vrijdag, mei 24, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 1, 4-10 augustus

Lopend Vuurtje, aflevering 1, 4-10 augustus

-

Een nieuw seizoen Lopend Vuurtje. Jarenlang heeft Ruud Fray de websites van ‘onze’ clubs uitgeplozen, Twitter (sinds kort X) op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Een formule die alom meer dan gewaardeerd werd. Daar gaat LeidenAmateurVoetbal mee door, niet door Ruud (hij blijft op andere fronten actief binnen LeidenAmateurVoetbal), maar door Cees Mentink, die zijn serie ‘Helden’ heeft beëindigd en staat te popelen om Lopend Vuurtje – net als Ruud – tot zijn ‘kindje’ te maken. Missen jullie iets in Lopend Vuurtje, laat het weten. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. met je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

 Aflevering 1 – seizoen 2023-2024 – 4 t/m 10 augustus

Spektakel: drone boven Sportpark Noord

Niet eerder in Leiden, of waar dan ook ter wereld, werden de verrichtingen op de groene mat gevolgd en vastgelegd door een drone. Roodenburg had de primeur van dit nieuwe fenomeen. Er werd proef gedraaid tijdens de afsluiting van het seizoen voor jongens en meisjes van de bovenbouw. De drone hing boven het veld en legde een heuse training en een partijtje ‘voor de kat zijn staart’ minutieus vast. Na afloop van deze bijzondere première werd de toekomst onthaald op een smakelijke barbecue, met dank aan sponsor Mbarki van het Kooiplein. Wanneer de drone als instrument om nieuwe ontwikkelingen vast te leggen of nog niet bekende tactieken te bestuderen, houdt de technische staf van de club nog onder de pet. Wat de club uit Leiden Noord wel bekend wil maken is veel: biljarten op maandag- en donderdagavond en zaterdagmiddag om het clubkampioenschap, onderhoud van ’t Praethuys door Jan v/d Reyden en Jan Wansink, op zondag 20 augustus de Koppelkaart Marathon (inschrijven bij de ‘erkende koppelaars’ Mat de Boer en Jean Marc van Steenbergen 06-29 39 32 90).  En dat de selectie al enige weken in training is voor het nieuwe voetbalseizoen.

Scheidsrechter Allard Lindhout gaat als een speer

In zijn altijd interessante Nieuwsbrief maakt Rob Braun, voorzitter van Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o., met trots bekend dat het prominente lid van de vereniging Allard Lindhout gepromoveerd is binnen de rangen van de UEFA. Allard drong door tot Categorie 1 van de UEFA Referee List. Nog één stapje en Allard, die de beladen strijd om de Johan Cruijff Schaal feilloos floot, behoort tot het elitekorps van wereldarbiters. Rob laat verder weten dat er een poster beschikbaar is. Daarop staan de nieuwe KNVB-regels voor de komende competitie. Hij vraagt ‘zijn’ arbiters deze spelregelposters in de kantine van voetbalclubs op te hangen. Dan hoeven ze tijdens de 90 minuten geen uitleg te geven over welke veranderingen van kracht zijn. Zaterdag 19 augustus schuiven de mannen-in-het-zwart in hun gewone kloffie aan voor de jaarlijkse barbecue. De Spelregelcompetitie 2023-2024 begint op 28 september.

• Rob Braun, voorzitter van Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o. (links) en Joey Meuwese bij de poster ‘Spelers kennen de regels en de scheidsrechter past ze toe’. Joey lijkt op weg naar een heuse carrière als scheids. Onlangs pakte hij de clubbeker, Meuwese werd SuperRef van het jaar.

Lintjes voor voetbalvrijwilligers vv Woubrugge

Twee vrijwilligers van vv Woubrugge hebben in juli een koninklijke onderscheiding gekregen. Erna Klomp en Co Voets. In juli, en nu pas aandacht voor deze onmisbare mensen. Inderdaad, dat komt door de zomervakantie. Maar, beter later dan geen aandacht voor Erna en Co. Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt kwam de lintjes uitreiken. Beiden werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De website van de club liet weten: ‘Erna vervulde verschillende functies binnen vv Woubrugge. Zij was bestuurslid en voorzitter van de Jeugdcommissie. Ook was Erna de drijvende kracht achter veel uitjes en feesten voor jeugdleden. Daarnaast coördineerde zij de Barcommissie en trad op als leidster van een meisjesteam. Tijdens de door haar georganiseerde ’Boul’-avond en de Grote Clubactie kwam er geld in de clubkas. Co Voets, ook al zo’n allesdoener, met een warm kloppend hart voor de jeugd. Jeugdleider was hij, secretaris van de Jeugdcommissie en de grondlegger van de jeugdopleiding van vv Woubrugge. Hij tapte biertjes achter de bar en maakte deel uit van de Jubileumcommissie en de oud papier-ploeg.

