dinsdag, april 30, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusLelijke uitglijder voor Bernardus

Lelijke uitglijder voor Bernardus

-

Vijfde klasse A (zaterdag)-  Op deze zonovergoten zaterdagmiddag speelt Bernardus tegen Zwanenburg, een team afkomstig uit de Haarlemmermeerpolder. De wedstrijd is voor beide teams van belang: bij winst is er nog steeds kans op een plaats in de nacompetitie.

Bernardus speelt nagenoeg in dezelfde samenstelling van de afgelopen weken. Helaas is de motor op het middenveld, Jeffreij van der Heiden, geblesseerd. Daar tegenover staat de terugkeer van Tim Schalken in de basis. Koen Schellingerhout start in de spits en Bryan Straathof op het middenveld.

Zwanenburg start gedreven aan de wedstrijd, maar Bernardus is niet echt onder de indruk. De eerste kansen zijn dan ook voor Bernardus. In de 7e minuut schiet Straathof net voor langs en twee minuten later heeft het schot van Rens Schakenbos, na een goede voorzet van links, te weinig kracht om het de keeper moeilijk te maken. En na een tegenstoot van Zwanenburg wellicht de mooiste kans: een omhaal van Schalken wordt tot corner verwerkt.

Zwanenburg begint meer aan te dringen. De scheidsrechter staat goed opgesteld bij een corner voor de bezoekers. De bal wordt ingekopt, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens hinderen van keeper Jim Beukeboom. En in de 18e minuut redt de doelman knap als na een verkeerde pass de tegenstander alleen op hem afkomt. Bernardus leidt steeds meer balverlies, de lange bal komt vaak niet op de beoogde plek. Er is nog een kansje voor Straathof, maar zijn bekende handelsmerk -van rechts de bal in de verre hoek krullen- gaat nu voorlangs.

En dan krijgt Bernardus in de 32e minuut de deksel op de neus: een uitbraak over links na een verkeerde pass, een strakke, lage voorzet wordt door ieder gemist -, behalve de spits van Zwanenburg. Die kan vrij intikken. Bernardus is even de weg kwijt. Vijf minuten later een uitbraak over rechts, de voorzet wordt in eerste instantie gestopt, maar de rebound is voor Zwanenburg 0-2. En nog is de koek niet op, want na weer een fout bij het afstoppen van de tegenstander, leidt dit tot een vrije doortocht van de rechterspits. Hij laat met een schot in de korte hoek keeper Beukeboom kansloos. Bernardus probeert wel terug te knokken, maar een scrimmage in de 45e minuut met drie kansen achter elkaar levert geen doelpunten op. Werk voor trainer Patrick Kuipers in de rust.

Bernardus start weer met dezelfde 11, maar het team lijkt er niet meer in te geloven. Ook het publiek is minder roerig dan de weken hiervoor. Er is wel meer elan dan in de eerste helft, maar het spel komt niet goed op gang. Reden om in de 65e minuut te wisselen: Dylano Bekooij en Luca Tor komen voor Koen Schellingerhout en Jeffreij Bos. Er komt meer snelheid in het aanvalsspel dat tot veel corners leidt, maar niet tot heel veel kansen. Uit slechts één van de corners weet Roy van der Horst de 1-3 in te koppen. De uitvallen van Zwanenburg met de rug in de wind blijven gevaarlijk en Bernardus komt niet verder dan een grote kans voor Dylano Bekooij.  De laatste wissels brengen geen verandering meer en Bernardus moet zich neerleggen bij de 1-3 nederlaag. Het heilige vuur en de scherpte ontbraken helaas vandaag.

Volgende week rust en zaterdag 13 mei de thuiswedstrijd tegen UNO uit Hoofddorp en de week erop de kraker tegen koploper MMO in Hoogmade.

Bron: Bernardus

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl