donderdag, mei 2, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 16Sportiff LAV Cup: FC Oegstgeest verslaat NSV'46

Sportiff LAV Cup: FC Oegstgeest verslaat NSV’46

-

In 2023 komen FC Oegstgeest en NSV’46 elkaar nog niet tegen in de vierde klasse A. Wellicht om die reden konden deze ploegen gisteravond al bij benadering het achterste van hun tong laten zien. Na een vlakke eerste helft werd de tweede rondgang amusanter waarbij de gastheer uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind trok. Vooral in de slotfase drong de ploeg uit Noorden aan voor de gelijkmaker, maar die bleef uit voor de equipe van Dennis Tijssen.

Het heeft er alle schijn van, tenminste op basis van het onderlinge duel op De Voscuyl, dat deze ploegen wel eens dichtbij elkaar zouden kunnen blijven op de ranglijst. Beide formaties hebben een voetballende intentie en bij vlagen werd er ook best aardig gecombineerd. Natuurlijk moet er nog het nodige worden gedaan aan finetuning, maar deze teams zouden teleurstellen bij een positie in het rechterrijtje.

Voor de pauze kregen beide ploegen niet al teveel kansen om te scoren. Het bleef over en weer bij speldenprikjes, hoewel de gasten dachten op 0-1 te zijn gekomen vlak voor rust. Het doelpunt van Pim Koster werd evenwel afgekeurd vanwege buitenspel, maar daar bestond bij menigeen ruimschoots twijfel over.

Kort na de rust bleef Daniel van Vliet koelbloedig in de 1 op 1 en Bas Kalshoven had het nakijken. Kort daarna volgde een aanval uit het boekje van de gasten, maar Lars de Jong kreeg de gelijkmaker niet op het scorebord. Weer kort daarop werd het 2-0 na een prima aanval over links, waarna Van Vliet Sam Roelen in staat stelde keurig af te ronden.

NSV’46 gaf niet op en kwam niet toevallig op 2-1 via Kamiel Disseldorp, die afgelopen zaterdag ook al tweemaal succesvol was in de bekerstrijd. Daarna bezweek de FC bijna, maar na negentig minuten en wat extra tijd kwam de fusieclub toch tot winst. In januari en mei zullen de teams elkaar wederom ontmoeten. En dan vast niet als laagvliegers.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read