 

Voorschoten ’97 heeft een nieuw jeugdbestuur

Drie mannen zijn kordaat naar voren gestapt en vormen het nieuwe jeugdbestuur van Voorschoten ’97. Na het vertrek van jeugdvoorzitter Richard Backx was de Voetbal- en Atletiekvereniging op zoek naar een nieuw bestuur.  Bram van Rijssel, Jean Paul Arrachart en Remco Dubbeling pakten de handschoen op. Bij hun aantreden vertelden ze: ‘Alle drie weten wij uit ervaring dat wat vandaag staat als een huis, morgen geconfronteerd kan worden met verrassingen en hier dan naar gehandeld moet worden. Dat is dan ook precies onze kracht. Wij vullen elkaar aan en helpen elkaar. Ieder op z’n eigen manier, met zijn eigen karakter, maar alle drie met de overtuiging dat het Jeugdbeleid geen plan op papier is, maar leeft in en rondom Voorschoten ’97.’ Een sterk statement van de mannen, die veel goeds doet verwachten.

De mannen die met elkaar het Jeugdbestuur vormen van Voorschoten ’97. Vlnr: Bram van Rijssel, Jean Paul Arrachart, Remco Dubbeling.

Kees van Veen (SJZ) overleden

Tijdens de vakantieperiode, dus buiten het voetbalseizoen, is op 15 juli de zeer trouwe SJZ-supporter Kees van Veen overleden. Hij is 83 jaar geworden. Kees sloeg zelden een wedstrijd over van SJZ 1. Met zijn scootmobiel bezocht hij ook verre uitwedstrijden. Voor ‘vrijgezel’ Kees van Veen was SJZ echt een uitje. De wedstrijd kijken, een praatje met die en gene, een patatje eten en na de wedstrijd weer naar huis. SJZ zal hem missen, en niet alleen SJZ.

Boekuitreiking bij ASC en Stefan pakt spelers stevig aan

Stefan Kraaijvanger, de nieuwe trainer van ASC, is stevig van start gegaan. Na een serie trainingen begin juli, is de ambitieuze coach begonnen aan blok 2, oefenwedstrijden tegen en bij Warmunda (12/8, 14.30), Blauw-Zwart (19/8, 14.30), Teylingen (22/8, 20.00), FC Oegstgeest (26/8, 17.00) en 5/9, 20.15,  thuis tegen Roodenburg. Een pittig programma. ‘Ik wil de mannen maximaal gemotiveerd en in topconditie hebben, wanneer wij in september aan de competitie beginnen,’ aldus Stefan. Deze wedstrijden zijn een traditie en vaak zomeravondpartijtjes. Niet voor Kraaijvanger. Hij neemt deze potjes zeer serieus.

Medio juli was er een hele oploop in het prachtige clubgebouw van Ajax Sportman Combinatie. Het 1ste exemplaar van het nieuwe boek van Rob Siekmann, emeritus hoogleraar Internationaal en Europees Sportrecht, auteur van onder meer het Nederlandse Voetbalwoordenboek, en oud-ASC-er. Het 1ste exemplaar werd uitgereikt aan een opmerkelijk fit ogende Louis van Gaal. Het voetbalboek behandelt het Straatvoetbal, dat wij allemaal, niemand uitgezonderd, hebben gespeeld. Op straat is onze levenslange liefde voor het voetbal geboren. Afijn, het werd een gezellig samenzijn, waarbij burgemeester Emile Jaensch en Louis ‘pootten’ wie mocht aftrappen. Hein Fles tapte voor de laatste maal de biertjes. Hij heeft zijn taak als manager catering & hospitality overgedragen aan Marcus Rooijakkers, ook een ASC’er. Marcus weet als geen ander dat bij de club alleen paniek uitbreekt wanneer er geen bier meer is. Zo dat gebeurt, is Rooijakkers zijn baan kwijt, dat staat beschreven in zijn contract.

