donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C (speeldag 8), zaterdag 18 november

Voorbeschouwing eerste klasse C (speeldag 8), zaterdag 18 november

-

LFC- TAC’90

Twee ploegen die elkaar ook nog kennen van het vorige seizoen in district Zuid. De Hagenezen eindigden toen als derde en de Leidse ploeg moest het doen met plek zeven. In beide confrontaties moest LFC of beter toen nog FC Boshuizen twee keer buigen. Aan de Kade werd het 0-2 en in de Hofstad 2-1. Dit seizoen is LFC echter beter gestart. Na twee recente verliespartijen, tegen Wippolder en Forum Sport, herstelde het team van Mo el Abdallaoui zich door RKDEO met 1-2 te kloppen. Aan Leidse zijde waren Cristian Cabrera Ortgega en Virgillio Hagens trefzeker. TAC speelde verdienstelijk gelijk tegen het sterke Forum Sport (1-1). De laatste zege van Takdier Boys- Amardeep Combinatie dateert al wel weer van 30 september toen hekkensluiter Nootdorp op verplaatsing werd geklopt. Voor LFC is het van goot belang om de punten in eigen huis te houden met het oog op onder meer de periodetitel. Die gaat in deze klasse over twee keer twaalf wedstrijden omdat er geen 14 maar 13 teams in deze klasse zijn ingedeeld.

Voorschoten’97- FC Skillz

De start van de competitie was moeizaam voor Voorschoten’97 en dat maakte dat de resultaten achterwege bleven. Van paniek was geen sprake op Adegeest en het ‘zou weer goed komen’ gezien de aanwezige kwaliteiten. Na twee overwinningen op rij lijkt het er minimaal op dat het zand uit de motor is en dat doet de mannen van Jeffrey Frijters natuurlijk goed. Na TAC’90 werd j.l. zaterdag Den Hoorn aan de kant gezet en daardoor zitten de geel-groenen in de lift. De negende plaats spreekt nog niet tot de verbeelding, maar diverse ploegen daarboven zijn wel weer in zicht gekomen. Zo ook de komende tegenstrever. FC Skillz startte juist wel voortvarend en heeft tot dusverre drie punten meer verzameld. De resultaten zijn wel grillig te noemen van deze jonge vereniging. Zo ging het afgelopen weekend faliekant mis tegen Honselersdijk. De thuisploeg kreeg wel kansen, maar de scherpte ontbrak. Dat kon zeker niet gezegd worden van de bezoekers want zij waren meer dan gemiddeld effectief. Vooral Steyn de Bruin viel op met drie doelpunten. Gaat komende zaterdag een speler van Voorschoten’97 zijn handtekening zetten onder een hattrick? Dat valt te bezien, maar ook een 1-0 zege zou op zeker bejubeld worden door de aanhang van de thuisploeg.

Overige wedstrijden: VELO- Wippolder, Honselersdijk- Die Haghe, Forum Sport- Den Hoorn, Nootdorp- RKDEO, Valken’68 vrij.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read