zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels fris en fruitig van start (plus nababbel)

FC Rijnvogels fris en fruitig van start (plus nababbel)

-

Derde divisie- FC Rijnvogels is de competitie overtuigend begonnen. Op eigen veld werd Odin’59 met 3-0 teruggewezen en die score was nog een magere afspiegeling van de onderlinge krachtsverhouding. Het is overdreven gesteld dat de Katwijkers speelden met hun tegenstander, maar de promovendus had in elk geval weinig in te brengen op de Kooltuin. Wel duurde het lang voor het eerste doelpunt genoteerd kon worden, maar na de pauze werd het duel wel al rap in het slot gegooid door de ploeg van Dogan Corneille.

Neville Ogidi Nwankwo was er net als vorige week tegen VVSB, in de strijd om de KNVB beker, nog niet bij. Willem Schonenberg verving de jongeling in het centrum. Pim van der Plas heeft de tweestrijd met Dammes van der Poel voorlopig gewonnen en verdedigde het doel, maar de opvolger van Yannic Augustinus hoefde nauwelijks in actie te komen. Nabil Haddadi, Alljereau Mercera en Sureyo Macrander waren de nieuwe gezichten in de opstelling.

FC Rijnvogels moet het verder nog even stellen zonder Jesse Driebergen en Dennis Bakker. Dit tweetal komt er echter ook aan en zo kan Corneille straks putten uit een grotere groep dan afgelopen seizoen het geval was. Tegen Odin’59 was de absentie van een aantal vaste waarden geen enkel probleem. De thuisploeg was de gehele wedstrijd beter, hoewel het in het eerste deel van de eerste helft niet veel verder kwam dan af en toe eens te prikken. Daar kwam gaandeweg de eerste helft verandering in en het mocht een wondertje worden genoemd dat het bij rust pas 1-0 was.

Dat doelpunt kwam ook nog eens pas tot stand in de voorlaatste minuut nadat Tom Bijen op zijn karakteristieke wijze was opgerukt rondom het vijfmetergebied. De assist van Roy van Leeuwen kreeg een waardig vervolg en zo kwamen gemiste kansen van Maarten Reyneveld en Van Leeuwen de thuisploeg niet duur te staan.

Na de rust pakte de FC de draad vastberaden op en Odin kon daar nog steeds weinig tegenover stellen. De 2-0 kon niet uitblijven en die kwam er na goed voorbereidend werk van Reyneveld, nog steeds spelend met een masker vanwege een recente operatie aan het jukbeen, en Vincent Noordam die zijn goede voorbereiding een passend vervolg gaf. Dit keer pikte Van Leeuwen zijn doelpunt mee en dat kwam de overtuigend acterende flankspeler toe.

Ook de 3-0 mocht er zijn en was weer een voorbeeld van een aanval uit het boekje. Nu stelde Van Leeuwen Alljereau Mercera in staat de score uit te bouwen. De van Katwijk overgekomen speler kon net als veel teamgenoten terugkijken op een prima optreden. Het kwartet aan doelpunten had er zeker kunnen komen, maar meer schade bleef de formatie van Mark Kranendonk bespaard.

FC Rijnvogels is dus na de eerste negentig (+) minuten al van de nul af en het heeft er alle schijn van dat de ploeg van Corneille ook dit seizoen geen vrees hoeft te hebben voor het rechterrijtje. Al te grote conclusies konden evenwel niet getrokken worden, want Odin was een varkentje dat relatief eenvoudig gewassen kon worden.

FC Rijnvogels- Odin’59 3-0 (1-0). 44. Bijen 1-0, 52. Van Leeuwen 2-0, 63. Mercera 3-0.

FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Schonenberg, Michel, Macrander (84. Jansen), Haddadi (73. Van Montfort), Bijen, Mercera (89. Van Paasen), van Leeuwen, Reyneveld (73. Rutgers), Noordam (89. Rigters).

Beluister hier in de nastoot vraaggesprekken met Van Leeuwen, Mercera en Corneille.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read