Een mooi moment. Het 1ste exemplaar van het boek over Straatvoetbal is overhandigd. Vlnr: Emile Jaensch, burgemeester van Oegstgeest, auteur Rob Siekmann, Louis van Gaal, Marjolijn van der Jagt, dorpsmarketeer van Oegstgeest.

UVS, fit en in het nieuw aan de start

Begin deze maand begon de UVS-selectie onder leiding van de kersverse trainer John Hage aan de voorbereiding van seizoen 2023-2024. Op de 1ste training was er direct al een redelijke groep spelers aanwezig. Ze hadden al tijdens de spelerspresentatie in juni het voorbereidingsboekje ontvangen. Het boekje bevatte onder meer een trainingsschema, waardoor de spelers gedurende de zomer zelf konden trainen en zo fit aan de start van het  seizoen konden verschijnen. Het harde werk van de spelers tijdens de zomer had duidelijk zijn vruchten afgeworpen, zo bleek tijdens de 1ste training.

Een van de UVS-sponsoren heeft er voor gezorgd dat de hele selectie in nieuwe trainingskleding wordt gestoken. Daarnaast wordt er gewerkt aan de presentatiekleding voor de start van de competitie in september. Deze ondersteuning door de sponsoren draagt bij aan een positieve start voor het  seizoen. Applaus voor de kledingcommissie (Sonja & Cees), die veel tijd en energie heeft gestoken in het realiseren van de kledingpakketten. Al met al een veelbelovende start, waardoor UVS onder de professionele leiding van trainer John Hage met vertrouwen uitkijkt naar het komende seizoen. Er zijn kersen op de taart te melden. Van den Bosch Schilderwerken en Mabrouk Slagerij & Versmarkt hebben zich aangesloten in de rijen van de sponsors.

DoCoS, bloemen houden van vrijwilligers

Vlak voor de goudgele bol zijn warme stralen naar de aarde zond en ook voordat bestuur, leden, leiders en vrijwilligers naar verre oorden vertrokken, had Jasper van Marwijk, voorzitter van DoCoS, tal van  ‘onvervangbare mensen’ bij elkaar geroepen. Hij wilde ze bedanken voor alle steun, omdat een grote club als DoCoS niet zonder hen succesvol kan draaien. Alleen al door de opdrachten van DoCoS kan een bloemenwinkel fluitend bestaan. Ook nu weer volop blije gezichten bij het in ontvangst nemen van de kleurige en fleurige boeketten. Een groepje wil LeidenAmateurVoetbal extra in de schijnwerper zetten, de Commissie Onderhoud. Elke week – 50 keer per jaar – zorgen de heren (waarom is er geen dame bij?) voor een kraakhelder complex.

De leden van de Commissie Onderhoud. Vlnr: Willem Fallaux, Frans van Noort, voorzitter Jasper van Marwijk, Hans Visser, Gé Lovink, Rinus van Brakel, Frans v/d Heijden, Raymond Goddijn.

Kagia wants…YOU

We need YOU – road sign motivational message

De website van Kagia zou gerust ‘vacaturebank’ genoemd kunnen worden. De groeiende en bloeiende vereniging uit Lisserbroek brengt op originele wijze onder de aandacht dat er op vitale posten binnen de club menskracht nodig is. dringend nodig. Omdat  bij Kagia gezelligheid en  plezier voorop staan, is het meedoen als vrijwilligers ook een plezierige bezigheid. Nieuwe ‘Toppers’ roept ‘de gekste voetbalclub’ uit de Haarlemmermeer op zich te melden. De volgende plekken hebben invulling nodig:

  • Voorzitter voor de Jeugdcommissie
  • Scheidsrechters
  • Hulpen achter de bar (met taptechniek) en in de keuken
  • Versterking van de onderhoudsploeg
  • Mensen met groene vingers
  • Leden voor de Sponsor-, Kleding- en Webcommissie

Als een haas naar vrijwilligers@kagia.nl. Ook her- en zij-intreders zijn welkom.

 

 

Must Read