woensdag, mei 1, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 20), 15-22 december

Lopend Vuurtje (aflevering 20), 15-22 december

-

Tot en met juni volgend jaar praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De vorm van berichtgeving in deze rubriek is gevonden, die houdt LeidenAmateurVoetbal als richtsnoer aan. Dat hoeft niet in te houden, dat LeidenAmateurVoetbal niet open zou staan voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw, nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met als het kan een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Aflevering  20 – seizoen 2023-2024 – 15-22 december

Gloire Kalangu kijkt terug op 1ste maanden HJO RCL

RCL is goed bezig; er is er weer een bovenbouw JO V en JO M, MO20-1 promoveerde ongeslagen naar de Hoofdklasse, MO18-1 behaalde met coach Ruud Fortman en trainer Yousef Bourazma het kampioenschap. Gloire Kalangu kijkt op de website van RCL terug op zijn 1ste maanden als HJO. Hij doet dat uitermate to the point, Gloire. In ook voor de leek begrijpelijke taal legt Gloire uit, dat hij voortborduurt op wat zijn naar Oegstgeest vertrokken voorganger Ties de Ruijsscher als basis heeft opgebouwd. Hij bedankt Ties voor de wijze waarop hij voor een rimpelloze overdracht heeft gezorgd. Een van de 1ste initiatieven van Gloire: het aan de studie zetten van zoveel mogelijk trainers. Theorie en praktijk behoren hand-in-hand te gaan, is zijn visie. Gloire initieerde ook ‘Train de Trainer’-sessies, gearriveerde trainers brengen hun ervaring over op ‘hoe je spelers op een hoger niveau kunt brengen’.  Ook betrekt Gloire Hoofd Onderbouw Caryl Jonis nadrukkelijk bij zijn taak:  de invulling en uitvoering van het nieuwe opleidingsplan en de nieuwe clubregels die leidend zijn binnen RCL.’ Een uitdaging, jawel. Gloire en Caryl zitten op één lijn, ze zien duidelijk de stippen aan de horizon. Gloire en Caryl:  ‘Wij zijn positief gestemd en kijken vol vertrouwen uit naar de rest van het seizoen. Voetbalplezier blijft belangrijk. Elkaar blijven ontmoeten verdient onze voortdurende aandacht, want plezier en gezelligheid zijn ook belangrijke elementen binnen de vereniging.’

Pech achtervolgt Kagia’s Robin van der Zwet

Voor de 4e keer is bij Robin van der Zwet een kruisband afgescheurd. Dat is een record, dat geen enkele voetballer in bezit wil hebben. Hoeveel pech kan een voetballer hebben? Uitgerekend Robin moet dit overkomen. Van der Zwet is populair, als mens en als voetballer. Familie en vrienden leven met hem mee en steunen waar nodig. Als voetballer wordt hij begeerd door menige club, van de tweede klasse tot 4de divisie. Maar Robin liet zich niet verleiden en bleef Kagia trouw. Hij revalideert. Of Van der Zwet nog in de arena komt, is een vraag die velen bezighoudt.

Robin is de jongere broer van Kevin (27) en zoon van Leon, die allebei kampioen werden met de hoofdmacht van FC Lisse. Linkspoot Robin (26, aanvallende middenvelder) debuteerde ook voor het 1ste op Ter Specke, maar tot een definitieve doorbraak kwam het mede door een zware knieblessure niet. In de zomer van 2021 koos Robin van der Zwet voor de overstap naar Kagia.

De te veel geplaagde Kagiaan Robin van der Zwet in betere tijden.

20 jaar Oliebollen Actie sv Warmunda

Dit jaar organiseert sv Warmunda voor de 20ste maal haar Oliebollen Actie, in samenwerking met Ammerlaan De Bakkers; de kwaliteit is dus gegarandeerd. Evenals voorgaande jaren zal de opbrengst volledig ten goede komen aan de Jeugdafdeling. Gewoonlijk werd er alleen uitgeleverd op Oudjaarsdag, omdat de 31ste december nu op zondag valt, kunnen mensen ook kiezen om de Oliebollen en/of Appelbeignets desgewenst op zaterdag 30 december te laten bezorgen. Ophalen in het clubhuis van sv Warmunda aan de Herenweg 92.

