HomeTweede klasseForeholteForeholte haakt weer aan na zege op Legmeervogels

Foreholte haakt weer aan na zege op Legmeervogels

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Foreholte, nr.11 op de ranglijst, kreeg afgelopen zaterdag bezoek van achtervolger Legmeervogels uit Uithoorn. Het onderlinge verschil tussen beide clubs was bij aanvang van de wedstrijd vier punten in het voordeel van de gastheren, waardoor de ontmoeting als een ‘zespuntenwedstrijd’ kon worden gekenmerkt. De Voorhouters waren vooral na rust goed op dreef en de uiteindelijke 3-1 overwinning was dan ook meer dan terecht te noemen. Door dit resultaat, en de nederlagen van de concurrenten in de strijd om directe handhaving, stegen de rood-witten in klap naar plek 8, een klassering die aan het eind van de rit voldoende is voor een verlengd verblijf in de tweede klasse.

Foreholte-verdediger Mack van der Velde keek kort na afloop van de wedstrijd met voldoening terug op de prestatie van zijn ploeg. ,,In de eerste helft was het vooral aftasten van beide kanten en waren er nauwelijks echte kansen, maar na rust kwamen wij goed op stoom. We kwamen al snel via een goede kopbal van Rick Brabander op voorsprong, hij scoorde na goed voorbereidend werk van Joost Jansze, en niet veel later zorgde Sam Lemmers ook voor de 2-0. Rick Brabander scoorde na ruim een uur spelen de 3-0 en daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Als verdediger baal ik ervan dat ze ruim in blessuretijd toch nog scoren, want je wilt deze wedstrijd het liefst zonder tegendoelpunten eindigen. Al met al is dit natuurlijk een prima overwinning voor ons en laten we hopen dat we het volgende week  in de thuiswedstrijd tegen DONK ook weer kunnen laten zien. Bij winst tegen DONK kunnen we verder omhoog kijken en wie weet waar het dit seizoen voor ons eindigt’’, aldus Van der Velde tot besluit.

Foreholte – Legmeervogels 3-1 (0-0)  50. Brabander 1-0, 57. Lemmers 2-0, 63. Brabander 3-0, 90+4 Legmeervogels 3-1.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Hogenhuis, Ligtvoet, Smits, Berg, Voorn, Steendam, Brabander, Jansze, Lemmers.