vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 22 april

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 22 april

-

DoCoS- EMM’21

Een duel tussen de nummers tien en drie. Een momentopname uiteraard gezien de geringe onderlinge verschillen tussen pakweg nummer twee en twaalf. Toch is de situatie voor de ploeg uit de Veen bepaald rooskleuriger. Niet enkel won het in de voorbije twee wedstrijden, maar DoCoS leverde ronduit prutswerk af tegen TAVV, hoewel daarmee de ploeg uit Ter Aar te weinig credits krijgt. Het was in elk geval een dure nederlaag voor de Leidenaren, want op dit moment moet echt rekening gehouden worden met nacompetitievoetbal. ASC staat nu ook nog eens naast de withemden en Legmeervogels naderde tot op twee punten. Rechtstreekse degradatie zou dus ook nog kunnen wanneer het spel niet beter wordt dan afgelopen zaterdag. Andere cijfers spreken ook in het voordeel van EMM’21. De ploeg haalde uit al veertien punten op en DoCoS pakte er thuis zestien en daarmee scoren ze niet heel erg hoog. DoCoS kwam al negen keer niet tot scoren, waarvan in drie thuisduels. De ploeg van Koen van der Vlugt scoorde uit pas eenmaal niet. EMM’21 heeft ook al negen clean sheets achter de naam staan. En dan ook nog de uitslag van het eerste duel: 6-0 voor de roodzwarten. Maar anderzijds; in deze klasse lijkt alles mogelijk en dus ook een revival van DoCoS.

Foreholte- TAVV

Voor de tweede keer dit seizoen deed Foreholte RCL pijn. In Leiderdorp werd het 0-2. Daardoor zijn de beide ploegen inmiddels naast elkaar gekropen in de stand. Enkel het doelsaldo van de Leiderdorpers is een fractie beter, maar verder ontlopen deze ploegen elkaar vrijwel niets. Een top drie klassering is door beide ploegen nog niet uit het hoofd gezet. Echter geldt zowel voor Foreholte als voor RCL ook dat een mindere reeks kan uitmonden in een p/d-plek voor lijfsbehoud. Er valt nog altijd weinig van te zeggen. TAVV kan nog op 32 punten komen, maar dan zal alles gewonnen moeten worden. Dat klinkt niet heel reëel, maar de manschappen van Dennis Tijssen hebben de hoop op nacompetitievoetbal nog niet opgegeven na de zege op DoCoS. Voor zaterdag wanhopen de Ter Aarders ook niet want in het eerste duel werd de formatie van Mario Koswal verslagen, mede vanwege een rode kaart voor de roodwitten. Na dit duel zal er vast iets meer bekend zijn. In het beroerdste geval kan TAVV bij een verliespartij en andere voor hen ongunstige resultaten al degraderen. ,,Maar als dat het geval gaat zijn, wel met opgeheven hoofd en na geleverde arbeid”, blijft Tijssen strijdbaar.

DONK- RCL

De topper tegen FC Aalsmeer werd door DONK verloren en daardoor is de titel vrijwel zeker geen onderwerp van gesprek meer. Wel staat de formatie uit Gouda nog steeds tweede en de kans is groot dat er ook volgend seizoen op dit niveau geacteerd zal worden. Toch is ook Doelt Onversaagd Naar Kampioen nog niet geheel veilig en dus willen ze in de kaasstad afrekenen met RCL, zodat het eventuele gevaar geweken is. RCL daarentegen zal zich schrap moeten gaan zetten, want waar de ploeg nog geruime tijd zicht had op een klassering in de top vijf is ondertussen een vrije val ingezet. In de laatste vier potjes werd maar eenmaal gewonnen. Tegen Foreholte was het spel afgelopen zaterdag niet om over naar huis te schrijven en dus zullen de mouwen nadrukkelijker omhoog moeten bij de brigade van Hein van Heek. De club heeft voor volgend seizoen snode plannen om een gooi naar de titel te doen, maar daarmee werd ongetwijfeld bedoeld een missie om naar de eerste klasse te gaan en niet vanuit de derde terug te knokken naar de tweede klasse. In de eerste ontmoeting tussen deze ploegen kwam er met 1-1 geen winnaar.

Overige wedstrijden: Kagia- ASC (Krakerrr van de Week, later in de week), Alphia- FC Aalsmeer, Legmeervogels- FC Oudewater, RVC’33- ESTO.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read