donderdag, februari 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 25 (21-27 januari)

Lopend Vuurtje deel 25 (21-27 januari)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 25. De vierde van 2023!

 • Ongelooflijk maar waar: ,,Isaac van Weerlee is 75 jaar lid van Roodenburg. Volgens zijn zoon Ronald het eerste lid, dat dit aantal jaren bereikt heeft. Als je Isaac moet duiden als voetballer, dan kan je zeggen: keihard voor zichzelf, nooit opgeven, 200% inzet . Isaac was jarenlang een van de boegbeelden van Roodenburg 1. Hij behaalde meerdere kampioenschappen en dankzij mensen als Isaac kroop het eerste elftal steeds verder omhoog. Na zijn voetbalcarrière werd Isaac trainer van vooral de B-selectie. In die tijd kwam er jaarlijks veel jeugd door en niet alle jeugdspelers konden in de selectie. Het was Isaac, die samen met leider Hennie Choufoer deze spelers opving. Sfeer, maar ook samen afzien, het behoorde bij de training van Isaac. Opgeven was er niet bij en elke training ging door.” We mogen hier wel spreken van een bikkel.
 • Het meisjesvoetbal is terug van weggeweest bij Roodenburg! Afgelopen zaterdagmiddag maakte MO13 haar debuut. Dat de jonge ladies worden getraind door een viertal dames maakt het nog eens extra bijzonder. De redactie van Lopend Vuurtje feliciteert de club uit Noord met deze mijlpaal.
 • Wie nieuwe sponsoren bindt timmert aan de weg: ,, Wij heten onze nieuwe bordsponsor RKW Group van harte welkom als nieuwe sponsor bij FC Boshuizen.”
 • EMM’21 biedt de jeugd een prachtkans: ,,Er komt een nieuwe voorjaarscursus van Voetbalschool Kaag & Braassem aan, geef je snel op! Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de basistechniek en schijnbewegingen, coördinatie, motoriek en balans verbeteren, het beter passen, aannemen en schieten. Ook verbetering van het inzicht staat op het programma. De cursus is toegankelijk voor gedreven jongens en meisjes in de leeftijdsgroepen O8 t/m O13.”
 • Het bestuur van RCL is dringend op zoek naar een nieuw bestuurslid Voetbalzaken. Het is een uitdagende functie in een dynamische omgeving. Op dit moment heeft het bestuur de taken verdeeld, maar dat is verre van ideaal. Wij zoeken iemand die enthousiast is, communicatief en sociaal sterk en met verstand van voetbal. Dit kan door zelf jaren gevoetbald te hebben op een bepaald niveau of verworven kennis door andere gerelateerd activiteiten. De functie leent zich ook voor een duo.
 • ASC zoekt een horecamanager: ,, Heb jij altijd al als gastheer/gastvrouw in een gezellige voetbal-, en cricket- willen werken? De Ajax Sportman Combinatie biedt jou de kans om te ondernemen, een goed horecateam samen te stellen en om in het kloppende hart van de vereniging, het clubhuis, een gastvrije sfeer neer te zetten.
 • ,,Er komt veel voor kijken om een club als v.v. Kagia te laten draaien. Voor- en achter de schermen, op- en naast het veld, voor- tijdens- en na het seizoen zijn steeds vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Helaas komen we op veel vlakken nog vrijwilligers te kort. Met name achter de bar hebben we momenteel een groot probleem. Heb je 1 x in het kwartaal 4 uurtjes vrij om achter de bar te helpen?” Moeten wij hier nog iets aan toevoegen? Lijkt ons niet.
 • Een enquête is een uitstekende manier om te zien wat er leeft binnen de club. Foreholte beseft dat: ,, Er gebeurt veel binnen onze vereniging. Binnen de lijnen en ook daarbuiten. We proberen zo veel mogelijk van wat er rondom VV Foreholte gebeurt op een goede manier aan jullie te communiceren. Zo communiceert onze club onder meer via Foreholte.nl en social media. VV Foreholte wil graag de manier waarop we communiceren met onze leden, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen eens goed tegen het licht houden. Hoe volg jij het nieuws van de vereniging? Wat vind je belangrijk om te weten? Wat kunnen we verbeteren? Kun jij daarbij mogelijk iets betekenen?”  Via de website kunnen de leden de vragen beantwoorden.
 • In verband met de kwaliteit van het veld van SV Aarlanderveen wordt SV Aarlanderveen 1 – Alphen 1 zaterdag gespeeld bij AVV Alphen.  Sportpark ‘De Bijlen’ Sportlaan 9, Alphen aan den Rijn.
 • Lugdunum luidt de noodklok: ,,Ieder jaar is het voor het bestuur, de trainers en andere vrijwilligers weer een enorme klus om de contributie te innen. Naast dat dat (onnodig) heel veel tijd en energie kost, brengt het massaal niet betalen van de contributie inmiddels ook het voortbestaan van de club in gevaar. Daarom wordt er vanaf nu streng op toegezien dat iedereen die nog wil voetballen, ook de contributie heeft betaald!”
 • Zaterdag 11 februari is er bij FC Oegstgeest een après- skifeest.
 • Na de knaller tussen Meerburg en SJZ kan er volop gefeest worden bij de thuisclub. Er wordt ook gezorgd voor heerlijk eten!
 • UVS: ,,Wij namen met droefheid kennis van het overlijden van Frans de Jong op 16 januari jl.. Ooit begonnen als jeugdleider, stond hij in de beginjaren ’80 aan de wieg van het damesvoetbal. Een grote afdeling met vrouwen- en meisjesvoetbal waaraan hij vele jaren als voorzitter leiding gaf. Na enige tijd vertegenwoordigde Frans ook als bestuurslid zijn meiden. En dat deed hij met veel passie! Na deze periode verdween Frans, bescheiden als hij was, naar de achtergrond. Wat heet bescheiden, met zijn grote werkervaring heeft hij o.a. met zijn maten Hein Welling, Wim van Loef en Ruud Gallert heel wat tijd aan zelfwerkzaamheid in de club gestoken. Voor zijn vele verdiensten werd Frans benoemd tot Lid van Verdienste en later tot Erelid van UVS.  Frans werd 90 jaar. Maandag 23 januari is de uitvaart bij Rhijnhof en namen we afscheid van een echte UVS’er.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read