dinsdag, april 30, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers'69 haakt aan na zege in Delft

Kickers’69 haakt aan na zege in Delft

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Kickers’69 is na vijf gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen en dat kan enkel ook SJC zeggen in de kelderklasse. De Leimuidenaren morsten evenwel al wel meerdere keren punten, maar na de winst op DVV Delft (1-3) is de lift omhoog gevonden. Dit tot tevredenheid van trainer Angelo Leverock.

,,Een dik verdiende zege van Kickers’69. Die overwinning was ook nodig want met gelijke spelen kom je niet ver. Gezien de ranglijst moesten we ook winnen van Delft, maar je moet het nog wel even doen. Wel moet ik zeggen dat we de klus al voor de pauze hadden moeten klaren, maar dat hebben we nagelaten. Uiteindelijk grepen we pas op het laatst de zekere driepunter en daarmee werd ons geduld danig en onnodig op de proef gesteld.”

Kickers’69, zo geeft Leverock aan, had moeite met de 5-3-2 formatie van de thuisploeg. ,,In de eerst twintig minuten kregen we niet echt vat op hun spel en dat was een lastige fase om doorheen te komen. Toch kwamen we juist in die periode op 0-1 via een strafschop van Thijs van der Hoorn nadat er een overtreding was begaan op Carlos Gerard. Daarna verdienden we ook een tweede pingel, maar die werd niet gegeven. We waren daar nog mee bezig of de 1-1 lag erin bij ons. Dat was onnodig en in plaats van 0-2 was het dus opeens gelijk. Na een goede loopactie van Gerard maakten we kort voor de pauze alsnog de 1-2 na een prima steekbal van Brian van Vliet.”

Na de rust moest de laagvlieger wat gaan forceren en kreeg Kickers meer ruimte om er onderuit te voetballen. ,,We sneden er ook vijf tot zes keer doorheen, maar dan moet je wel scherp zijn en de 1-3 maken. Eerder zijn we al drie keer tegen de lamp gelopen omdat we een duel zelfs niet beslisten, maar nu bleven we wel aan de goede kant van de score. De ingevallen Kevin Eekelschot maakte aan de onzekerheid een eind.”

Zo nestelde de ploeg uit Leimudien zich in de subtop en Leverock wil meer. ,,Natuurlijk willen we omhoog blijven kijken, want we zien dat we wedstrijden naar ons toe kunnen trekken. We zullen het onszelf enkel makkelijker moeten maken door meer kansen te verzilveren. Daar is nog werk aan de winkel. De omstandigheden waren zwaar, hoewel het natuurgras goed bespeelbaar was. Maar goed; ook al regent het de gehele middag en je wint dan maakt dat geen donder uit. We willen meespelen om de prijzen.”

Basisopstelling Kickers’69: Möllers, R. Straathof, Van den Hoorn, M. Straathof, B. van Vliet, N. van Vliet, Hup, Roos, Van Dijk, Gerard, Otgaar

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read