dinsdag, april 16, 2024
HomeRCLInterviews RCLTAVV sluit seizoen in stijl af, RCL niet (althans niet op het...

TAVV sluit seizoen in stijl af, RCL niet (althans niet op het veld)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Een wedstrijd die niet heel veel meer om het lijf had. De thuisclub had nog een zeer kleine kans om een vervangende periode over te nemen en de bezoekers weten al enige tijd dat ze komend seizoen een treetje lager acteren. De Racing Club Leiderdorp had op deze laatste speeldag haar sponsoren uitgenodigd om voor, tijdens en na de wedstrijd onder het genot van een hapje en drankje en wat muziek gezellig met elkaar samen te zijn. Gezellig en gastvrij was het zeer zeker, maar de enige dissonant op deze zomerse dag was het vlaggenschip. De ploeg van trainer Hein van Heek verloor kansloos van de ploeg uit Ter Aar (1-4) en daar viel niets op af te dingen.
Ondanks dat de gastheer mocht aftrappen was daar binnen de minuut al de eerste speldenprik namens de bezoekers, Youri Looyestijn met een kopballetje. De beginfase was zeker niet saai want een paar minuten later was het Jake van Heusden met een lob, doelman Rodney Pater bleek deze middag echter nagenoeg onpasseerbaar. Binnen de tien minuten ging de deze middag onzeker ogende doelman Rodney Beij in de fout, handenbinder Yassine El Mariami zag zijn inzet op de paal belanden.
Halverwege de eerste helft kopte de sterk spelende Chiel Konings een vrije trap van captain Yannick Otto recht op Beij af. Hierna weer een onzeker moment van Beij, hij treuzelde te lang en schoot de bal tegens een tegenstander aan. Gelukkig voor rood-wit verdween de bal naast het doel in plaats van er in. Halverwege was er een drinkpauze, vlak hierna werd het scorebord in werking gezet. Een steekbal zette El Mariami alleen voor de Leiderdorpse doelman, uiterst beheerst schoot de technicus de bal in het doel. Een verdiende voorsprong, de ploeg van trainer Dennis Tijssen speelde gedisciplineerd en met passie.
Het spel van de gastheer was het beste als een potje zomeravondvoetbal te omschrijven. Karakteristiek voor het spel van RCL was aanvoerder Robin Brasker, normaal een sterkhouder in de Leiderdorpse formatie. Vlak voor rust liet hij zich bij een duel aan de zijlijn het kaas van zijn brood eten waardoor El Mariami een vrije doorgang had en zijn voorzet kon door Bjorn Valentijn worden binnengetikt. Het verschil werd in blessuretijd zelfs drie goals. Niet goed wegwerken van dezelfde Brasker resulteerde in een vrije trap van een meter of 20 en die werd onberispelijk door Looyestijn ingeschoten.
Een onoverbrugbare achterstand afgaande op het eerste gedeelte voor de thuisploeg. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het verschil ineens zelfs vier doelpunten. Een voorzet van Kevin Wijk werd op waarde geschat door Konings. Uit een scherp aangesneden hoekschop van Robin Brasker was het de naar Katwijk vertrekkende Jayden Daleman met de eretreffer. Daarna kwam er wat meer balans in de wedstrijd, al lag er voor ‘TAF’ heel veel ruimte maar werd daar niet heel veel gebruik van gemaakt. RCL blafte wel wat meer maar van bijten kwam het niet. Na een geenszins geflatteerde nederlaag in de heenwedstrijd werd er nu ook ruimschoots verloren.
Het lijkt er op dat er niemand op staat in tijde van tegenslag en elkaar af en toe flink de waarheid vertellen ontbreekt. De algemene deler is leiderschap. Wat betreft het komende seizoen zijn er inmiddels al een paar spelers aangetrokken die deze capaciteiten wel in zich hebben. Het is een bizar seizoen geweest, tot aan vorige week was echt alles nog mogelijk en dat zal komend seizoen niet heel veel anders zijn met opnieuw een verscherpte promotie- en degradatieregeling.
Echter de huidige selectie kan veel beter dan wat ze zaterdagmiddag hebben laten zien, de groep blijft aardig intact en er komen wat versterkingen bij. Die selectie moet mee kunnen doen om de prijzen. De winnaar van de dag was al zeker van degradatie, maar daar zal niemand binnen de vereniging echt wakker van liggen. Uithuilen en opnieuw beginnen, in de derde klasse wachten ook genoeg mooie potjes.
RCL -TAVV 1-4 (0-3) 27. El Mariami 0-1, 40. Valentijn 0-2, 45. Looyestijn 0-3, 55. Konings 0-4, 57. Daleman 1-4.
Opstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, Schouten, Verdel (Bor), Daleman, Van der Tak (Langezaal), P. Brasker, Weenink, Van Heusden.
Opstelling TAVV: Pater, Valentijn (Van der Neut), Otto, Van Broekhoven, Looystijn (Keijzer), El Mariami (Van Smoorenburg), Konings, Van Wijk, Boddeke (Sharief), Van der Hout (Van der Loo, Vogel.