HomeTweede klasseEMM'21Kagia voor eigen publiek langs EMM'21

Kagia voor eigen publiek langs EMM’21

-

Tweede klasse (zaterdag)- Wie in de rust had gesteld dat Kagia na (ruim) negentig minuten aan de goede kant van de score zou staan, was wel erg positief ingesteld geweest voor de Lisserbroekers. EMM’21 was beter geweest en had de controle. Enkel had het met 0-1 nog niet echt afstand kunnen nemen na vijfenveertig minuten voetbal. Dat kwam de Veners uiteindelijk duur te staan, want na de pauze draaide het duel de andere kant op. Kagia won uiteindelijk met 2-1 na een bij vlagen enerverende pot voetbal.

Koen van der Vlugt speelde met zijn team tegen EMM’21, de club waar hij juist vandaan kwam afgelopen zomer. Voor hem was het een speciale wedstrijd en los van de sentimenten ook van groot belang om de eerste winstpartij te pakken. De fusieclub had al een zege op zak en voetbalde in de eerste helft makkelijker dan de zoekende thuisploeg.

Het eerste wapenfeit kwam wel van de gastheer. Rens Lamboo krulde een bal niet ver naast de kruising, hoewel Jari van Veen er het oog goed in had. Een grotere kans kreeg EMM’21 binnen de tien minuten. Joey van der Geest stelde Stijn Rietbroek in staat te scoren, maar daar stak Aron Wijsman een stokje voor. In de fase daarna oogde Kagia onzeker en leed het bij voortduring snel balverlies. De spelers van de bezoekende club vonden elkaar makkelijker en het spel ontrolde zich vooral op de helft van de Kagianen. Wijsman moest nog een tweede keer aan de bak op een actie van Zico Vermeer, die goed werd aangespeeld door Tijn Kerkvliet die een prima wedstrijd speelde.

Toch leek Kagia op voorsprong te komen, maar een ferme trap van Lamboo werd over het doel getild door Van Veen. Het zou op dat moment tegen de verhouding in geweest zijn. Ook in het tweede deel van de eerste helft bleven de gasten gevaarlijker via het trio aanvallers. De 0-1 kwam een minuut of twaalf voor de onderbreking op het scorebord aan de Kikkerbeetstraat. David Vermeer slingerde een vrije trap voor en Joey van der Geest kon tamelijk onbedreigd de score openen. Wijsman hield daarna nog een paar keer zijn doel knap schoon en zo bleef Kagia, dat flets overkwam, in leven.

Kort na rust stichtte Luke Bakker weer gevaar, maar de sluitpost van de formatie van Van der Vlugt weigerde zich een tweede keer te laten kloppen. Kort daarop viel de 1-1 zo ongeveer uit de lucht. Lamboo ging er op rechts van tussen en zijn voorzet werd keurig binnen gewerkt door Gijs de Graaf, die zijn prima optreden (met name na rust) zo voorzag van extra kleur. De gelijkmaker zorgde er terstond voor dat Kagia de touwtjes in handen kreeg en vanaf dat moment was EMM’21 geen schim meer van de eerste helft.

Na een uur kwam de thuisploeg op voorsprong (zie beeld hierboven). Opnieuw was Lamboo de aangever en zijn vrije trap werd op grootse wijze door De Graaf binnen gekopt. Zelfs de talrijk meegenomen Veners moesten toegeven dat deze treffer schoon te noemen was. In de periode daarna bleef het gevaar van Kagia komen, hoewel EMM’21 het zeker nog wel probeerde om nog een puntje mee te nemen naar eigen huis. Tot grote kansen kwam de equipe van Jan de Koning evenwel niet meer en zo liet deze wedstrijd twee gezichten zien.

Kagia- EMM’21 2-1 (0-1). 33. Van der Geest 0-1, 48. De Graaf 1-1, 60. De Graaf 2-1.

Kagia: Wijsman, Diels, Verdegaal, Modderman, Schoone (38. Lobbezoo), De Bruijn, De Graaf, Van der Zwet, Van der Schinkel, Hoeke (85. Immerzeel), Lamboo.

EMM’21: Van Veen, Wesselman (68. B. van der Meer), S. van der Meer, Huigsloot (78. Salomé), Kerkvliet, Jansen, D. Vermeer, Van der Geest, Rietbroek (78. Hoogenboom), Bakker (78. Concetion), Z. Vermeer.

Beluister hier de nababbel met Gijs de Graaf, Jan de Koning en Koen van der Vlugt:

Doelpunt op beeld: met dank aan Cock Lamboo.