Bestellingen:

  • Via de knop op de website of vraag even een bestelformulier aan.

Besteltijd:

  • voor aflevering op 30 december is dat uiterlijk op 29 december, 12 .00
  • voor aflevering op 31 december is dat uiterlijk op 30 december, 12.00

Ook dit jaar gaan de ‘Bollenbakkers’ van Sporting Leiden aan de slag om de lekkerste Oliebollen en Appelflappen te bakken. Het bestelformulier ligt klaar in de kantine. Dus, bestellen maar! De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar de Jeugdafdeling van Sporting Leiden.

 OliebollenBingo bij FC Rijnvogels

Oliebollen, de bekende bingoplankjes, een bomvolle kantine, grote en veel bingoprijzen, lootjes voor de loterij en 2 ervaren BingoMasters. Voilà, hier gaat het over de OliebollenBingo. De jaarlijks terugkerende traditie bij FC Rijnvogels vindt in de kantine plaats op vrijdagmiddag 29 december, van 15.00 tot 18.00 op Sportpark De Kooltuin.

De bingoplank kost zoals altijd € 5,00 per stuk en je doet mee met de loterij voor € 0,50 per lootje. Er is weer een karrenvracht aan prijzen. Een greep uit het prijzenpakket: bestuurbare auto’s, vuurwerkpakketten, diverse cadeaubonnen, scheenbeschermers met grijpsokken (Calsovo), lasergamen en als de bekende klap op de nog bekendere vuurpijl: Playstation 5 met FIFA-24. Let op: deze OliebollenBingo is voor de jeugd tot 16 jaar, zorg dat je op tijd bent. Blijf opletten: er wordt gezorgd voor voldoende gratis oliebollen voor alle deelnemers.

Sporting Leiden zet 5 beste lotenverkopers in het zonnetje

Dit zijn ze: de 5 beste lotenverkopers van de Grote Clubactie 2023. Het bestuur heeft ze in het zonnetje gezet. Veel jeugdleden hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk loten te verkopen. Met als resultaat een recordopbrengst, die 100% gaat naar de Jeugdafdeling van Sporting Leiden. Jaivey, Julius, Davey, Dani en Lucas, veel plezier met jullie prijzen.

Voorschoten ’97 gaat het nieuwe jaar in met G-voetbal

In samenspraak met vertegenwoordigers van een aantal gehandicapten- instellingen in Voorschoten is Voorschoten ’97 een initiatief gestart om een afdeling G-voetbal op te zetten. Vanaf januari aanstaande zal er worden begonnen om met een groep jongvolwassen gehandicapten (m/v 18+) wekelijks te trainen op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00. Dat alles onder begeleiding van 2 gekwalificeerde trainers. Vooralsnog zal er alleen getraind worden. Bij voldoende animo zou het spelen van vriendschappelijke wedstrijden tegen clubs in de regio al mogelijk kunnen zijn. Om dit mooie initiatief bij Voorschoten ‘97 tot een succes te maken is de club op zoek naar enthousiaste jongvolwassenen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, zowel jongens als meisjes. Voorschoten ’97 wil met de start van G-voetbal haar steentje bijdragen aan de bevordering van sportbeoefening voor gehandicapten uit de regio en hoopt op enthousiaste reacties. In dit stadium  zijn er geen kosten verbonden aan dit G-voetbal. Aanmelden? Meer informatie? Neem contact op met Matthew van Leeuwen (Voorschoten ’97): mvleeuwen@asvz.nl; Henk Baartmans (Villa Voorschot): hein.baartmans@gmail.com.

Voorschoten ’97 start met G-voetbal. Dit 5-tal staat klaar om er een succes van te maken. Meld je aan, schrijf je in.

Ook bij FC Oegstgeest bakken ze de bollen lekker bruin

Tot uiterlijk 30 december om 18.00 kunnen de overheerlijke bruingebakken Oliebollen bij FC Oegstgeest worden besteld. De bakkers van de club zijn in topvorm, laat men Lopend Vuurtje weten. Ter illustratie werden maar liefst 3 foto’s meegestuurd. De bestelling kan op 31 december tussen 14.00 en 15.00 worden opgehaald.  Ga naar de website. Daar staat hoe je de Oliebollen (en Appelbeignets) kunt bestellen.

