HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Logische overwinning RCL tegen Sporting Leiden

Sportiff LAV Cup: Logische overwinning RCL tegen Sporting Leiden

-

Het was zaterdagmiddag goed toeven in de Bloemerd, althans wie er voor had gekozen om de wedstrijd of vanuit het clubhuis of vanuit de zonnige kant te bekijken. Het was dan ook redelijk druk en de mensen die de moeite hadden genomen zagen de thuisploeg met 3-0 door bekeren. De bezoekers verkochten hun huid duur, echter een minuut van onachtzaamheid in de eerste helft en een zondagsschot na de pauze deed de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa uiteindelijk de das om.

Trainer Heeringa kwam tien minuten voor aanvang van de wedstrijd ineens alleen naar buiten. ,,Ik had wat moeite met de mentaliteit van een aantal gasten. We beginnen vaak slap aan een wedstrijd met als gevolg een achterstand in de eerste minuten en de warming- up leek vandaag nergens op dus ik wilde even een moment voor mezelf. Sommige spelers beseffen niet dat we alleen nog maar finales spelen en dat wilde ik hen met deze actie even duidelijk maken.”

De eerste speldenprik was van de ploeg van Hein van Heek. Een slim en snel genomen vrije trap van Tommy Sinteur werd door Jayden Dalemans in het zijnet geschoten. Niet veel later dacht heel Sporting Leiden aan een strafschop. Een individuele actie van de naar FC Boshuizen vertrekkende spits Soufiane Boukhidous werd onreglementair ten einde gebracht met een vrije trap iets buiten de zestien als gevolg. Na een kwartier spelen stond Max van Gent namens de thuisploeg alleen voor keeper Raymond Meijers, zijn inzet werd door de doelman gekeerd.

Een kwartier voor rust een flinke aderlating voor de gasten. Boukhidous kon niet meer verder en verliet strompelend het veld. Binnen een minuut was de wedstrijd gespeeld, randje buitenspel (velen vonden over het randje) vond Van Gent zijn medespeler Roy Weenink en was de voorsprong een feit. Direct na de aftrap geklungel bij de Leidenaren en waren de rollen omgedraaid, een schot van Weenink kwam via de rebound bij Van Gent terecht en zo was de ruststand 2-0.

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit, het grote wisselen was inmiddels ook begonnen en opvallend was de broosheid bij de fusieclub. Spelers met kleine pijntjes, vele blessurebehandelingen waardoor de verzorger van dienst in de anderhalf uur zo maar aan zijn dagelijkste stappen toekwam. De Racing Club Leiderdorp verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sinteur was niet gelukkig met zijn afstandsschoten en Van Gent kon zelfs van binnen het vijfmetergebied niet afdrukken. Jake van Heusden (foto) scoorde in de slotminuten nog fraai van afstand, niet veel later klonk het eindsignaal. Een regelmatige overwinning voor de gastheer en een plek in de kwartfinale waar competitiegenoot Kagia wacht.

Sporting Leiden kan terugkijken op een prima bekertoernooi. De focus kan nu volledig op de competitie en mogelijk daarna nog de nacompetitie. Het gat naar een directe degradatieplaats is vijf punten, die naar een veilige achtste plek is maar liefst acht punten. Voornaamste taak voor de staf om de spelers fit te houden/krijgen en de spelers te laten beseffen dat het afwenden van directe degradatie niet vanzelfsprekend is/gaat.

RCL – Sporting Leiden  3-0 (2-0) 39. Weenink 1-0, 40. Van Gent 2-0, 89. Jake van Heusden 3-0.

Basisopstelling RCL : Joe van Heusden, De la Mar, Schouten, Van der Tak, De Kroon, Sinteur, Verdel, Weenink, Jake van Heusden, Van Gent, Dalemans.

Basisopstelling Sporting Leiden : Meijers, Devilee, Heemskerk, Siebert, Cornelisse, Mink, Lardee, Boukhidous, Van der Meel, Glasbergen, IJssel de Schepper.