zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 4), zaterdag 14 oktober

-

RCL- FC Oudewater

RCL weet weer wat winnen is. In de eerste twee competitieduels was het horten en stoten geblazen en met moeite werd er een puntje in de wacht gesleept. Tegen Olympia uit liep het voor de pauze ook niet vlekkeloos, hoewel ex- VVSB’er Jelmer Vijlbrief zijn ploeg een zetje naar de goede kant gaf. Na de rust kreeg een speler van de ploeg uit Gouda kortsluiting en mocht hij inrukken. Vanaf dat moment kon RCL naar hartenlust de ruimtes benutten en weglopen naar een ruime 0-5 zege. Daardoor schoof de ploeg van Hein van Heek wat op en kan er wellicht met wat meer fiducie worden gespeeld. Komende zaterdag komt FC Oudewater naar de Bloemerd. De ploeg van Alex Redel heeft vooralsnog een puntje minder op de ranglijst, maar dat zegt in deze fase nog uiterste weinig. De beide ploegen ontliepen elkaar vorig seizoen niets en eindigden in punten precies gelijk en de 38 punten waren net genoeg om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. De FC wil een stabiele tweedeklasser blijven, terwijl de Racing Club een gooi wil doen naar een prijs ten einde ook weer eens een stap vooruit te gaan zetten.

Kagia- EMM’21

Op voorhand een leuk duel. Beide teams lijken elkaar ook dit seizoen weer niet veel te gaan ontlopen, maar bovenal zat Koen van der Vlugt vorig seizoen nog in de dug-out bij de Veners. Nu staat hij aan het roer bij de Kagianen en ontmoet hij zijn oude club en daarmee Jan de Koning, zijn opvolger. Nog even terug naar het seizoen ’22-’23. Beide teams kwamen daarin uitstekend voor de dag, hoewel het sein veilig pas laat gegeven kon worden. Onder aan de streep kwamen de oranje-witten en de rood-zwarten uit op 39 punten. EMM’21 had wel een iets beter doelsaldo en eindigde zo als vierde net boven Kagia. De start van Kagia tot nu toe is nog wat wiebelig. Enkel tegen CSW werd een punt gepakt. Van VUC en Nieuwkoop werd uit verloren. Wellicht waren dat echter min of meer ingecalculeerde verliespartijen tegen titelkandidaten. Het zal voor Van der Vlugt en de zijnen vooral moeten gebeuren op eigen bodem en tegen andere ploegen die als doel hebben om zich op tijd veilig te spelen. Al met al wil Kagia bij de top negen eindigen en dat ligt voor de fusieclub niet anders. EMM’21 heeft al wel vier punten in de knip via een gelijkspel tegen RCL en een winstpartij, in de voorbije speelronde, tegen HVV. De vorige versie tussen beide teams aan de Kikkerbeetstraat eindigde in een 4-1 overwinning voor het ‘andere Oranje’.

DONK- UVS

Uit dit duel zou de nieuwe koploper kunnen komen. Beide ploegen speelden zeven punten bij elkaar en jagen op Nieuwkoop dat nog geen misstap maakte. Die ploeg speelt nu tegen VUC, een andere hoogvlieger. UVS morste voor het eerst punten in een niet al te overtuigend optreden. SVC’08 en de Leidenaren kwamen uit op 1-1 in de Kikkerpolder. DONK won wel in de derde speelronde. Alphia werd in Alphen nipt geklopt. UVS is op zich aardig begonnen, maar de trainersstaf weet dat het nog wel beter kan en moet om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Voorlopig maar even de stand loslaten en DONK eronder zien te krijgen. Dat lijkt echter geen eenvoudige klus te gaan worden. Wel is het mooi om te constateren dat de jonge doelman Luca van Belen het vooralsnog prima doet tussen de palen. De doelman behoorde j.l. zaterdag samen met Tim van Dam en Mart Spierdijk tot de absolute lichtpuntjes.

Foreholte- Alphia

Twee ploegen die het in de voorbije speelronde niet konden bolwerken. Alphia moest de winst laten aan DONK, terwijl Foreholte in het stof beet op bezoek bij FC Oudewater. De Voorhouters bleven zo op zes punten staan en de Alphianen hebben er drie minder verzameld. Beide trainers spelen graag aanvallend en dominant, maar dan bij voorkeur wel gekoppeld aan een resultaat. Die vlieger gaat evenwel niet altijd op. Het lijkt wel een boeiende ontmoeting te worden, zoals dat ook twee keer het geval was vorig seizoen. Foreholte won beide duels met 2-0. Dat moet de equipe van Mario Koswal vleugels geven. Marcel Vondeling wil echter juist revanche en op gelijke hoogte komen met de roodwitten. Zonder meer een duel die het aanzien waard zal zijn.

Overige wedstrijden: SVC’08- CSW, VUC-Nieuwkoop, HVV- Olympia

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read