woensdag, juni 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenBroers Sven en Lars Verlaan van UVS naar RCL

Broers Sven en Lars Verlaan van UVS naar RCL

-

Vorige week meldde RCL de komst na dit seizoen van Ilias Assabban (Blauw Zwart), Milan Flippo (DoCoS) en Jelmer Vijlbrief (VVSB). In het weekend kwamen daar Sem Pelmelay bij, die ook overkomt van DoCoS, en Sven van Overloop (UVS). Daar blijft het echter niet bij, want de TC van de Leiderdorpse tweedeklasser kwam vandaag weer naar buiten met nieuws voor de spelerscarrousel. Van UVS komen namelijk ook nog de gebroeders Verlaan over. Onze redactie sprak vanmiddag met Sven Verlaan over zijn overstap naar de club uit de Bloemerd.

,,Ik wilde ergens anders in de regio een frisse start maken. Zoals bekend is er bij UVS veel gepasseerd en daar zat ik als aanvoerder middenin. Daar heb ik best wel last van gehad. Ik heb daarom eerlijk aangegeven dat het voor mij beter is om een andere club te zoeken. Dat had hogerop kunnen zijn, maar die ambitie heb ik niet meer omdat ik een drukke baan heb. Ik zocht meer naar een club in de buurt, zelf ben ik woonachtig in Oegstgeest, en dan op een aardig niveau. Dat is na een paar prima gesprekken RCL geworden. De club heeft de ambities uitgesproken en dat hoort ook bij zo’n grote en mooie club. Daarnaast wilde mijn broer Lars ook eens de sfeer bij een andere club proeven en zo kunnen we samen blijven ballen. Jelmer Vijlbrief is een goede vriend van mij, ik ken hem uit de VVSB-tijd, en het is leuk dat we ook met hem zullen gaan spelen.”

Verlaan is met UVS verwikkeld in een degradatiestrijd. Na de meest recente potjes gloort er weer hoop in de Kikkerpolder. ,,We hebben een hele leuke en hechte groep en hebben altijd de intentie gehad en gehouden om er alles aan te doen om in de eerste klasse te blijven. Dat kan ook zeker nog. Je ziet wel eens dat het uit elkaar valt als de trainer vertrekt of moet vertrekken, maar dat is bij ons niet aan de orde. Gelukkig gaat het bij ons weer over voetbal en niet meer over randzaken. Dat neemt niet weg dat we niet kunnen doen alsof er niets aan de hand is. De gebeurtenissen zijn UVS onwaardig geweest en dat vind ik vreselijk jammer. Het had zo niet hoeven lopen. Dat heeft mij aangegrepen en ik merkte in de voorbije tijd dat ik dit lastig kon loslaten. Ik heb weinig op met de vuile was buiten hangen en wil me dan ook volledig focussen op het voetbal zelf. Mijn vertrek heeft in elk geval niets met de spelersgroep te maken. Enkel maak ik nu een persoonlijke keuze. Ik hoop dat we het seizoen goed gaan afsluiten en hoop ook dat de groep zoveel mogelijk in tact blijft. UVS is nog steeds een mooie club en het huidige niveau past bij de club.”

Bij RCL gaan de broers Verlaan een nieuwe uitdaging aan. ,,We zitten er hetzelfde in en zien dat RCL stappen wil maken. Daar willen we graag een steentje aan bijdragen. Misschien is de overstap voor sommigen verrassend, maar voor mij is het een logische keuze gezien mijn wensen. Nu het bekend is, kan de blik volledig op UVS en we gaan met onze groep vol voor lijfsbehoud. Daar verandert niets aan.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

2 REACTIES

  1. Is door uvs opgeleid en begeleid naar Twente, helaas zonder succes , weer opgevangen bij uvs en Rijnvogels weer naar uvs om kampioen te worden, nu het moeilijk gaat in eerste klasse en er bestuursproblemen waren had hij op moeten staan als aanvoerder , heeft nog aantal weken aangegeven dat hij en ze broer bij uvs zouden blijven ook bij degradatie gesprek stond in AVL duidelijk vind dit als uvs supporter heel zwak laat uvs in de steek maar is niet eerste keer, dus wij knokken door met wat we hebben

  2. Frans
    Ik vind het een beetje kort door de bocht
    Dat jij vind dat een aanvoerder op moet staan bij bestuursproblemen, dat is niet zijn taak denk ik, denk eerder dat het bestuur er debet aan is dat het zo rommelt binnen de club, de trainer is niet voor niets opgestapt, ook daar is het bestuur debet aan ,club iconen lopen weg “, en dan erbij wat is er mis als er spelers zijn die weer eens een andere uitdaging aan willen gaan bij een andere club, volgens mij niets mis mee, en misschien gaan er nog wel meer weg, wat niet te hopen is
    Het is misschien een optie om als leden het bestuur is tot de orde te roepen voor dat deze mooie club ten onder gaat.

Reacties zijn gesloten.

Must Read