zaterdag, april 27, 2024
HomeRCLInterviews RCLJayden Daleman geeft RCL vleugels

Jayden Daleman geeft RCL vleugels

-

Tweede klasse D (zaterdag) – RCL kreeg afgelopen zaterdag bezoek van runner-up ESTO.  Op papier dus een pittige tegenstander voor de Leiderdorpers, maar de bezoekers konden in De Bloemerd geen moment duidelijk maken waarop deze hoge klassering was gebaseerd. De Leiderdorpers lieten in de eerste helft de vice-koploper alle hoeken van het veld zien en de 2-0 ruststand was een zeer magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Na rust stokte het flitsende voetbal van de thuisploeg, maar de uiteindelijk 3-1 overwinning was hoe dan ook meer dan verdiend te noemen.

Bij de ploeg van Hein van Heek was er een hoofdrol weggelegd voor de pas 18-jarige Jayden Daleman. De vleugelaanvaller kwam in de winterstop over van Alphense Boys en met zijn komst lijkt de Leiderdorperse formatie een transformatie te hebben ondergaan. Na de eclatante 4-7 overwinning van vorige week bij het toch bepaald niet zwakke EMM’21, vermaakte RCL ook tegen ESTO het publiek met frivool aanvalsspel.

De verdedigers uit Bodegraven kregen, met name voor rust, geen vat op Daleman, die aan de basis stond van de eerste twee treffers van de thuisploeg. Al na twee minuten spelen legde de jongeling de bal vanaf de rechterflank panklaar op het hoofd van Roy Weenink (1-0), om vervolgens na een klein half uur spelen, maar nu vanaf de linkerkant, de volledig vrijstaande Pascal Brasker te bedienen (2-0).

De thuisploeg kreeg in het resterende gedeelte van de eerste helft diverse mogelijkheden om de wedstrijd al vroegtijdig in haar voordeel te beslissen, maar deze kansen waren aan Weenink, Pascal Brasker en Mitchel de Kroon niet besteed. Het duurde tot een kleine tien minuten voor tijd voordat de verlossende 3-0 viel. De net ingevallen Jake van Heusden kon de bal, na goed voorbereidend werk van Pascal Brasker, in het ESTO-doel tikken, waarmee de Leiderdorpers zege werd veiliggesteld. Dat Thom de Wilde vlak voor tijd nog voor de 3-1 zorgde, kon nauwelijks een schrale troost voor de teleurstellend opererende bezoekers worden genoemd. RCL, dat de komende twee weken niet in competitieverband uitkomt, lijkt in ieder geval de weg naar boven te hebben gevonden. De rood-witten klimmen door deze overwinning naar plek vijf en de achterstand op koploper FC Aalsmeer bedraagt slechts twee punten.

RCL-middenvelder Sjors Schouten was na afloop zeer te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Schouten: ,,Ik denk dat we, met name in de eerste helft, uitstekend hebben gespeeld. Als we dan al met 4-0 of 5-0 hadden voorgestaan, dan zou ESTO niets te zeggen hebben gehad. Na rust zakte het bij ons wat in. We gingen te snel de lange bal spelen, waardoor het voetbal ook wat minder werd. Bijna iedereen is fit, waardoor we nu ook een sterkere bank hebben. We hebben de stijgende lijn te pakken en nu moeten we proberen om een serie neer te zetten. De winst van vandaag is mooi, maar we willen meer. We zullen ook in de volgende wedstrijd (uit bij ASC, SN) moeten aantonen, dat we inderdaad op de goede weg zijn’’, aldus de Leiderdorper tot besluit.

RCL – ESTO 3-1 (2-0) 2. Weenink 1-0, 28. P. Brasker 2-0, 82. Van Heusden 3-0, 88. De Wilde 3-1.

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Schouten (85. Kanbier), Sinteur, Van der Tak (65. Verdel). P. Brasker, Weenink, Daleman (80.Van Heusden).