zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 wint overtuigend van Die Haghe (plus foto's)

Valken’68 wint overtuigend van Die Haghe (plus foto’s)

-

Eerste klasse (zaterdag)- Valken’68 heeft zich overtuigend hersteld van de verliespartij in de seizoensouverture tegen FC Skillz. Op het eigen Duyfrak wonnen de Valkenburgers met klinkende cijfers van Die Haghe. Na 90 minuten stond een overtuigende 5-0 op het scorebord. Een resultaat dat er mag zijn.

Via een snel genomen vrije trap van Sammy Zandbergen werd Bas van Delft weggestuurd. De aanvaller legde in één keer de bal panklaar voor Nick Guijt die simpel binnen kon schuiven. Zo stond al tamelijk snel de voorsprong op het scorebord. Na die treffer kreeg Die Haghe nog wat mogelijkheden maar veel gevaar wist het niet te stichten. Halverwege de eerste helft werd de score verdubbeld. In een volle ‘zestien’ kreeg centrale verdediger Lars Oudshoorn de bal achter doelman Justin van Look. Een domper voor de Valkenburgers was het uitvallen van Zandbergen vanwege een opgelopen blessure.

Die Haghe begon zich steeds meer te ergeren aan elkaar wat zorgde voor veel gemopper onderling en kort voor rust sloegen wat stoppen door. Een vlagsignaal van de assistent van Die Haghe werd genegeerd door arbiter Meeuwenoord. Uit de camerabeelden bleek later dat de scheidsrechter dit goed in het oog had want van buitenspel was geen sprake. Het schot van Bas van Delft werd nog gepareerd door de Haagse goalie, maar de rebound werd binnengeschoten door Samet Arikan. Protesten van de kant van Die Haghe leverde geel voor Bind Ahmed op die daarna nog door bleef mopperen en meteen zijn tweede gele kaart kreeg en mocht inrukken.

Gelukkig waren de emoties na rust tot bedaren gekomen en probeerde Die Haghe nog vrijuit aan te vallen wat mede geholpen door de ondertalsituatie zorgde voor ruimte voor Valken’68. De eerste kans was voor Die Haghe maar doelman Frank Kardjani redde met de voet.

Een bal over de hele van invaller Jesper Slootweg kwam bij Dirk van Duijn (later terecht tot man-of-the-match uitgeroepen) terecht. Van Duijn kon opstomen en zijn directe tegenstander uitspelen en de bal klaarleggen voor Jelle van den Oever. Koud in het veld wist hij zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt en de 4-0 aan te tekenen. Kort daarvoor had Guijt zijn tweede kunnen maken. Met een fraaie actie draaide hij weg van zijn tegenstander maar zijn poeier spatte uiteen op de lat. Arikan had ook zijn doelpuntentotaal kunnen verdubbelen maar hij schoot te gehaast en onnauwkeurig naast.

Jelle van den Oever wist zijn totaal wel te verdubbelen. Een doelpoging van Niels Varkevisser kwam voor de voeten van de Katwijker terecht en vlak voor het laatste fluitsignaal stond er een klinkende 5-0 overwinning op het scorebord.

Dit seizoen overgekomen van Quick Boys en linksback Dirk van Duijn aan het woord: ,,Als ik kijk naar vorige week zat het er net niet in en als je dan zo begint tegen Die Haghe denk ik dat het heel veel energie geeft en kom je ook op 3-0 voor. Vandaag hadden we de drive. We werkten als een team, we schakelden om als een team. We zaten er vanaf minuut één bovenop.”

Een drive kan de verdediger niet ontzegd woorden. ,,Ik denk dat het belangrijk is dat je aan het einde van de 90 minuten helemaal kapot moet zijn. ik denk dat je dat moet hebben als een team. Er hard voor werken. Er 90 minuten voor gaan. Zorgen dat je geen blaasje meer over hebt”, besluit hij lachend.

Basisopstelling Valken’68: Kardjani, Den Hollander, Haasnoot, Oudshoorn, Van Duijn, Roorda, Wietsma, Zandbergen, Van Delft, Guijt, Arikan.

Foto’s: Sam de Mooij

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..