maandag, april 15, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKrakerrr van de Week: Lugdunum- DoCoS

Krakerrr van de Week: Lugdunum- DoCoS

-

De Krakerrr van de Week in speelronde acht is een onvervalste Leidse broedertwist. Voor welke Leidse club is het zaterdag na kwart over vier misschien wel ‘kraken’? En welke club krijgt weer een beetje lucht? Lugdunum tegen DoCoS, een stadsderby waar veel op het spel staat.

Lugdunum staat voorafgaand aan deze wedstrijd op een twaalfde positie. Verliezen betekent stuivertje wisselen met DoCoS. Winnen is afstand nemen van de onderste plekken en aansluiten bij de middenmoot, voor de bewoners van de Kikkerpolder staat veel op het spel. Willen zij nog wat van het seizoen maken dan moet er een goed resultaat worden gehaald.

Het team van trainer Marco Harleman geeft weinig weg, tot nu toe slechts elf tegendoelpunten in zeven wedstrijden, maar heeft vooral zelf grote moeite met het maken van doelpunten. Het gemis van topschutter Koos de Haas door een langdurige blessure is pijnlijk zichtbaar bij de groenhemden. Voor Lugdunum geldt wel de complimenten maar nog niet veel punten. Het voetbal ziet er vaak verzorgd uit, maar dit leidt nog niet tot doelpunten en winstpartijen. De groenhemden zullen, na de matige wedstrijd en de 1-0 nederlaag tegen Zwammerdam, uit zijn op revanche. Zie nog:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/3deklasse/samenvatting-zwammerdam-lugdunum-3

https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/3deklasse/in-de-nababbel-zwammerdam-lugdunum/).

Is DoCoS de ideale tegenstander daarvoor? In gesprek met Adam Drame blikken we vooruit op de Krakerrr van de Week en het seizoen van Lugdunum tot nu toe.

Geen onderschatting

,,DoCoS is voor ons een mooie tegenstander om tegen te spelen. Ze staan een plekje onder ons en we kunnen bij winst wat plekken stijgen. Ik wil niemand onderschatten, in deze competitie is iedereen aan elkaar gewaagd, maar ik denk dat we een grote kans maken als we ons eigen spel kunnen spelen. Ik kijk echt uit naar deze wedstrijd, het is een mooie Leidse derby en dat maakt het extra leuk om tegen ze te spelen. Tegen een stadsgenoot is het extra mooi om te winnen.”

 Gebrek aan scorend vermogen

,,De huidige positie op de ranglijst geeft geen goed beeld van ons niveau. Veel wedstrijden waren wij de betere maar aanvallend is het net niet goed genoeg. We missen Koos (de Haas, red.) heel duidelijk, die schoot ze uit alle hoeken en standen binnen. Dan kunnen we voetballend wel beter zijn maar het draait wel om scoren. We werken hier hard aan op de trainingen, maar in de wedstrijden valt het niet altijd onze kant op.”

Het moet beter

,,Afgelopen zaterdag hebben we geen beste wedstrijd gespeeld. Het lukte ons niet om kansen te creëren. Er ontbraken een paar belangrijke spelers en daar hebben we flink last van gehad, maar belangrijker is nog wel dat de scherpte ontbrak tegen Zwammerdam en de duels werden niet gewonnen. Dat moet beter aankomend weekend.”

DoCoS kent tot nu toe een tegenvallend seizoen. Na de (versterkte) degradatie afgelopen seizoen uit de tweede klasse, was het de verwachting dat de withemden mee zouden gaan draaien om de bovenste plekken in de derde klasse. De selectie van trainer Edwin Vurens is grotendeels in stand is gebleven na vorig seizoen en heeft op papier genoeg sterkhouders om op een hogere plek te staan dan de tot nu toe teleurstellende dertiende positie.

