vrijdag, april 26, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Gehavend EMM’21 pakt volle buit tegen Alphia

Gehavend EMM’21 pakt volle buit tegen Alphia

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op een zonovergoten Sportpark De Bijlen kruisten Alphia en EMM’21 zaterdagmiddag de degens. Een op voorhand interessant treffen tussen de runner-up en de nummer vijf van de ranglijst.  Trainer Koen van der Vlugt kijkt met tevredenheid terug op het eerste gedeelte van de competitie. ,,Ondanks een aantal tegenslagen presteren we naar behoren. We spelen goed georganiseerd waardoor we moeilijk te verslaan zijn. Onze primaire doelstelling is bij de bovenste acht te eindigen. Elk punt is daarom meer dan welkom. Vandaag zal een lastige wedstrijd gaan worden maar als we wederom goed georganiseerd spelen kunnen we ook vandaag een goed resultaat halen.”

Na 90 minuten voetbal kan geconcludeerd dat het goed georganiseerde EMM’21 wederom een onneembare vesting was. Alphia bepaalde het spelbeeld, viel aan maar liep zich keer op keer stuk tegen de muur uit Roelofarendsveen. EMM’21 daarentegen benutte het buitenkansje vanaf de elfmeterstip. Hierdoor verliet de ploeg uit Roelofarendsveen Sportpark De Bijlen met drie hele belangrijke punten in de tas. Dankzij deze belangrijke overwinning neemt EMM’21 meer afstand van de onderste zes plekken en mag het zelfs stiekem omhoog gaan kijken.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Steenbergen werd duidelijk wat het spelbeeld deze middag zou gaan worden. Alphia vaak in balbezit en EMM’21 dat geduldig en goed georganiseerd wachtte op een fout van de tegenstander. De eerste kansen waren derhalve voor Alphia. Met kunst en vliegwerk wist de Veense verdediging het doel schoon te houden. Na ruim een kwartier spelen wist EMM’21 het eerste gevaar te stichten. Stijn Rietbroek werd na een snel omschakelmoment de diepte ingestuurd. Echter wist hij in een 1 op 1 situatie de Alphense sluitpost Boas Vet niet te verschalken.

Daarna was het wederom Alphia dat de klok sloeg. Een kopbal van aanvoerder Daniël Buijnink werd van de lijn weggekopt en een aantal corners en vrije trappen werden vakkundig door de EMM’21-defensie onschadelijk gemaakt. Na ruim een half uur spelen kreeg EMM’21 uit het niets de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Binnen de welbekende 16 meter maakte Alphiaan Floris Buijnink een onnodige overtreding waardoor de goed leidende scheidsrechter niet anders kon doen dan naar de elfmeterstip te wijzen. Nino Wesselman maakte geen fout en schoof de bal gedecideerd binnen (0-1).

Na de thee een onveranderd spelbeeld. Alphia veel in balbezit en EMM’21 onder leiding van uitblinker Thomas Brug rustig leunend op de sterke defensie. Gaandeweg de tweede helft kreeg EMM’21 in toenemende mate het gevoel dat de voorsprong wel eens over de streep getrokken kon gaan worden. Alphia was vaak aan de bal maar het spel werd steeds meer voorspelbaar. Hierdoor was EMM’21 in staat goed stand te houden en zelfs in de omschakeling zo nu en dan gevaarlijk te worden.

In één van de omschakelmomenten claimde EMM’21 terecht een penalty echter wuifde scheidsrechter Steenbergen het weg. Het laatste kwartier was vanuit Alphia perspectief pompen of verzuipen. Keer op keer werd de bal de zestien meter in gepompt. Behoudens een kans voor Jordy Wentink werd Alphia niet meer gevaarlijk. EMM’21 hield knap stand waardoor, ondanks een flink aantal afwezigen, drie hele nuttige punten werden behaald.

Met 22 punten uit 13 wedstrijden staat EMM’21 op een keurige vijfde plek. Acht punten voor op de nummer negen van de ranglijst (Legmeervogels) en slecht twee punten achter op koploper ESTO. Volgende week speelt EMM’21 wederom een boeiende wedstrijd tegen RCL dat op een teleurstellende achtste plek staat.

Alphia – EMM’21 0-1 (0-1). 35. Wesselman 0-1.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F Buijnink, Duurham, Egberts, Flippo, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, Zeilstra, Kok.

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn, Salomé, S. v.d. Meer, Brug, B. v.d. Meer, Wesselman, Hoogenboom, Koek, Bakker, Rietbroek, van der Geest.

 

Must Read