maandag, december 11, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 mag nog hopen op een toetje

Valken’68 mag nog hopen op een toetje

-

Eerste klasse B (zaterdag)- In een voor de toeschouwer zeer aantrekkelijk maar soms ook grimmig duel wist Valken’68 met 2-4 te winnen van HVV. De belangen waren vooraf vooral voor de Hagenaars groot. Zij strijden nog op twee fronten. Winst zou het verlaten van de gevreesde P/D-zone betekenen, maar ook de Valkenburgers mochten bij een goed resultaat nog hopen op een fijn nagerecht na afloop van de competitie.

Valken’68 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na een halve minuut een goede mogelijkheid om de score te openen. Het schot van Sammy Zandbergen ging echter naast. In de beginfase lag zoals gezegd het initiatief bij de Valkenburgers, maar naarmate de eerste helft vorderde draaide zich dat om en kwam HVV beter in het spel.

Een misverstand tussen centrale verdediger Chris de Lange en doelman Joris van Harmelen zorgde voor het grootste gevaar. Gelukkig voor Valken’68 wist de Haagse aanvaller hiervan niet te profiteren. In de sterke fase van HVV (met onder meer een ouderwetse scrimmage die tot opluchting van de Valkenburgers goed afliep) was het Valken’68 dat keihard toeslag. Na een belangrijke redding 1 op 1 van Van Harmelen viel de bal aan de andere kant in het doel. De in de spits geposteerde Lars Wietsma rondde een snelle aanval doeltreffende af. Deze 0-1 zou ook de ruststand betekenen.

Na rust ontspon zich een spektakel waarin veel gebeurde. Allereerst was het Valken’68 dat sterk uit de kleedkamer kwam, maar draaide het langzaam weer richting HVV. Logisch, want aan een verliespartij en zelfs een gelijkspel zou HVV in de strijd tegen degradatie niets hebben. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk. Na een inzet die op de lat verdween en een rebound via de paal leken de Valkenburgers goed weg te komen. Quinten Jakobs kon uiteindelijk wel de gelijkmaker binnen werken. De vreugde was echter van korte duur. De ploeg van Derek van der Plas reageerde meteen en via Samet Arikan kwam de score weer in het voordeel van de Valkenburgers te staan: 1-2

De residentie-club kon dus weer in de achtervolging met als gevolg dat er achter de verdediging van de ploeg, getraind door André Wetzel, de nodige ruimte ontstond en hiervan wist Valken’68 uitermate goed te profiteren. De uitblinkende doelman wist zijn goede optreden ook met een assist te bekronen. Een diepe bal werd opgepikt door invaller Joshua Cooper. Oog in oog met doelman Guus Dicke schoof de middenvelder de bal in de verre hoek en leek de buit voor de Valkenburgers binnen.

Een benutte strafschop na een handsbal van Jesper Slootweg binnen de beruchte lijnen zorgde nog voor enige spanning, maar kort daarna maakte Valken’68 van de desorganisatie achterin bij HVV gebruik. Een snel genomen ingooi stuurde Arikan weg. In de vrije weg naar het doel zorgde hij voor een prachtig slotakkoord. Zijn streep verdween in de bovenhoek en daarmee stelde hij de Valkenburgse zege veilig. Met dit resultaat mag Valken’68 nog hopen op een plek in de nacompetitie. Maar hiervoor is het nog wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Man of Match Joris van Harmelen was na afloop tevreden. ,,Ik had in de eerste helft twee goede reddingen en dat ik in de tweede helft een assist op mij naam kan zetten was ook erg fijn. Zeker gezien het gedrag wat ik achter mijn doel in de tweede helft voor mijn kiezen kreeg.” En dat moet helaas gezegd worden. De rumoerige aanhang van HVV ging regelmatig over de schreef. Van Harmelen tenslotte. ,,Ik heb jaren in Den Haag gekeept maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Naast bepaalde ziektes kreeg ik zelfs nog dennenappels naar mijn hoofd geslingerd. Schandalig!”

Dat is voor een club die de titel Koninklijke draagt uiteraard onwaardig. Gelukkig werd hier door clubmensen met afschuw over gesproken. Laten we hopen dat dit een incident blijkt te zijn.

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read