 

Fotograaf Leidsch Dagblad in de kleedkamer van RCL V2

Rosalie van der Does is dit jaar de stadsfotograaf van het Leidsch Dagblad. Zij bezoekt mensen die pauzeren. Rosalie wil weten hoe men pauzeert, of men pauzeert, waarom men pauzeert. Dat levert een heel interessant beeld op van hoe men even tot rust komt. Of niet, natuurlijk. Onlangs op een zaterdag toog Rosalie met haar camera naar De Bloemerd, waar Vrouwen 2 van RCL voetbalde tegen…. ? Tegen wie wordt niet duidelijk. Is ook niet belangrijk. De Stadsfotograaf wilde alleen maar weten wat de vrouwen in de pauze van een wedstrijd doen. Het woord pauze kennen we niet in het voetbal. Wel het woord rust. Theetijd, moment om even bij te komen, te horen wat er wel/niet goed gaat. In de 15 minuten ging de spiedende camera van Rosalie van der Does  langs de vrouwen, ze hoorde van de trainsters dat er ‘rust aan de bal’ ontbrak, op te letten geen slidings op kunstgras te maken (‘Dat doet pijn’), een stukje suikerbrood te eten of een slokje energiedrank te drinken. Ondertussen maakte Rosalie de foto die over 2 pagina’s in de krant is gekomen. Een blik in de kleedkamer van de vrouwen in de pauze, pardon in de rust.

Pauze bij… de voetbalvereniging RCL staat in het Leidsch Dagblad van vrijdag 15 december. Een verhelderend inkijkje bij vrouwen die even bijkomen van de 1ste helft en zich opladen met als doel 3 punten te pakken.

SJZ: oud-1ste elftalspeler Sjaak Wortman overleden

Onlangs is Sjaak Wortman overleden, meldt Ho-Even in het (papieren) clubblad van SJZ. Sjaak laat zijn vrouw Riet, hun  dochters Thea en Paula, hun partners Jon en Tom en de kleinkinderen Sophie, Yanick en Flynn achter. Sjaak Wortman werd 80 jaar.

Voetballer Sjaak Wortman kwam uit Hazerswoude en verruilde in 1967 het oranje/wit van Bernardus voor het groen/wit van SJZ. Hij verkaste naar het net naar de 4e klasse gepromoveerde SJZ, mede omdat hij de liefde had verklaard aan Riet van Steijn, dochter van fietsenmaker Jan van Steijn, gevestigd aan ’t Watertje. Sjaak Wortman speelde 3 seizoenen bij SJZ toen de club nog op het Loetheveld voetbalde. Dat veld lag op nauwelijks 100 meter afstand van het huis van zijn vriendin met wie hij trouwde. In zijn 1ste competitiewedstrijd voor SJZ tegen Warmunda was hij direct productief. Hij scoorde dat seizoen 8 doelpunten, een seizoen later 7 maal en in zijn laatste seizoen 6 keer. Opmerkelijk is dat Sjaak Wortman 3 seizoenen op rij het 1ste doelpunt van het seizoen op zijn naam schreef. Sjaak Wortman kwam in Zoeterwoudse dienst tot 57 competitiewedstrijden en scoorde 20 doelpunten. Na zijn SJZ-tijd keerde hij terug naar Bernardus.

Knipsel uit de Leidsche Courant van 18 september 1967. De 1ste wedstrijd van Sjaak Wortman in SJZ 1. Wortman scoorde bij zijn debuut binnen 90 seconden.

Te snijden spanning tijdens de ‘Wat-weet-jij-van.. Voetbalquiz’ van Kickers ‘69

Voetbalquizzen zijn vermakelijke evenementen bij menige voetbalclub. De kennis van de deelnemers, het enthousiasme (het influisteren van omstanders) van het publiek. Kortom, naast veel wetenschap is het belangrijk een sterk hart te hebben en stoïcijns te blijven. Al deze ingrediënten maakten de 10e editie van de sv Kickers ’69 tot een heerlijke avond. Door 20 teams werd er gestreden om de befaamde Quiz-Cup. De spanning liep bedenkelijk op. Bij een 2-tal  bleef het hoofd koel en de voeten warm. Dat waren Erik van der Meer en Mark van Veen. Zij hadden een encyclopedische kennis. Uit het applaus kon worden opgemaakt dat zij de beste-van-de-besten waren. Trots lieten Erik en Mark zich op de schouders slaan. Nee, niet alle aangeboden drankjes lieten ze zich smaken. Verstandig, ze moesten naar huis met de auto.

