donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTwee goals kort voor rust helpen Voorschoten’97 (za) aan zege

Twee goals kort voor rust helpen Voorschoten’97 (za) aan zege

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Na in de eerste veertig minuten werkelijk niets te creëren, lukte het Voorschoten’97 toch om met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan. Twee momenten kort voor rust legden de basis voor een knappe overwinning op Forum Sport. Uiteindelijk zette Thom Wijnalda de eindstand op 3-0, zonder dat de Voorschotenaren veel te duchten hadden van de bezoekers.

De eerdere ontmoeting in november met Forum Sport zullen de groengelen nog wel voor de geest kunnen halen. Met tien man vocht Voorschoten’97 zich in de slotfase naar een 2-2 gelijkspel. Sindsdien ontlopen de ploegen elkaar weinig op de ranglijst. De degradatiezone is ver weg en er mag nog enigszins hoop worden gekoesterd voor de derde periodetitel.

De wedstrijd begon wat mat. Forum Sport had het betere van het spel, grote mogelijkheden bleven echter uit. Kansjes waren er voor Storm Kramendonk, Hayden Bergen en Pjer Bom, maar doelman Alessandro Kwant hoefde nauwelijks handelend op te treden. Voorschoten’97 kwam verder nagenoeg niet van de eigen helft af.

Pas na een minuut of veertig werd de Voorschotense aanvalslinie meer in stelling gebracht. Buitenspelers Mohamed Maatoug en Nassim el Khiraoui trokken vaak naar binnen, waardoor backs Derk Reinders en Benjamin Beumer over de vleugel opstoomden. Laatstgenoemde nam ook meteen het openingsdoelpunt voor zijn rekening, ware het niet dat het via een standaardsituatie gebeurde. Voorschoten’97 kreeg een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied. Zonder dat iemand de bal toucheerde, stuiterde het schot van Beumer in de verre hoek: 1-0.

Tegen de verhouding in, zo zullen de Voorburgers hebben gedacht. Voorschoten’97 had hier echter maling aan en deed er nog een schepje bovenop. Nog voor rust verdubbelde Maatoug de voorsprong. De rappe rechtsbuiten kopte een afgemeten voorzet van Beumer tegen de touwen. Zo ging de thuisploeg rusten met een comfortabele voorsprong.

Na rust zag het publiek een sterker Voorschoten’97 dan in de eerste helft. De ploeg van trainer Jonathan Jonk controleerde de wedstrijd en liet de bezoekers nauwelijks gevaarlijk worden. Op een schot van spits Luuk Goedbloed had Kwant een prima antwoord, maar verder stond de Voorschotense defensie als een huis.

Aan de andere kant vielen er wel wat kansen te noteren. Zowel Wijnalda als Jim van der Krogt zette de goalie aan het werk, zonder succes vooralsnog. Even later was Van der Krogt wederom in de gelegenheid, maar het lukte de nummer tien niet om een prachtige aanval te bekronen. Ondertussen leek de weerstand van Forum Sport wel gebroken en speelde Voorschoten’97 de wedstrijd zakelijk uit. In de laatste minuut deed Wijnalda nog een duit in het zakje op aangeven van Van der Krogt.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Voorschoten’97 tien punten achter op koploper DSO. Via de derde periode is een plek in de nacompetitie nog wel haalbaar. Alles staat dicht opeen op die ranglijst, waardoor vier goede wedstrijden zomaar nog zouden kunnen leiden tot iets moois. Komende zaterdag gaat Voorschoten’97 op bezoek bij het bijna geslagen UVS.

Jonk: ,,We moesten een lastige fase door, maar in het slot van de eerste helft namen we het over. Die twee treffers gaven ons lucht en na de pauze hebben we de volledige controle gehouden. Met een sterke eindsprint valt er misschien nog wat te halen. Lukt dat niet dan mogen we stellen dat dit vooral heeft gelegen aan de resultaten in de uitbeurten.”

Voorschoten’97 – Forum Sport 3-0 (2-0) 42. Beumer 1-0, 44. Maatoug 2-0, 90. Wijnalda 3-0.

Voorschoten’97: Kwant, Beumer, Hoogenboom, Van der Voorst, Reinders, Nomen, Verplancke, Van der Krogt, Maatoug, Wijnalda, El Khiraoui (83. Maatoug).

Forum Sport: Tanis, Ploemen, Kranendonk, L’Ami, Vols (54. Gyamfi), Scholten, Du Chatinier, Koppenol (76. Boapeah), Bom (54. Marfouk), Goedbloed (76. Saurwalt), Bergen.