donderdag, juni 13, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLAV columnist Rene Sinke genomineerd voor ‘amateurscheidsrechter van het jaar’

LAV columnist Rene Sinke genomineerd voor ‘amateurscheidsrechter van het jaar’

-

Naast het schrijven van een column zijn sommige van onze columnisten ook op andere manieren actief binnen de voetbalwereld. Onze columnist Rene Sinke is al al ruim 35 jaar actief als scheidsrechter. Na een mooie carrière waarbij hij vele jaren in de top van de amateurvoetbal heeft gefloten, wordt hij door de KNVB overwegend ingezet bij wedstrijden in de 2e, 3e en 4e klasse en bij wedstrijden van de JO23.

Ondanks dat hij niet meer een van de jongsten is (Rene is 67 jaar oud) kan hij kennelijk nog goed mee op dit niveau. Hij zegt zelden tot nooit af voor een wedstrijd, heeft een kenmerkende directe stijl van fluiten, is geen ‘kaartentrekker’ en communiceert ‘recht voor zijn raap’ met spelers (zoals ook in zijn columns terug is te zien). Van de spelers krijgt hij voornamelijk positieve kritieken. Daarbij doen veel verenigingen bij hem nagenoeg nooit een vergeefs beroep voor herleiden van (oefen)wedstrijden, het geen ook geldt bij wedstrijden van de LAV Sportiff cup.

Redenen voldoende voor de KNVB om hem te nomineren voor de verkiezing voor ‘amateurscheidsrechter van het jaar’. Een nominatie die het team van leidenamateurvoetbal van harte ondersteunt. Een nominatie is al een mooie blijk van waardering. De verkiezing winnen zou nog mooier zijn. Om Rene te ondersteunen nodigen wij onze volgers/lezers uit om hun stem op hem uit te brengen.

Stemmen kan via de website https://www.scheidsrechtervanhetjaar.nl/?elected@vote=842937

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.

Must Read