De winnaars van de 10e sv Kickers ’60 Voetbalquiz. Erik van der Meer en Mark van Veen. Wat een knots van een Cup.

Wijnarts de 1ste 1-ster sponsor van Valken ‘68

Voormalig selectiespeler van Valken ’68 is teruggekeerd bij zijn club. Nu als sponsor. Om precies te zijn als 1ste 1-ster sponsor. Per 1 januari 2024 voegt Artjan van der Plas zich in de rij van sponsors die de Valkenburgers volop steunen. PR-man/lid van de Sponsorcommissie Joost Franse: ‘Met Artjan en zijn bedrijf Wijnarts verwelkomt Valken ’68 een sponsor die inmiddels niet alleen meer online bekend is, maar horecagelegenheden voorziet van prachtige wijnen. Of je nu een liefhebber bent van rode wijn, rosé of witte wijn, het maakt niet uit. Artjan voert een prachtig assortiment, voor elk budget.’ Aan de voetballoopbaan bij Van der Plas kwam een abrupt einde vanwege blessureleed. Die blessures zal hij als ondernemer niet ondervinden. De in de knop geknakte topvoetballer ontwikkelt zich nu met succes tot leverancier van wijnen, geschenkpakketten en meer. Een bezoek aan www.wijnarts.nl geeft een inkijk van wat Wijnarts allemaal heeft te bieden.

Wat is een 1-ster sponsor? Franse:  ‘De 1-ster is gekoppeld aan de sponsorpakketten die de PR-commissie binnenkort officieel zal introduceren aan het grote publiek.’ Hier houdt Joost het even op, hij houdt iedereen nog even in spanning. Voorlopig heeft Wijnarts zich voor 2 ½ jaar aan Valken ’68 verbonden. Een win-win-relatie.

Artjan van der Plas en Joost Franse hebben hun handtekeningen gezet. Artjan van Wijnarts is een ster in zijn vak, de 1ste ster in de categorie 1-ster sponsors van Valken ’68.

Prijzenregen tijdens Boutfeest vv Woubrugge

Wat kan een kantine toch een heerlijk ontspannen en gezellige omgeving zijn voor een Boutfeest. Dat werd vorige week weer eens duidelijk. Jeugdbout, Familiebout. Bout was het werkwoord deze avond. Alle lof voor Erna die ook dit jaar voor een uitgebreid prijzenpakket had gezorgd. ‘Met dank aan de vele sponsors, die zo gul hadden gegeven,’ benadrukte Erna. In het stampvolle onderkomen van vv Woubrugge hoefden de lotenverkopers niet van het podium te komen. Jong en ouder verdrongen elkaar om loten te kopen. Het prijzenpakket gaf daar alle aanleiding toe. Verrassingstassen (van de Spar), prachtige potrozen (van Nolina), toegangskaarten voor het NK schaatsen in Heerenveen en een Playstation. Verder vleespakketten en kalkoenen bij de vleet. Cindy en Jeroen reikten de prijzen uit aan de gelukkige nummers. De laatste grote ronde telde de meeste prijzen, met een Verwenweekend in B&B De Heughte als uitschieter. Joelend en juichend verlieten de Woubruggenaren het feest. Wat een avond!

