- en Onderhoudsbedrijf en Frozen Butcher. Met hun bijdrage wordt een verdere boost geleverd aan de uitstraling en spelvreugde van deze jeugd van vv Koudekerk.

Trots als apen met 3 staarten poseren de ‘mannen’ van JO16-1 in hun nieuwe trainingspakken voor de camera van de vv Koudekerk-fotograaf, met dank aan Harm Kroon en Frozen Butcher, die in de achterhoede staan.

FC Oegstgeest krijgt een nieuw dak

In het staartje van december krijgt FC Oegstgeest een nieuw dak. En dat is hoog nodig! Het oude dak is dringend aan vervanging toe. Maar een dergelijke operatie is een kostbare zaak. FC Oegstgeest had een deel van de benodigde financiën al gespaard, maar een geheel nieuw dak dat zat er nog niet in. Hulp uit onverwachte hoek bood soelaas. Oud-FC Oegstgeest-speler Sam Roovers speelt nu bij Feyenoord. Daar krijgt de vereniging een opleidingsvergoeding voor. In samenspraak met de familie Roovers is besloten het geld te steken in een duurzame toepassing voor de vereniging. Dat is dus het nieuwe dak geworden. Hoofdsponsor van FC Oegstgeest, architect Robert Mulder is de grote aanjager van dit dakproject. Hij heeft er voor gezorgd dat het dak er supersnel komt te liggen. Heel mooi om te zien hoe de club met verenigde krachten grote zaken snel kan aanpassen!

Bij FC Oegstgeest is een nieuw dak hoog nodig.

De vergoeding die FC Oegstgeest ontvangt van Feyenoord voor het opleiden van Sam Roovers, wordt geïnvesteerd in een nieuw dak. Is dat klasse, zou Mart Smeets vragen? Ja, dat is klasse!

JO17-1 van Voorschoten ’97 schrijft historie

Er is een meer dan knappe prestatie geleverd door de mannen van JO17-1 van Voorschoten ’97. Voor de 6e achtereenvolgende maal is dit groepje talent kampioen geworden. De archivaris van de club onderzoekt of hier sprake is van een clubrecord. Wanneer dit elftal bij elkaar blijft, kan Voorschoten ’97 de toekomst  nog zonniger tegemoet gaan.

Voorschoten ’97 JO17-1, voor de 6e maal op rij kampioen. Straks doorstoten naar de senioren en opstomen naar de hoofdmacht?

Weer sponsornieuws: RCL verwelkomt De Ridder Montage

Met grote en vette letters kondigt RCL weer een nieuwe sponsor aan: De Ridder Montage. Eigenaar Bas de Ridder heeft een overeenkomst ondertekend waarmee hij de herenselectie de komende 3 jaar ondersteunt. Het in 1998 opgerichte bedrijf is specialist in het aanleveren en monteren van kleinere constructies en plaatwerk. Tevens wordt er reparatie en laswerk uitgevoerd op locatie bij particulieren en in de agrarische sector. ‘Wij zijn uitgegroeid,’ aldus Bas de Ridder, ‘naar een all-round toeleverancier voor maatwerk in metaal.’ Marc de  Sitter, bestuurslid Commerciële Zaken van RCL, is in zijn nopjes met De Ridder Montage als sponsor.

De handtekeningen zijn gezet. Bas de Ridder van De Ridder Montage heeft zich voor 3 jaar vastgelegd als sponsor van RCL. Marc de Sitter van RCL glimt van tevredenheid.

DecemberFest neemt voorproefje op wintersportvakantie

Bierpullen, Glühwein, braadworsten en volop muziek. Het DezemberFest van Kickers ’69 is weer uitbundig gevierd. Met dank aan sponsor SDV traden de zangers Denny de Klerk en Jan Hellegers live op een draaide DJ Maurits op volle toeren. Geen sneeuw, helaas, maar dat mocht de pret niet drukken. Het feest barstte los direct na de wedstrijden van Kickers 1, Kickers 3 en Kickers Vrouwen 1.

De mannen hadden zich tijdens het DecemberFest van Kickers ’69 gehuld in Ledenhosen en lieten zich het bier goed smaken.
Tijdens het Kickers ’69-DecemberFest even weg uit de Biergarten en buiten bij ‘Willempie’ genieten van smakelijke braadworst.

Wat is dat nou, Foreholte in HBS-tenue?

