donderdag, mei 2, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 15 april

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 15 april

-

ESTO-Kagia

Er staat geen maat op Kagia de laatste tijd; de ene na de andere tegenstander wordt aan het spit geregen. ESTO staat nog derde, maar het doordeweekse verlies tegen EMM’21 deed pijn en maakte naar alle waarschijnlijkheid een einde aan alle eventuele illusies om kampioen te worden. Het grijpen van de derde periode is de laatste reddingsboei, maar de tegenstander uit Lisserbroek staat er met zeven uit drie beter voor wat dat betreft. Bij winst duwt Kagia opponent ESTO definitief uit de lijst der favorieten voor de derde periodetitel. Dat is een heerlijk vooruitzicht voor Hein Lelieveld en zijn brigade, hoewel de reguliere ranglijst uiteraard veel meer de aandacht heeft. Daarin staan de Lisserbroekers op dit moment op een nacompetitieplek.  De heenwedstrijd eindigde in 2-2. Rowan Hoeke en Ivo van der Vlugt scoorden destijds voor de oranje-brigade.

TAVV-DoCoS

Voor de thuisploeg lijkt het doek gevallen na de nederlaag bij RVC’33. Kan de ploeg zich nog wekelijks opladen? Wordt er ruimte gegeven aan de jeugd die wellicht volgend jaar de plekken gaat innemen van hen die vertrekken? Het thuispubliek ziet vermoedelijk het liefst een strijdbaar vlaggenschip, waarin jeugdige talenten hun kunnen laten zien. DoCoS deed in de vorige competitieronde van zich spreken door RCL met 4-1 te verslaan en dat geruime tijd spelend met tien man. Een puike prestatie die rood-wit graag een vervolg zou geven. Op papier moet dat tegen TAVV geen onoverkomelijke klus zijn, maar is er niet dat spreekwoord met die huid en die beer? De Leidenaren zullen ook in deze ontmoeting op hun hoede dienen te zijn. Edwin Vurens en zijn mannen zullen een verlenging van het seizoen om lijfsbehoud het liefst aan anderen overlaten. Drie punten worden met open armen ontvangen om verder afstand te nemen van plek negen. In Leiden werd het 1-0 via een treffer van Rowin Peet, die op die dag vrij werd gehouden kosten voor bier.

RCL-Foreholte

Wat liet RCL de trouwe volgelingen in de steek tegen DoCoS! Zonder energie of vechtlust ging men kansloos met 4-1 ten onder in de Mors. Was dit omdat rood-wit zich realiseert dat prijzen er dit seizoen niet in zitten? Dat zou wel erg treurig zijn. Met de juiste instelling kan RCL prima wedstrijden op de mat leggen, dat hebben ze dit seizoen meermalen bewezen. Foreholte staat momenteel achtste en dat zou in vele klassen een veilige stek zijn. Deze afdeling is van een geheel ander kaliber. De nummers negen, tien en elf spelen nacompetitie en Foreholte staat maar een puntje voor op de aanstormende nummer negen Kagia. Elke wedstrijd is dus van het grootste belang (om het cliché elke wedstrijd is een finale maar te vermijden). Welk RCL gaan de Voorhouters ontmoeten? Is het de uitgebluste formatie die zo slap tegen DoCoS voetbalde of ontsteekt trainer Hein van Heek het heilige vuur weer dat zo brandde om wel om de prijzen te spelen. Aan de heenwedstrijd bewaart Foreholte de beste herinneringen. Het won met 2-1 waardoor de Racing Club de periodetitel misliep.

EMM’21-RVC’33

De 2-0 overwinning dinsdagavond kwam EMM’21 uitstekend uit. De ploeg wipte over Foreholte en Kagia heen en nestelde zich op de zevende stek. EMM’21 nam zo ook nog eens meer afstand van de ploegen die de gevreesde nacompetitie zullen moeten gaan spelen. RVC’21 koestert weinig illusies meer en lijkt vrijwel zeker van degradatie. De Reeuwijkers kregen inmiddels 45 doelpunten om de oren en verloren al dertien maal. Voor EMM’21 lijkt het de ideale tegenstander om weer drie punten te laten bijschrijven. Hoewel, de eerste ontmoeting eindigde in een zege voor de Reeuwijkers.

ASC-Oudewater

Op 4 februari boekte ASC de laatste zege en langzaam maar zeker zakte de club logischerwijze op de ranglijst en nemen nu de weinig benijdenswaardige elfde plek in. Nog maar twee punten scheiden de Oegstgeestenaren van Legmeervogels, de club op plaats twaalf en ja, dat is de positie die rechtstreeks afdalen naar de derde klasse betekent. Lange tijd logenstraften de mannen van Jesper Neuteboom de voorspelling dat ASC degradatiekandidaat was door uitstekende resultaten te boeken. Tegenstanders zijn beter op hun hoede zo lijkt het en nemen de roodzwarten zeer serieus. Dat zal subtopper Oudewater ook doen en het is aan ASC om te laten zien dat de zes zeges dit seizoen geen toeval waren. In Oudewater kreeg ASC overigens met 3-0 klop.

Overige wedstrijden: Alphia-Legmeervogels, FC Aalsmeer-DONK

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read