dinsdag, april 30, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysKickers’69 en Hazerswoudse Boys schieten weinig op met remise

Kickers’69 en Hazerswoudse Boys schieten weinig op met remise

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Er waren (en zijn) voorafgaand aan deze wedstrijd verschillende overeenkomsten tussen de clubs. Zo zijn beide clubs vorig jaar gedegradeerd uit de vierde klasse en zijn ze dit jaar goed begonnen met een overwinning, alleen bleek dit tot op heden de enige driepunter te zijn geweest. De verenigingen staan dicht bij elkaar op de ranglijst en hebben allebei nog een wedstrijd tegoed. Na de 1-1 van deze middag blijft de top 3 nog even uit het zicht.

Het was bij de opkomst maar goed dat het geen Europese wedstrijd betrof, want dan had de thuisclub een flinke boete gehad van de UEFA naar aanleiding van fakkels en vuurwerk. Na de eerste tien minuten namen de bezoekers het heft in handen en werden zij vooral gevaarlijk door de beide buitenspelers Ivo Vogelaar en Silvester Blonk. De laatste gold in de meeste gevallen als aangever, zo ook na een kleine tien minuten toen keeper Dio Möllers zijn voorzet losliet en Vogelaar de lat teisterde. Na twintig minuten een soortgelijke situatie, maar nu kon Vogelaar wel het openingsdoelpunt noteren 1-0.

,,Het was voor mij een makkie om de bal van dichtbij tot een doelpunt te promoveren. Ik had daarvoor al moeten scoren toen ik alleen op de keeper af ging, maar ik speelde de bal iets te ver voor mij uit. We speelden het eerste half uur uitstekend en de wisselwerking met Blonk liep soepel, het was jammer dat hij vlak voor rust uit een voorzet van mij net een teenlengte te kort kwam. De rode kaart van Nick Moerland was achteraf het kantelpunt in deze wedstrijd, vooral na de pauze was het eenrichtingsverkeer en ben ik eigenlijk blij met dat ene puntje. Ik had geen blessure, maar mijn wissel twintig minuten voor tijd had alles te maken met dat ik er helemaal doorheen zat.”

Het kantelpunt waar Vogelaar over sprak, vond plaats na ruim een half uur toen aanvoerder Nick van Vliet Ritchie van den Hoek de diepte in stuurde. Hij werd op weg naar het doel licht aangetikt door Moerland en de leidsman greep naar de rode kaart. Even daarvoor hadden de zwartwitten de voorsprong kunnen verdubbelen toen Milan van Vliet de doelman al had omspeeld, maar zijn pass op de vrijstaande Blonk werd net onderschept.

Vijf minuten voor rust kwam bij Kickers’69 linksbuiten Kevin Eekelschot binnen de lijnen. ,,Ondanks mijn 19 jaar mag ik vaak in de basis starten. Ik heb een goed gevoel over mijn invalbeurt vandaag, ik kwam dan wel weinig in scoringspositie, maar kon toch met mijn acties voor gevaar zorgen. We speelden na rust een tempo hoger en hadden qua kansen ook nog een overwinning kunnen behalen, al is over de gehele wedstrijd een gelijkspel wel rechtvaardig. Dit is nu al ons derde puntendeling en als we omhoog willen kijken, moeten we wel gaan winnen.”

De oranjewitten heersten de gehele tweede helft en het was een klein wonder dat de 1-1 pas tien minuten voor tijd viel na een geplaatste kopbal van Van Vliet. Even daarvoor was hij ook al dicht bij een treffer geweest na een subtiele hakbal op de paal. Voor het eindsignaal was hij nog een paar keer dicht bij de winnende, maar bijna iedereen kon wel leven met een puntje.

Volgende week staat er voor beide ploegen een duel tegen laagvliegers op het programma. De Kickers kunnen een mooie sprong omhoog maken bij een overwinning op DVV Delft en voor de Boys geldt hetzelfde als zij de thuiswedstrijd tegen DVC tot een goed einde brengen.

Kickers’69-Hazerswoudse Boys 1-1 (0-1). 20. Vogelaar 0-1, 80. Van Vliet 1-1. Scheidsrechter: De Vreugd

Basisopstelling Kickers’69: Dio Möllers, B. van Vliet,  R. Straathof, Hup, N. van Vliet, Van der Hoorn, M. Straathof, Gérard, Van Dijk, Van den Hoorn, Witkop.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Moerland, Van Buuren, Meijer, Griffioen, J. van Vliet, Blonk, Timmermans, M. van Vliet, Stolwijk, Vogelaar.