woensdag, mei 8, 2024
HomeFotoreportageMMO doet weer mee na ruime overwinning (plus foto's)

MMO doet weer mee na ruime overwinning (plus foto’s)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- MMO leek na het behalen van het periodekampioenschap beland te zijn in een vrije val, uit de laatste vier competitiewedstrijden werden slechts twee punten behaald, en ook het spel van Hoogmadese ploeg was in deze fase niet meer zo sprankelend als in het begin van de competitie. Het was de groen-witten in de thuiswedstrijd tegen UNO er daarom veel aangelegen om aan te tonen dat er slechts sprake was van een tijdelijk dipje en in deze missie slaagde de brigade van Yorick Boon met vlag en wimpel. MMO had weinig moeite met de Hoofddorpse bezoekers, die er met een 4-0 nederlaag nog genadig van afkwamen.

MMO was tegen middenmotor UNO, een wedstrijd onder leiding van de jonge arbiter Niels Brandsma uit Lisse, vanaf minuut één de sterkere ploeg. De thuisploeg had in het eerste half uur al ruim aan de leiding moeten staan, maar een combinatie van pech en aanvallend geklungel verhinderden een ruime marge. Uiteindelijk kwam een kwartier voor rust de meer dan de verdiende openingstreffer alsnog op het scorebord. Richard Bakker bereikte met een puntgave voorzet de mee opgekomen verdediger Jelle Visser, die wel koelbloedig bleef voor het Hoofddorpse doel (1-0).

Na de pauze zorgde Richard Bakker, na een goede actie van de ingevallen Levi Overduin, al snel voor de 2-0 en nadat Jeroen Disseldorp, op aangeven van Jelle van Tol, na een uur spelen de 3-0 op het scorebord had gezet, wist de thuisploeg dat de eerste driepunter van het kalenderjaar in de tas zat. De bezoekers bleven ook na de pauze in aanvallend opzicht machteloos en MMO-keeper Albin van Wieringen moest het tegen UNO doen met een enkele verdwaalde terugspeelbal. Dat Nigel Bax tien minuten ook nog voor de 4-0 zorgde, maakte dat de thuisploeg met een goed gevoel het veld afstapte.

Bij  de recent aangestelde MMO-trainer Boon, de Stompwijker volgde de tijdens de winterstop de vertrokken John van Berkel op, was de opluchting kort na afloop van de wedstrijd merkbaar. Boon: ,,Voor rust hadden we voldoende kansen, maar misten we de benodigde scherpte bij het afronden. Gelukkig hebben we na rust laten zien dat we wel effectief kunnen zijn voor het doel en waren we beter bij de les. Ik ben ook blij dat we kunnen beschikken over een steeds fittere selectie. Vandaag startten jongens als Ricardo Ouwerkerk en Levi Overduin, die in principe potentiële basisspelers zijn, op de bank en dat geeft aan de concurrentie groter wordt. Dat is alleen maar goed, want we hebben iedereen hard nodig om weer terug te keren naar de vierde klasse. Dat is en blijft onze doelstelling en het maakt mij niet zoveel uit op welke wijze, als kampioen of via de nacompetitie, dat gaat gebeuren. Ik hoop dat we de mindere periode nu achter ons hebben gelaten en  dat de wedstrijd van vandaag een opmaat is voor de rest van ons seizoen.’’, aldus een tevreden Boon tot besluit.

MMO – UNO  4-0 (1-0) 30. Visser 1-0, .50. R. Bakker 2-0, 57. Disseldorp 3-0, 80. Bax 4-0

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, B. van der Meer, Visser, Vlieger, M.van der Meer, Hoogenboom, Van Tol, R. Bakker, T. Bakker, Disseldorp, Zwaan.

Foto’s: met dank aan Eric van der Wijngaard