zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseForeholteForeholte stelt na rust orde op zaken tegen SVC’08

Foreholte stelt na rust orde op zaken tegen SVC’08

-

Tweede klasse C (zaterdag)-  Na drie gelijke spelen op rij pakte de ploeg van Foreholte trainer Mario Koswal zaterdagmiddag de volle winst tegen het Wassenaarse SVC’08. Na een 0-1 ruststand werd een matige eerste helft ingewisseld voor de sterk gespeelde tweede helft, waarin de vroeg opgelopen achterstand werd omgebogen in de verdiende 2-1 zege.

Nauwelijks twee minuten onderweg stond de 0-1 op het scorebord. Thomas Hughes schoot na een afgeslagen aanval de rebound hard achter de kansloze Foreholte doelman. Na de snelle openingstreffer van de gasten waren de roodwitten het spoor enigszins bijster. Pas na een twintigtal minuten diende de eerste mogelijkheid zich aan voor de thuisploeg.

Foreholte was zich aan het herpakken en kwam beter in de wedstrijd, maar ontsnapte vanuit  de omschakeling van de bezoekers aan een tweede treffer. Ook de thuisploeg liet zich zien: de Wassenaarse doelman hield na een half uur spelen de gastheren af van de gelijkmaker. De Voorhouters waren vervolgens de beter voetballende ploeg maar hadden het nodige geluk dat een hoekschop van de gasten geen treffer opleverde. Kort na rust ontsnapte de ploeg van Koswal nog eens aan een grotere achterstand. Nathan Martina kon vrij opkomen naar doelman Piet Meeuwissen, maar maakte tot opluchting van het thuisfront de verkeerde keuze.

Kort daarop schoot Melle Rekvelt de bal bij een grote kans over. Teamgenoot Sam Lemmers, toch weer van stal gehaald, maakte even later alsnog gelijk. Zijn gelijkmaker verdiende niet de schoonheidsprijs maar was natuurlijk niet minder belangrijk (1-1). De thuisploeg bleef voetballend de betere en werd beloond met een fraaie treffer van Boyd Slobbe die zijn kiezelharde wreeftrap tegen de touwen tot stilstand zag komen: 2-1. In de slotfase werd het nog bijna gelijk: nadat eerst nog de buitenkant van de paal werd beroerd, werd een tot driemaal ingeschoten bal op miraculeuze wijze niet tot een doelpunt gepromoveerd. Zo won Foreholte gezien de tweede helft verdiend en nestelt zich in de subtop.

Matchwinnaar Slobbe werd na afloop stevig geknuffeld door zijn teamgenoten: ,,Ik raakte hem lekker”,  sprak de matchwinnaar na afloop. ,,Het was lastig om na de snelle 0-1 in ons spel te komen. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, waardoor we weinig konden afdwingen. In de tweede helft ging het een stuk beter, zeker naar de kant van onze eigen trouwe aanhang. Alleen in de slotfase kregen de ploeg het nog lastig. We hebben goede zaken gedaan en ik ben tevreden. Heerlijk die goal.”

Volgende week reist Foreholte naar Leiderdorp om de degens te kruisen met RCL. Daar zullen de roodwitten de keurige derde positie verdedigen en liefst zelfs versterken.

Foreholte-SVC’08 2-1 (1-1). 2. Hughes 0-1, 58. Lemmers 1-1, 70. Slobbe 2-1.

Basisopstelling Foreholte:  Meeuwissen, Van der Velde, Berg, Spies, Noordermeer, Hogenhuis, Slobbe, Roffelsen, Rekvelt, Lemmers, Van Gils.