Trainer Kevin Bos (SJZ) gooit Lars Vijn in het diepe

In de slotfase van de bloedstollende recente ontmoeting van SJZ tegen Alphen zorgde trainer Bos voor een verrassende wissel. Hij gooide talent Lars Vijn voor de leeuwen, vriendelijker gezegd: in het diepe. Een debuut waar in Zoeterwoude/Dorp nog wordt gepraat. Een verrassend debuut, want Vijn is 33 jaar. Trainer Bos legde een verklaring af: ‘Lars doet altijd ontzettend zijn best in het 2de elftal, hij levert veel energie. Hij verdiende een optreden in het 1ste elftal.’ Lars Vijn, na afloop tegen de verzamelde pers: ‘Ik ben meer dan tevreden over mijn 1ste optreden. Hopelijk volgen er meer wedstrijden.’ En verder onthulde Lars: ‘Ik sta nu op gelijke hoogte met mijn oudere broer Niels, die jaren geleden één wedstrijd in het 1ste elftal heeft gespeeld.’ Dat laatste klopt, volgens Gerard van der Hoeven, de historicus van SJZ: ‘Niels Vijn debuteerde op zondag 13 maart 2005 in SJZ 1, in de wedstrijd tegen ASC op Haasbroek, hij kwam in de slotfase in het veld voor Jan Rietkerken. Dat duel eindigde destijds in 0-0, dus net als SJZ onlangs tegen Alphen.’

Lars Vijns ging na de wedstrijd tegen Alphen op de foto met doelman Gijs Brinks. Gerard van der Hoeven: ‘Gijs (oktober 1999) debuteerde op 28 september 2019 in SJZ 1, in de wedstrijd LSVV ’70-SJZ (4-4). Hij heeft er nu sinds zijn debuut 42 wedstrijden in de hoofdmacht opzitten. Dit seizoen is Gijs met stip de doelman met de minste tegentreffers, 5. Hij wordt gevolgd door de doellieden van koploper Teylingen (10 tegendoelpunten) en nummer 3, FC Oegstgeest, die er ook 10 om zijn oren kreeg.’ Later meer over Gijs Brinks, over hoe hij nummer één moet worden in de ranglijst ‘beste keepers van SJZ’.

Na de wedstrijd SJZ-Alphen (0-0) gingen ze op de foto: de 33-jarige debutant Lars Vijns (rechts) en doelman Gijs Brinks, die dit seizoen slechts 5 maal hoefde te vissen.

Kerstdiner bij FC Oegstgeest: De feestelijke gedekte tafel

Verschillende voetbalverenigingen hebben uitgepakt met een Kerstdiner. Een voortreffelijk idee, om samen te eten, van gedachten te wisselen. Bij FC Oegstgeest zagen de gedekte tafels er prachtig en uitnodigend uit. Daarom maakt Lopend Vuurtje even ruimte voor deze mooie foto. Het was ook een heerlijke avond. Tot voldoening van de vele gasten en vrijwilligers.

Na de wedstrijd SJZ-Alphen (0-0) gingen ze op de foto: de 33-jarige debutant Lars Vijns (rechts) en doelman Gijs Brinks, die dit seizoen slechts 5 maal hoefde te vissen.

Vrouwen 1 van Foreholte gaan fluitend de winterstop in

Bij Foreholte houden ze wel van een feestje, ze zijn er goed in. Er zijn echter feesten en FEESTEN. Dat laatste was het geval bij Vrouwen 1. Na wisselende resultaten, waarbij de vrouwen leuk spel op de mat legden, afgewisseld met duels die de wenkbrauwen deden fronsen. Ze kwamen steeds beter opdreef. De laatste wedstrijd voor de winterstop zouden de vrouwen laten zien waar ze nu werkelijk staan. Zij vertrokken naar Oegstgeest, altijd een ‘kwaaie’ om als opponent te hebben. De meegereisde supporters zagen een partij om van te watertanden. Na een zinderende wedstrijd werden de 3 punten meegenomen naar Voorhout. Uitzinnig van vreugde werd de zege gevierd, feilloos vastgelegd voor de eeuwigheid door de clubfotograaf. Zoveel vreugde moet iedereen zien, dus in Lopend Vuurtje.

Spontane feestvreugde van Vrouwen 1 van Foreholte. De 0-2 tegen FC Oegstgeest is dan ook een prestatie om te juichen.

Voetbaltenues, kleding en stickers voor Ghana

Er worden veel initiatieven genomen om zoveel mogelijk jongens/meisjes te laten sporten. Bij voorkeur in (bijna) nieuwe voetbaltenues. Voetbalverenigingen zamelen kleding en materiaal in en brengen of versturen die naar verre oorden. Geweldig is dat. ‘Wanneer je die stralende gezichten ziet als dozen en tassen worden uitgepakt en kinderen dolgelukkig de shirts en broekjes aantrekken.’ Dat zegt Mariska van der Meer. Zij verstuurde (sport) tassen met veel (sport) kleding naar Ghana. Daar zaten ook volop stickers bij, waarmee de jeugd dolblij was.  De bestemmingen waren een school bij het ziekenhuis in Hwidiem en een school bij de politie in Takoradi. De verstuurde zending werd mogelijk gemaakt door SJZ en Veiling met een Missie Zoeterwoude.

