zaterdag, april 27, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 29 april

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 29 april

-

TAVV-DONK

Dat de positie van TAVV hopeloos is was al langere tijd duidelijk. Verlies zaterdag betekent dat het doek voor de Ter Aarse ploeg definitief valt. Zelfs winst kan, als de concurrentie eveneens drie punten pakt, afdalen naar de derde klasse betekenen. Een zege op DONK lijkt een utopie, de opponent staat tweede en hoeft alleen het ongenaakbare FC Aalsmeer boven zich te dulden. Het afgelopen weekend werd RCL op een 4-0 nederlaag getrakteerd en Doelt Onversaagd Naar Kampioen zal er alles aan gelegen zijn de tweede stek vast te houden. In Gouda won DONK nipt met 1-0. Mocht TAVV inderdaad degraderen, dan zal bij de thuisploeg vooral de overtuiging heersen: volgend jaar gaan we weer voor een andere rol.

RCL-Alphia

Keek RCL eerst vooral naar boven, na de drie verliespartijen op rij wordt er ietwat angstig over de schouder achterom gekeken naar de oprukkende achtervolgers. De Leiderdorpers vrezen terecht dat de nacompetitie om lijfsbehoud steeds dichterbij komt. Dat besef lijkt echt nog te moeten indalen bij de mannen van Hein ven Heek, want qua inzet en strijdlust lijkt er wel een schepje bovenop te kunnen. Een messcherp en geladen RCL zal hard nodig zijn om directe concurrent Alphia van het lijf te houden. Bij de Alphenaren gaat het evenmin crescendo, hun laatste winst dateert van 11 maart, maar ook daar zal men beseffen dat een zege goud waard kan zijn. In Alphen leed RCL nog een klein verlies (1-0), maar weer met lege handen staan kunnen de Leiderdorpers zich eigenlijk niet veroorloven.

FC Oudewater-Kagia

Sinds Kagia op 11 maart verloor van aanstaande kampioen Aalsmeer was het bijna louter hosanna bij de ploeg uit Lisserbroek. Het gelijke spel tegen ASC werd dan ook als teleurstellend ervaren, temeer daar de koppositie in de strijd om de derde periodetitel zo uit handen werd gegeven. De draad moet weer opgepakt worden om concurrenten het vuur aan de schenen te leggen. FC Oudewater lijkt momenteel een aangeslagen bokser na drie nederlagen op rij. Tijd voor een volgende tik is de voor de hand liggende gedachte bij Kagia. In Oudewater zullen ze zich echter donders goed realiseren dat nacompetitie dreigt na weer een duel waar de punten naar de tegenstander gaan. Richt de thuisploeg zich op of verslaat Kagia deze opponent voor de tweede keer dit seizoen? Aan de Kikkerbeetstraat werd het 2-1 door treffers van Rens Lamboo en Gijs de Graaf namens de oranjehemden.

ESTO-DoCoS

De 2-1 nederlaag tegen laagvlieger TAVV van twee weken terug was een ijs- en ijskoude douche voor DoCoS. De ploeg uit Ter Aar leek een te nemen hindernis voor de Leidenaren, maar de waarheid was weerbarstiger. De puntendeling zaterdag jongstleden tegen EMM’21 was een pleistertje op de wonde, maar ook niet meer dan dat. Om de zo gevreesde nacompetitie te ontlopen zijn er toch echt zeges nodig. ESTO waande zich wellicht veilig, maar in de tweede klasse D betekent zelfs een vijfde plek niet dat men rustig kan ademhalen. De ploeg uit Bodegraven haalde maar een punt uit de laatste drie wedstrijden en zal zich zo langzamerhand achter de oren gaan krabben. Het zou niet de eerste club zijn die een doemscenario ziet uitkomen. Thuis was DoCoS met 1-3 het haasje en de roodwitten zullen echt alles uit de kast moeten halen om nu toch echt de inhaalrace in te zetten.

ASC-RVC’33

Dat ASC erin slaagde Kagia punten af te snoepen was knap te noemen. Kagia was de favoriet, maar merkte dat ASC een niet makkelijk te wassen varkentje was. ASC treft zaterdag in RVC’33 een tegenstander die zo goed als zeker volgend seizoen een klasse lager zal acteren. In Reeuwijk zal men zich dat al langere tijd realiseren, maar of de berusting of gelatenheid ook op het veld merkbaar is blijft een open vraag. Dat men in Oegstgeest daarop vurig hoopt is een open deur. Ook bij ASC zit niemand te wachten op een nacompetitie waarbij de inzet degradatie is en de afloop geheel ongewis en onvoorspelbaar is. In Reeuwijk won de ploeg van de afscheid nemende Jesper Neuteboom nog simpeltjes met 0-2 door twee doelpunten van Alex Iliopoulos. Wij durven er een mooie fles wijn op te zetten dat ASC al tevreden zal zijn met winst met een marge van één doelpunt.

EMM-21-Foreholte

Wordt later elders als Krakerrrr van de week behandeld

Overige wedstrijden: FC Aalsmeer-Legmeervogels

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read