vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 15 april

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 15 april

-

UVS- Wippolder

Het is nog niet erop of eronder voor UVS, want met nog zes duels te gaan zijn er nog altijd achttien punten te verdienen. Of dat reëel is voor de blauwwitten valt echter zwaar te bezien. Tot nu werden immers pas negentien punten gepakt in twintig wedstrijden en daardoor wordt de twaalfde plaats ingenomen. De Leidenaren zullen minimaal nog een plekje moeten klimmen om nog in de nacompetitie uit te kunnen komen. Of er meer in zit, zal de tijd moeten uitwijzen. Zaak is om de punten hoe dan ook te houden in de Kikkerpolder zodat HVV en Nootdorp wellicht iets benaderd kunnen worden op de ranglijst. In het heenduel ging UVS er met 3-1 vanaf in Delft en kon enkel Boy Tetteroo het net vinden. UVS won thuis tot dusverre drie keer, terwijl de in hetzelfde jaar opgerichte vereniging uit Delft vijf keer won op vreemde bodem. Wippolder is de huidige nummer zes en staat op gelijke hoogte met Forum Sport en Valken’68

Valken’68- Honselersdijk

De Valkenburgers gingen in de vorige speelronde onderuit bij Forum Sport en maakten enigszins pas op de plaats. De gedeelde vierde plaats is nog steeds keurig te noemen, maar het verschil met de nummer acht is maar vier punten. Het gat naar de gevarenzone is echter nog groter en dus moet de ploeg van Derek van der Plas in staat worden geacht zich te handhaven in het linkerrijtje. De genoemde achtste plaats behoort overigens toe aan de komende tegenstander, te weten het Honselersdijk van André Lourens. De oranjewitten streven ernaar deze positie minimaal vast te houden en dus kan er een boeiende pot ontstaan op ’t Duyfrak. De eerste ontmoeting eindigde in 2-4 voor geel en rood met doelpunten van Samet Arikan, Rody Redel, Marc Langeveld en Joshua Cooper.

Nootdorp- Voorschoten’97

Voorschoten’97 startte de derde periode met twee nederlagen en dat kwam best even aan op sportpark Adegeest. In de laatst gespeelde wedstrijd toonde de ploeg van Jonathan Jonk echter karakter en liet het goed voetbal zien tegen koploper DSO. De formatie uit Zoetermeer droop met een 3-0 nederlaag op zak af. Uiteraard willen de groen-gelen nog terreinwinst boeken en wie weet zit er nog een nacompetitieplek in. Dan zal er echter niet teveel gemorst meer moeten worden. Nootdorp is normaliter een lastige klus, maar de laatste tijd presteert de ploeg bepaald minder en dat leidde zelfs tot een breuk met hoofdtrainer Marco Jalink. Of de rust weder gekeerd is met vijf punten uit de laatste drie potjes is niet onmogelijk, maar Voorschoten’97 zal vooral zelf de juiste focus dienen te hebben om weer meer kleur op de wangen te krijgen. Thom Wijnalda en Martijn Hoogenboom waren in het eerste treffen trefzeker (2-0).

Overige wedstrijden: Die Haghe- DHC, VELO- HVV, VUC- Den Hoorn, DSO- Forum Sport

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read