Het 2e elftal van Foreholte reist af naar Den Haag. Het traditierijke HBS is de tegenstander. Een wedstrijd om extra op voorbereid te zijn. Dat zijn de ervaren mannen uit Voorhout dan ook. Op donderdag nog extra pittig getraind, op advies de nodige rust genomen en de tactiek in de grijze cellen opgeslagen. Klaar is Kees, zou je denken. Dat leek ook zo. Eenmaal in de Residentie aangekomen bleken de tassen met de tenues te zijn achtergebleven op de Elsgeest. Goede raad was duur. Een mannetje met een Max-vaartje naar de club laten sprinten? Daarvoor was het al te laat. De wedstrijd afblazen en zonder te spelen de punten aan HBS gunnen? Om de dooie dood niet. De HBS-ers kwamen met het sympathieke voorstel in hun uittenue de wedstrijd te spelen. Akkoord! Na afloop ging het Foreholte-vingertje rond en zetten de  thuisspelers de biertjes met een lach aan de lippen. Over wie de shirtjes, broekjes en kousen heeft gewassen, gestreken en teruggebracht heeft Lopend Vuurtje geen antwoord gekregen.

Foreholte-voetballers werden in Den Haag bij HBS ‘gered’, ze mochten aftrappen in het uittenue van de gastheren.

Novens Accountants en FC Rijnvogels doen samen zaken

‘Onze Businessclub is verheugd dat Novens Accountants en FC Rijnvogels zich aan elkaar verbonden hebben.’ Dat laat Arie van Duijvebode weten. Hij is sinds juli dit jaar de voortvarende voorzitter van de Businessclub van FC Rijnvogels. Namens Novens Accountants zette Gert-Jan Kuijt zijn handtekening onder het contract dat Novens Accountants zich voor de komende 3 jaar verbindt met FC Rijnvogels. Arie van Duivebode deed dat – eveneens zwierig – voor de FC. Novens Accountants is een samenwerkingsverband van 6 toonaangevende accountantskantoren uit de Duin- en Bollenstreek, gericht op het Midden- en Kleinbedrijf (MKB), met de Randstad als werkgebied. Volgens Van Duivebode heeft Novens Accountants ‘een nuchtere en doordachte blik op de MKB-bedrijven’.  Daarin onderscheidt Novens Accountants zich van andere kantoren.

Gert-Jan Kuijt (links) van Novens Accountants en Arie van Duivebode (FC Rijnvogels) zijn de komende 3 jaar partners.

Nordin Oudshoorn (Bernardus), pechvogel van de week

De kranten hebben er vol van gestaan, er werd op menige website stoom afgeblazen, twitter, insta en TikTok maakten er melding van. In de daverende derby Hazerswoudse Boys- Bernardus werd aanvoerder Nordin Oudshoorn van de thuisclub zwaar geraakt en raakte ernstig geblesseerd. Het publiek hoorde een knak en een schreeuw. Het kuitbeen van Nordin moest het ontgelden. Gebroken. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en wordt binnenkort geopereerd. Een bijzonder onfortuinlijk einde van dit seizoen voor de sympathieke Oudshoorn. De website van Bernardus meldt dat Nordin Oudshoorn 6 weken na de operatie met loopgips kleine stapjes mag zetten. De foto heeft Lopend Vuurtje geleend van de Bernardus website.

Laten we Nordin af en toe een kaartje ‘Beterschap’ sturen, dat zal hem opkikkeren en zijn herstel – wie weet – versnellen.

Komende Kerstmis en Oud/Nieuw zullen anders dan gedacht worden gevierd voor Nordin Oudshoorn (archieffoto), de aanvoerder van Bernardus.

Spelenderwijs leren een balletje te raken

Wat een erg aardige foto is hier afgedrukt. De jongste jeugd (peuters) is aan de bal. Nog niet voluit natuurlijk, de jongetjes en meisjes hebben nog niet de motoriek de bal in een bepaalde  richting te schieten. Dat hoeft ook niet. Als ze het maar leuk vinden tegen een bal te schoppen en er achteraan te gaan. Met de hulp van de juffrouw gaat dat steeds beter. Ze leren spelenderwijs voetballen leuk te vinden, vooral met elkaar. Met elkaar is dat ook gezellig. Van jongs af aan sociaal bezig te zijn.

Heel jonge kids leren spelenderwijs dat voetballen gezellig is en ook leuk is om dat met elkaar te doen.

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read