vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 4 maart

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 4 maart

-

ASC-RCL

Korte tijd mocht nieuwkomer op zaterdag ASC zich subtopper noemen, wat een buitengewoon puike prestatie was van Jesper Neuteboom en zijn mannen. De realistische trainer waarschuwde telkenmale voor teveel optimisme en euforie en nu zien we dat dit terecht was. In 2023 presteert de Ajax Sportman Combinatie nog steeds naar behoren, maar de scherpe randjes zijn er vanaf. De huidige plaats, de veilige stek acht, dwingt nog steeds respect af. RCL, dat op slechts twee punten van koplopers FC Aalsmeer en Alphia staat, moet dan ook rekening houden met een niet te onderschatten tegenstander. De Leiderdorpers wonnen de laatste twee wedstrijden, na twee verliespartijen, en hebben weer volop praatjes. De 4-7 winst bij EMM’21 en de 1-3 zege bij ESTO zijn ook niet mis te verstaan. Zaterdag beginnen de bezoekers als de licht favoriete ploeg. Later in de week volgt nog een interview met een speler van de Leiderdorpers.

DoCoS-Foreholte

Toen DoCoS eind januari thuis van FC Oudewater verloor leken zich donkere wolken samen te pakken boven de roodwitten. Maar zie, drie (knappe) overwinningen brachten de ploeg naar de onderkant van de middenmoot. Nog steeds betekent de huidige positie, de tiende, dat er nacompetitie gespeeld moet worden om degradatie te vermijden, maar het geloof in eigen kunnen is helemaal terug bij DoCoS. Dat is niet minder het geval bij Foreholte. Zaterdag moest koploper FC Oudewater op eigen terrein de punten aan de Voorhouters laten die hun eerste uitzege boekten. ‘Dat moeten er zaterdag twee worden’ is natuurlijk de niet onlogische gedachte van Foreholte. Een nadere blik op de ranglijst leert dat de twee clubs beide twintig punten bij elkaar hebben gevoetbald en dat het doelsaldo ook weinig scheelt. Op papier dus een volkomen gelijkwaardige strijd. Tussen papier en realiteit ligt vaak een wereld van verschil. De winnaar zal zich danig in de handen wrijven in de wetenschap dat men verder afstand neemt van de onderste ploegen. Bij DoCoS zal spits Chris van Empel ontbreken. De aanvaller raakte geblesseerd tegen Kagia en is voorlopig niet meer inzetbaar. Foreholte won thuis met 2-0 dor treffers van Joost Jansze en Rick Brabander.

ESTO-TAVV

Niemand in Ter Aar had zich zo’n moeizaam seizoen voorgesteld. TAVV staat vast onderaan en op maar liefst zeven punten van de nummer elf Kagia. Dat is de stek die tenminste nog de nacompetitie oplevert waarin een ploeg afdalen naar de derde klasse kan vermijden. Binnen TAVV blijft men hopen op lijfsbehoud, maar die hoop lijkt niet echt realistisch. ESTO zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen: drie nederlagen op rij zullen hard aangekomen zijn in Bodegraven en alleen de vastbeslotenheid versterken om orde op zaken te stellen. TAVV zal dus een tegenstander treffen die getergd aan het duel zal beginnen. Of de bezoekers in staat zijn ESTO de voet dwars te zetten is maar zeer de vraag. Op eigen bodem ging de ploeg van Dennis Tijssen met 0-1 nipt onderuit. ‘TAF’ won tot nu toen eenmaal op verplaatsing. Legmeervogels moest eraan geloven.

Kagia-Alphia

Tot twintig minuten voor het einde van de thuismatch tegen DoCoS dacht Kagia de vijfde zege op rij te pakken. De deceptie was amper te beschrijven toen bij het laatste fluitsignaal het scorebord 2-3 aangaf. Dar vraagt, nee schreeuwt om revanche. Alphia is weliswaar een sterke ploeg, de Alphenaren wonnen niets voor niets de tweede periode maar sterk is Kagia ook en de Lisserbroekers zullen het belang van deze ontmoeting donders goed begrijpen. Met nog twee wedstrijden te gaan staan de Kagianen bovenaan de tweede periode en kunnen als het meezit de titel voor zich opeisen. Dan moeten Aalsmeer en EMM’21 verliezen en Kagia zelf winnen. Het kan theoretisch dus een feest worden aan de Kikkerbeetstraat. Zou men voor de zekerheid champagne hebben klaargezet? Voor de club lijkt deze prijs bijzaak, maar het zou ook juist een enorme boost kunnen geven voor het restant van het seizoen. In Alphen nam Kagia brutaal een 0-2 voorsprong, maar de ploeg van Marcel Vondeling won alsnog en verdiend met 3-2.

Legmeervogels-EMM’21

De beelden van feestende EMM’21 spelers na afloop in de kleedkamer zijn bij de volgers van de club inmiddels welbekend. De overstap van de zondag naar de zaterdag bracht een ongekende reeks overwinningen met zich mee met als resultaat een prachtige derde plaats op de ranglijst. De 4-7 nederlaag thuis tegen RCL was een zeperd, maar weegt gemakkelijk op tegen alle mooie momenten die de Veners dit seizoen beleefden. Legmeervogels moet het volgende slachtoffer zijn van de dadendrang van EMM’21. Onmogelijk is dat zeker niet; de Vogels staan op de twaalfde plaats en dat zou rechtstreekse degradatie betekenen. Ongetwijfeld is dat voor de thuisploeg genoeg motivatie om volle bak te gaan tegen het ontketende EMM’21, maar of dat genoeg is om punten af te snoepen van succescoach Koen van der Vlugt en zijn selectie is twijfelachtig. In de Veen werd het in de heenwedstrijd 2-0 voor de thuisploeg. David Vermeer en Joey van der Geest mochten na afloop een extra biertje pakken doordat zij de roos raakten.

Overige wedstrijden: FC Oudewater-Aalsmeer, RVC’33-DONK

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read