dinsdag, april 30, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers’69 doet zichzelf te kort tegen DVC

Kickers’69 doet zichzelf te kort tegen DVC

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Vol goede moed ging Kickers’69 bij DVC in Delft op jacht naar drie punten. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar helaas werden deze niet afgemaakt. Door een dubieuze penalty kwam de tegenstander op 1-1 en dat was dan ook de uitslag.

Een zuur gevoel heerst bij de Leimuidenaren na afloop van de uitwedstrijd tegen DVC. Doelman Dio Möllers geeft aan dat over het geheel gezien Kickers‘69 de betere ploeg was. ,,Wij hadden meer balbezit, goed opbouwend spel en creëerden veel kansen. In de eerste helft kwamen wij, net zoals in de vorige wedstrijd, op voorsprong door Jaimy van Dijk. Daardoor was het 0-1 met de rust.”

Na rust kreeg Kickers’69 een aantal grote kansen om de score te verdubbelen. ,,Als je die maakt, heeft de tegenstander niets meer te vertellen en loop je na 90 minuten lachend het veld af.” Maar, dat liep anders. Doelman Möllers kwam uit na een gevaarlijke voorzet om zijn doel te verkleinen. Voor de scheidsrechter leek dit alsof hij de tegenstander raakte, de betrokken speler gaf een brul en er werd gefloten voor een penalty. ,,Een beetje dubieus was het wel, want ik raakte zowel de speler als de bal niet. Ik kwam alleen uit om mijn doel te verkleinen. Het was 1-1. En ook al ben je dan beter, de tegenstander voelt nog steeds dat alles mogelijk is en dus blijft het spannend.”

Naast die dubieuze strafschop gaf de leidsman nog een aantal gele kaarten en had daarmee de wedstrijd niet meer onder controle. Niet dat het uit de hand liep, maar zo werd een doelpunt van DVC afgekeurd wegens buitenspel en Kickers’69 kreeg een penalty toebedeeld, maar na overleg met de grensrechter ging dit feest toch niet door.

Trainer Angelo Leverock was ook teleurgesteld. ,,Hij baalde ervan, net als wij allemaal. Het ontbreekt aan afwerkend vermogen en dat frustreerde hem.”

Kickers’69 is nog wat zoekende naar een passende basisopstelling. ,,We hebben echt wel voetballende kwaliteiten, vooral achterin en op het middenveld. Zo zijn wij op dit moment zoekende naar de beste spelers op de juiste posities. Dat heeft tijd nodig. We zijn te onrustig en angstig als we voor het doel grote kansen krijgen, daar moeten we op oefenen. Aan de sfeer in de groep ligt het gelukkig niet, maar voor het vertrouwen zijn drie punten altijd lekkerder”, besluit Möllers.

Na een zaterdag vrij speelt Kickers’69 op zaterdag 28 oktober thuis tegen Hazerswoudse Boys. Die ploeg kwam dit weekend niet in actie.

DVC – Kickers’69 1-1 (0-1). 32. van Dijk 0-1, 57. penalty DVC 1-1.

Basisopstelling Kickers‘69: Dio Möllers, Brian van Vliet, Straathof, Hup, Witkop, Nick van Vliet, van der Hoorn, Roos, Gérard, van Dijk, Danny Möllers.