Tot nu toe vallen de resultaten van de Mors bewoners tegen en afgelopen zaterdag werd kansloos met 1-5 verloren van koploper Soccer Boys. Zie nog:  (https://leidenamateurvoetbal.nl/2023/zaterdag/3deklasse/kansloze-nederlaag-docos-tegen-soccer-boys).

Na een matige eerste helft en een snelle achterstand, kregen de mannen van trainer Vurens in de tweede helft weer wat kleur op de wangen. Na rust stond er een ander DoCoS in het veld en na de 1-3 drongen de Leidenaren verder aan maar kwamen niet meer tot scoren. Lukt het DoCoS om de inzet en strijd van deze tweede helft mee te nemen in de wedstrijd tegen Lugdunum en gaat deze wedstrijd een ommekeer brengen?

Wij spreken hierover met Kenneth Maaskant en blikken met hem vooruit op de belangrijke derby tegen Lugdunum. Met Maaskant gaan we ook in gesprek over de resultaten van Docos tot nu toe.

Een lastige fase

,,We hadden verwacht dat we na de degradatie wel mee konden doen om een periode in de derde klasse of wel meer. Maar het loopt tot nu toe nog niet lekker. Na de gewonnen wedstrijd bij Zevenhoven vlak voor tijd, weliswaar een beetje gelukkig, hoop je dat dat het keerpunt is maar uiteindelijk lukt dat dan toch niet. We zitten in een lastige fase dat het net allemaal de verkeerde kant opvalt.”

Te lief

,,Met onze groep en de kwaliteiten die we hebben kan het niet anders dat we nog wel omhoog gaan klimmen. Het is voor ons wel duidelijk dat er wat moet veranderen, zeker qua instelling en strijd. Dat heeft te vaak ontbroken en is ook iets waar wij elkaar te weinig op aanspreken. Het is net te lief allemaal, we mogen elkaar best wat meer de waarheid zeggen. De ervaren spelers moeten de ploeg nu op sleeptouw gaan nemen om nog een seizoen als het vorige te voorkomen.”

De ideale tegenstander

,,Lugdunum is voor ons de ideale tegenstander, we hoeven niemand op scherp te zetten voor deze derby. Dit is één van de wedstrijden waar je als speler ontzettend veel zin in hebt. Als spelersgroep snappen we het belang, al is het maar dat we bij winst over Lugdunum heen gaan. We weten dat ze veel snelheid voorin hebben en ondanks dat ze hun spits missen, hebben ze veel creativiteit in aanvallend opzicht en spelers die wat extra’s kunnen brengen. Het wordt een uitdaging voor ons maar we moeten vol voor de winst gaan en niets anders.”

Blijven de punten op de Kikkerpolder of gaan ze mee naar het Morskwartier? Welke club deelt een tikkie uit in deze Leidse broedertwist en waar gaat het na deze Krakerrr van de Week echt kraken? De wedstrijd tussen Lugdunum en Docos is op papier in ieder geval een spannende en belangrijke voor beide teams. Zaterdag na kwart over vier weten we meer en krijgen we antwoord op deze vragen. Uiteraard is Leiden Amateurvoetbal erbij om uitgebreid verslag te doen van deze wedstrijd. Tevens zal er een fotoreportage volgen.

Laatste duels in competitieverband, seizoen 2017-2018:

7 oktober ’17: Lugdunum- DoCoS 2-1

17 februari ’18: DoCoS-Lugdunum 2-0

Nacompetitie, seizoen 2018-2019:

9 juni ’19: DoCoS- Lugdunum 3-2

Opstellingen destijds:

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Peet, Gonlag, Van Wieringen, Joubij, Ravensbergen, Overvliet, Quellhorst, Van Empel, De Ridder.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Atif (Aalders), C.de Cler, Dijkhuizen, Bezzai (H.de Cler), C.Isitir, Thong, Latifi, Elouath (De Haas), Absalem, O.Isitir.

Logo’s via: https://matchdaydesign.nl/

Must Read