zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS komt uit geslagen positie tot winst bij Kagia (plus nababbel)

DoCoS komt uit geslagen positie tot winst bij Kagia (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Kagia met 2-0 voor of achter stond en dat een wedstrijd een compleet andere wending kreeg. Tegen DoCoS leidde de ploeg van Hein Leliveld bij rust met 2-0 en er leek niets aan de hand. Niets was minder waar, want uiteindelijk zegevierden de Leidenaren met 2-3.

Het duel kon het predicaat ‘spektakelstuk’ ondanks de uitslag niet mee krijgen. De afloop was sensationeel gezien het scoreverloop, maar vooral in de eerste helft was het niveau pover te noemen. Zonder de pannen van het dak te spelen, nam de thuisploeg een voorsprong. Dit had vooral te maken met het slappe verweer van DoCoS. De formatie van Edwin Vurens kwam ongeïnspireerd over en dat was opmerkelijk gezien de twee vorige voorstellingen waarin werd gewonnen en vertrouwen getankt.

In de eerste vijfendertig minuten gebeurde er weinig tot niets. Speldenprikjes werden er wel uitgedeeld, maar de overtuiging ontbrak aan alle kanten. Natuurlijk was de aanwezige wind een lastige factor om goed voetbal op de mat te leggen, maar dan nog had er meer samenhang in het spel mogen zitten.

Rowan Hoeke was de eerste die echt opstond. Met een knappe dribbel stuurde de aanvaller twee Leidse verdedigers de verkeerde kant op en daarna ging er een knietje omhoog waardoor de aanvaller gestuit werd. De leidsman aarzelde niet en gaf Rens Lamboo de kans om de 1-0 op het scorebord te zetten vanaf elfmeter. Nauwelijks bekomen van die achterstand was het al 2-0. Tijs van der Schinkel bediende maatje Lamboo en de middenvelder tekende voor zijn tweede treffer.

Kort na de pauze kreeg Van der Schinkel de kans op de 3-0, maar zo’n feest werd het niet aan de Kikkerbeetstraat. Daarna zakten de gastheren in en lieten DoCoS komen. Bewust of onbewust, handig was dit niet. DoCoS klom in de wedstrijd en waarschuwde de opponent met een schot net naast van Chris van Empel, nadat hij zich knap had weggedraaid van zijn bewaker. De spits kreeg daarna een kopkans, maar Aron Wijsman kon zijn doel nog schoonhouden.

In de laatste twintig minuten kwam de wedstrijd op zijn kop te staan. Jelle Modderman maakte een lichte overtreding op de in gevallen Martin Guijt, maar de scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop. Dylan Victory bleef koeltjes en bracht de spanning terug. Nog eenmaal kreeg Kagia een kans, maar Melvin van der Meer mikte over.

Daarna brak een fase aan waarin Mitchel Klein heel belangrijk werd voor zijn ploeg. Eerst slingerde hij een vrije trap bij de tweede paal waar Sipan Khalid wel raad mee wist. DoCoS rook nog meer bloed en in de extra tijd volgde nog een vijfde treffer. Klein kreeg op ongeveer dezelfde plek een vrije trap te nemen en dit keer zocht hij zelf het doel. De bal plofte, gedragen door de winter, binnen bij de tweede paal.

Zo bleef Kagia achter met lege handen en werd een fraaie serie ruw onderbroken. De vijf zeges op rij hebben de Lisserbroekers geholpen aan een nc-plek, maar het blijft vooralsnog uitermate lastig om weg te komen van de onderste zes plaatsen. Dat geldt ook voor DoCoS, dat wel over de thuisploeg heen wipte. Gezien het spel van de eerste helft blijft het ook voor Vurens en de zijnen afwachten of het vege lijf gered kan worden. De getoonde veerkracht biedt daarentegen wel houvast, maar daar mocht Kagia best voor worden bedankt omdat de ploeg verzuimde door te drukken naar 3-0.

Kagia- DoCoS 2-2 (2-0). 36. Lamboo 1-0, 39. Lamboo 2-0, 72. Victory 2-1, 86. Sipan 2-2, 90.+1 Klein 2-3.

Kagia: Wijsman, Imanse (58. Van der Vlugt), Verdegaal, Modderman, Malhi, Van der Zwet, Lamboo (58. Schoone), De Bruijn, Van der Meer (81. Koot), Hoeke, Van der Schinkel.

DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Amine, Van Voorthuijzen, Flippo (84. Gassami), Klein, Gashi (60. Hoogbruin), Victory, Groen, Van Empel (60. Guijt), Khalid.

Beluister hier trainers en spelers in de nastoot met vragenstellers Remco Mentink en Hennie Kanbier.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read