vrijdag, mei 3, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia blijft van zich afbijten, derde winstpartij op rij

Kagia blijft van zich afbijten, derde winstpartij op rij

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Wanneer Kagia niet zo’n beroerde reeks had neergezet in de eerste reeks wedstrijden, was er nu misschien wel een tweede plaats ingenomen geweest achter het inmiddels ongenaakbare FC Aalsmeer. Misschien zou een dergelijke hoge klassering wat overdreven gesteld zijn, maar feit is wel dat de Lisserbroekers het geweldig hebben opgepakt na de stroeve start. Er werd zelfs een gooi gedaan naar de tweede periodetitel, maar dat feestje kon niet worden gevierd. Ook in de derde periode speelt de equipe van Hein Leliveld een rol, maar aan de Kikkerbeetstraat is dat wederom geen onderwerp van gesprek. Het enige doel is handhaving en die missie lijkt reëel te worden. Nee, net als het gros van de ploegen moet er rekening worden gehouden met nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud. Elke Kagiaan is zich daarvan bewust. Maar dat het loopt, mag duidelijk zijn.

Michael de Bruijn was hoorbaar blij na de 0-2 zege op ESTO van afgelopen zaterdagmiddag. ,,Een heerlijke zege en we stijgen zelfs door naar plek 7 over FC Oudewater en Alphia heen. Voor het moment een heerlijke constatering, maar we weten in dezelfde adem dat we er nog lang niet zijn. Hoe clichématig ook, maar elk duel die we nog spelen staat gelijk aan een finale. Daarin kan alles goedkomen, maar kan het ook nog mis gaan. We blijven op onze hoede, maar de flow waarin we verkeren is wel heel lekker te noemen.”

Volgens de middenvelder was er geen sprake van een lekkere start in Bodegraven. ,,Het ging stroef en de kansen waren schaars. Voor beide ploegen, dat wel. Zij zakten veelvuldig in en wij konden de gaatjes maar moeilijk vinden. Geleidelijk aan ging het wat beter en we profiteerden voor rust optimaal van een situatie waarin zij even met tien man stonden. Ik kreeg een pass van Robin van der Zwet en van daaruit kon ik Micha Schoone bereiken. Of hij hem nou uiteindelijk scoorde of niet, hij zelf claimde de goal wel, en het een speler van ESTO was…ach dat maakt geen snars uit. De 0-1 was lekker en gaf ons nog meer vertrouwen dat we ook deze pot zouden kunnen gaan winnen.”

De Bruijn vervolgt: ,,In de rust spraken we af dat we alert uit de kleedkamer moesten komen, want dat is nog wel eens fout gegaan in wedstrijden. Gelukkig bleven we scherp en het kwam er nog beter uit te zien toen zij na ongeveer een uur met tien man kwamen te staan. Bij een uitbraak werd Van der Zwet rond de middencirkel gepakt en dat leverde een terechte rode kaart op. Helaas moest hij zich later melden bij de dokterspost en in het ziekenhuis, want hij viel beroerd met zijn schouder. Hopelijk valt de schade mee, want Robin is een belangrijke speler voor de ploeg.”

Echt in het voordeel werkte de rode kaart niet direct. ,,We zakten in en hebben de ruimtes niet goed benut. Ik had eigenlijk liever de 0-2 gezien dan die rode kaart. Zij kregen echter geen grote kansen en vervolgens kwamen we toch op 0-2. Rowan Hoeke en Ivo van der Vlugt waren er in gekomen en zij namen een belangrijk aandeel op zich in de bevrijdende treffer van Rens Lamboo. De doelpuntenmaker had overigens al een keer de lat geraakt en werd ten onrechte afgevlagd bij een ander doelpunt. Maar goed, onder aan de streep kwam het goed en daarmee hebben we alweer een serie neergezet. Nu komt ASC op bezoek. Het mag duidelijk zijn dat we andermaal goede zaken kunnen doen. Thuis zijn we ook sterk dit seizoen. Bij verlies zakken wij echter weer op de ranglijst, dus wij mogen geen moment verzaken. De uitslagen waren in elk geval niet ongunstig, maar volgens onze trainer hebben we 38 punten nodig om veilig te zijn. Een simpele rekensom leert ons dat er dus nog zeven punten nodig zijn. Daar zullen we volle bak voor gaan. Er is ook geen keus, want in deze klasse kan je zomaar weer het ‘bokkie’ zijn.”

Basisopstelling Kagia; Wijsman, Imanse, Verdegaal, Modderman, Diels, Van der Zwet, De Graaf, De Bruijn, Lamboo, Schoone, Van der Schinkel.

Beluister hier nog een vraaggesprek van Theo Leliveld met Rick Verdegaal:

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read