zaterdag, december 9, 2023
HomeKagiaInterview KagiaInvallers bezorgen Kagia niet meer verwacht punt tegen RCL (plus nababbel)

Invallers bezorgen Kagia niet meer verwacht punt tegen RCL (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Nadat Lars Verdel zijn ploeg vijf minuten voor tijd naar een 1-3 voorsprong had geschoten, leek RCL de drie punten in de pocket te hebben maar de bezoekers verkeken zich op de onverzettelijkheid van de oranjehemden. De ingevallen Jasper Koot zette kort voor het einde van de wedstrijd de, door de Leiderdorpers zwaar betwistte, 2-3 op het scorebord, waarna supersub Ivo van der Vlugt in blessuretijd Lisserbroek in vuur en vlam zette (3-3).

De bezoekers kregen na tien minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar Tommy Sinteur kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een voorzet van Roy Weenink binnen te tikken. Niet veel later kreeg Kagia, na een vermeende handsbal van RCL middenvelder Lars Verdel, op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap en Rens Lamboo wist, zoals vaker dit seizoen, met dit buitenkansje wel raad: 1-0.

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten, want niet veel later was het raak aan de andere kant. Pascal Brasker, in het veld gekomen voor de al rap geblesseerd uitgevallen Weenink, speelde zich knap vrij aan de linkerkant, waarna het voor Jayden Daleman een koud kunstje was om te scoren: 1-1.

Sinteur leek een kwartier voor rust de bezoekers op voorsprong te zetten, maar zijn inzet eindigde buiten bereik van Kagia-doelman Aron Wijsman op de paal. Vlak voor rust kreeg Kagia twee grote mogelijkheden op de 2-1, maar zowel Gijs de Graaf als Tijs van der Schinkel stuitten op de alert reagerende RCL-keeper Rodney Beij.

In de tweede helft leken de bezoekers via treffers van de sterk spelende Pascal Brasker, op aangeven van Daleman, en Verdel, uit een vrije trap, een beslissend gat te hebben geslagen, maar de onverzettelijke thuisploeg, gesteund door een fel meelevend thuispubliek, wenste niet te capituleren. De uiteindelijke 3-3 zorgde voor vrolijkheid aan de Kikkerbeetstraat, terwijl in het rood-witte kamp de teleurstelling van de gezichten te lezen was.

RCL-aanvaller Pascal Brasker keek kort na afloop met gemengde gevoelens terug op het duel.,, We speelden een prima tweede helft en komen verdiend met 1-3 voor, maar uiteindelijk spelen we gelijk en voelt dit aan als een nederlaag. Natuurlijk hebben we de pech dat de 2-3 wordt goedgekeurd, in de ogen van velen was het zuiver buitenspel, maar aan de andere kant verzuimden we zelf om de wedstrijd op slot te gooien en dat komt ons nu duur te staan. We willen dit seizoen meedoen om de prijzen en dan mag dit ons gewoon niet overkomen’’, aldus de Leiderdorper.

Kagia-trainer Hein Leliveld was vooral blij met de veerkracht van zijn team, waardoor de thuisploeg toch nog een punt aan het vermakelijke duel over hield. ,,Na de 1-3 gaf ik eerlijk gezegd niet veel meer voor onze kansen, maar na de snelle 2-3 hebben we alles op alles gezet en daar zijn we voor beloond. Dat uitgerekend Ivo dat doelpunt maakt is trouwens wel mooi. Hij vertelde me voor de wedstrijd dat hij in zijn Van Nispen-tijd altijd tegen RCL had gescoord en dat hij dit vandaag ook weer ging doen. Aan die belofte heeft zij zich in ieder geval gehouden’’, zo besluit Leliveld met een glimlach.

Kagia – RCL 3-3 (1-1) 12. Lamboo 1-0, 21. P. Brasker 1-1, 68. Daleman 1-2, 85. Verdel 1-3, 87. Koot 2-3, 90+1 Van der Vlugt 3-3.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Malhi, De Bruijn, Schoone, De Graaf, Hoeke, Lamboo, Van der Schinkel, Modderman.

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Verdel, Sinteur, Van der Tak, Weenink, Van Heusden, Daleman.

Beluister hier nog twee interviews van Theo Leliveld met Mischa Schoone van Kagia en Hein van Heek van RCL.

Note redactie: later meer foto’s.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read