Strijders JO11-1 Valken ’68 kampioen in de Hoofdklasse

Na een overtuigende overwinning van 0-7 op Noordwijk JO11-1 mag JO11-1 van Valken ’68 zich kampioen van de Hoofdklasse noemen. De jonge Valkenburgers waren de hele wedstrijd de betere en konden aan de vele meegereisde supporters mooi combinatievoetbal en prachtige treffers laten zien. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en kon de kampioenschaal worden gehesen. Elke speler ontving een mooie beker en na het feestje-met-polonaise in de kleedkamer vertrokken de jongens richting ’t Duyfrak. Daar werden ze onder luid applaus en met muziek warm onthaald. Met een heuse kampioenstaart en een verdiend patatje werd het feestje afgesloten. Kampioen worden in de Hoofdklasse met de hoogste teams van Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Noordwijk, Lisse en VVSB is een unieke prestatie geleverd. De trainers Roel en William zijn dan ook megatrots op hun spelers.

JO11-1 van Valken ’68 versloeg alle clubs uit de omgeving. Wanneer deze Valkenburgers als collectief bij elkaar blijven, gaat Valken ’68 nog veel plezier aan hun beleven.

Willem Schonenberg verlaat FC Rijnvogels

Na het goede nieuws van het aanblijven van sterkhouders Nabil Haddadi en Pim van der Plas moet Rijnvogels helaas afscheid nemen van enkele spelers die erg van waarde zijn geweest voor de club. Willem Schonenberg zal aan het eind van het seizoen vertrekken uit Katwijk a/d Rijn en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. De 27-jarige stopper heeft zijn opleiding gehad bij Quick Boys en op Sportpark Nieuw Zuid heeft hij alle jeugdelftallen doorlopen om uiteindelijk zijn debuut te maken in het 1ste elftal. Op zoek naar een nieuwe impuls in zijn carrière vloog Willem uit naar De Kooltuin, alwaar hij zoals vele talentvolle voetballers uit de regio zich heeft bewezen op landelijk niveau. In de zomer van 2020 kwam Schonenberg binnen en in 4 seizoenen heeft hij mooie momenten meegemaakt met ons vlaggenschip. Onder meer het kampioenschap van de Hoofdklasse. Daarnaast heeft Willem ook moeilijke zaken moeten overwinnen, zoals een zware knieblessure. Dit seizoen is Willem terug, hij startte als een terrier in de basiself van trainer Dogan Corneille. Straks, na 4 seizoen, scheiden de wegen van FC Rijnvogels en Willem. FC Rijnvogels wenst hem het allerbeste nu hij zijn voetballoopbaan elders voortzet. Na de winterstop gaan we met elkaar een fijne en sportieve en naar het zich laat aanzien succesvolle tijd tegemoet.

Trainers uit de regio behalen KNVB-diploma

Deze week hebben veertien jeugdtrainers in de nieuwe opleidingspiramide het felbegeerde diploma VC-1 Pupillen (UEFA C) in ontvangst mogen nemen. Onder leiding van de docenten Dion van Meerten, Shannon Ausma en Kevin Compier hebben de cursisten in zes bijeenkomsten zicht verder ontwikkelt in het geven van trainingen en het begeleiden van wedstrijden. De geslaagden uit de regio zijn: Daan Dikken, Borg van Doorn, Sepp van Velzen, Sven Kortekaas (allen Meerburg), Jim Schipaanboord (Alphense Boys), Joachim Langendoen (ASC), Mohamed Taib (Voorschoten ’97), Ben Oosterwijk (Quick), Freddy Osei (Feyenoord), Maricarmen Bikker (Laakkwartier), Dennis Spaans (Wilhelmus), Mike van der Plas (Scheveningen), Nealson Offerman (DHC) en Rob Simonis (Forum Sport).

 

Lopend Vuurtjes wenst iedereen heel Prettige Kerstdagen.
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read