zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

Voorbeschouwing tweede klasse C (speeldag 5), zaterdag 28 oktober

-

Alphia-RCL

Na de verliespartij tegen Nieuwkoop speelde RCL gelijk en won de laatste twee ontmoetingen; de opgaande lijn is onmiskenbaar. Alphia moet dan het volgende slachtoffer van de mannen van Hein van Heek worden. De Alphenaren speelden in de vorige competitiewedstrijd op het nippertje gelijk tegen Foreholte en hebben nu vier punten uit evenzovele ontmoetingen. Dat zal te weinig zijn in de ogen van Alphia, want men hoopt minimaal in de subtop mee te kunnen draaien. RCL heeft ook ambitie om een rol van betekenis te gaan spelen en zal wel voor de winst gaan zaterdag. Met slechts drie doelpunten tegen doen de Leiderdorpers zeker defensief gezien goede zaken. Vorig seizoen toonde Aplhia zich de sterkste door een 1-0 zege te boeken. Recent won de ploeg van Marcel Vondeling met 2-0 van de Racing Club in het kader van de Sportiff LAV Cup.

Olympia-Kagia

Het Goudse Olympia begon het seizoen uitstekend door het hoog ingeschatte DONK thuis met 3-3 in bedwang te houden. De volgende drie ontmoetingen gingen echter verloren en deden Olympia op de laatste plaats belanden. Kagia reist naar sportpark de Polenkamp om drie punten op te halen, niet meer en niet minder. De club uit Lisserbroek won eenmaal, in de voorbije speelronde thuis tegen EMM’21, en zal daar maar al te graag twee van maken. Een seizoenstart als vorig jaar, toen veel te veel wedstrijden verloren gingen, zal men hoe dan ook willen vermijden. Winst geeft even wat lucht. De thuisploeg degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse, met slechts vier overwinningen, en zal alles uit de kast halen om een nieuw doemscenario te voorkomen.

EMM’21-VUC

Een teleurstellende tweede helft betekende een nederlaag van EMM’21 bij Kagia. De ploeg uit Roelofarendsveen moet zich revancheren als het zaterdag de degens gaat kruisen met koploper VUC. De Hagenaars gaven in de laatste competitiewedstrijd het tot dan toe ongeslagen Nieuwkoop met 4-0 een pak voor de broek en bevestigde zo nog eens de kandidatuur voor het kampioenschap, zoals de Pinguïns voor ogen hebben. EMM’21 zal werkelijk alle zeilen moet bijzetten om de Voorwaarts Utile Dulci Combinatie de voet dwars te zetten. Scoren doet de thuisclub niet makkelijk vier doelpunten in vier wedstrijden, en VUC beschikt juist over een blijkbaar ijzersterke defensie. Slechts twee maal moest de Haagse doelman capituleren. Het wordt op voorhand een zware middag voor de spelers van trainer Jan de Koning.

UVS-Foreholte

Een jonge ploeg als Foreholte moet van de gemaakte foutjes leren. De vorige wedstrijd tegen Alphia leken drie punten op te leveren tot vlak voor tijd een moment van onoplettendheid de tegenstander toch nog een punt opleverde. Scherp zijn tot het eindsignaal is, zeker in deze klasse waarin alle ploegen min of meer aan elkaar gewaagd zijn, een absolute must. Ook thuisploeg UVS maakte kennis met de soms harde lessen in het voetbal. De blauwwitters speelden een prima wedstrijd tegen DONK, maar stonden na negentig minuten enerverend voetbal met lege handen. Beide trainers, Mario Koswal van Foreholte en John Hage van UVS, zijn er echter van overtuigd dat de goede resultaten er echt wel zullen komen. Het geloof in de kwaliteiten van hun selecties is groot. Er mag dus best wel wat verwacht worden van deze ontmoeting. De Leidenaars en de Voorhouters hebben zeven punten behaald en een zege betekent handhaving in de subtop. De verliezer maakt even pas op de plaats.

Overige wedstrijden: DONK-SVC’08, Nieuwkoop-CSW, FC Oudewater-HVV

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read