dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVrijdag 8 september: 4e RCL Walking Football Toernooi

Vrijdag 8 september: 4e RCL Walking Football Toernooi

-

Krasse knarren knallen voor Kika

Honderden oudere voetballers uit het hele land verzamelen zich vrijdag 8 september in Sportpark De Bloemerd. Ze nemen deel aan het 4de Walking Football Toernooi voor ‘oldstars’. Met als doel om op een sportieve manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Kika, voor kankeronderzoek bij kinderen.

Excelsior Maassluis, sv Huizen, Telstar Oldstars, Feyenoord Oldstars, Maluku Oldstars (Tiel) en Oldstars Utrecht staan op de lijst van deelnemers. Nog meer namen? ADO Den Haag, OSM ’75 Maarssenbroek en natuurlijk RCL Walking Football en RCL Walking Stars. Tussen 09.00 en 09.45 uur rijden de sterren-van-toen aan. Klokke half 11 verwelkomt RCL-voorzitter Dick van der Bijl de gasten. Prompt 11.15 uur zal burgemeester Laila Driessen de aftrap verrichten.

De derde helft

Het toernooi wordt in 8 rondes afgewerkt. Tussendoor kunnen de oudere voetballers de lunch gebruiken, die wordt aangeboden door AH Santhorst. Om 15.00 uur begint De Derde Helft. Tot hoe laat die zal duren? ‘Het mag heel laat worden,’ aldus organisator Rob van der Groen. Tijdens dit toetje van de voetbaldag zal het Rad van Avontuur op volle toeren draaien. Deelnemers en bezoekers kopen loten – de opbrengst gaat linea recta naar Kika – kunnen prijzen winnen, beschikbaar gesteld door de ondernemers van Winkelhof. ‘Wanneer men na de wedstrijden heeft gedoucht en kakelfris aan een biertje zit,’ weet Van der Groen, ‘is de sfeer dusdanig dat de portemonnee wordt getrokken, loten met aantallen worden gekocht en mensen spontaan doneren aan Kika.’ Was de opbrengst van het 1ste toernooi € 4600,00. Gestaag liep de teller op: € 8300,00 (2021), € 10.500,00 (2022). Of ditmaal dit bedrag wordt overtroffen durft Rob niet te zeggen. Stilletjes hoopt hij daar op.

                                             Kika-oprichter Frits Hirschstein kom een peptalk houden.

Bij de opening zal de inmiddels gepensioneerde Kika-oprichter Frits Hirschstein aanwezig zijn en een ‘peptalk’ houden. De cheque wordt aan het eind van het evenement aan Rob van der Groen overhandigd door Fien Jonker, een telg uit een RCL-geslacht, die inmiddels is genezen van een vorm van kanker, en weer voetbalt.  Sleutelstad, mediapartner van LeidenAmateurVoetbal maakt opnamen van deze dag en interviewt tal van aanwezigen.  Rob van der Groen: ‘Vijf jaar geleden werd bij RCL begonnen met 8 spelers. Inmiddels bestaat de groep Oldstars uit tientallen spelers. Krasse knarren? Ja, maar springlevend.’ Vrijdag, de 8ste september wordt een heerlijke dag, een en al genieten.

Een eerder RCL Kika Toernooi werd geopend door ex-profvoetballer Tim de Cler en RCL-speelster Fien Jonker, die genas van een vorm van kanker.

 

Must Read