zondag, april 28, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing zaterdag 18 november (speeldag 8), tweede klasse C

Voorbeschouwing zaterdag 18 november (speeldag 8), tweede klasse C

-

Kagia – UVS

Kagia krijgt komende zaterdag bezoek van UVS. De thuisploeg verloor haar laatste wedstrijd met 1-0 bij Alphia en staat na dit resultaat op de elfde plaats van de ranglijst. De formatie van Koen van der Vlugt kan een driepunter dus goed gebruiken en ditzelfde geldt eigenlijk ook voor de Leidenaren. De blauw-witten verloren tot nu toe dit seizoen weliswaar slechts één keer (2-1 verlies bij DONK), maar de laatste winstpartij van de Kikkerpolder-ploeg dateert alweer van september. De Leidenaren leken tegen HVV weer op weg naar een winstpartij, maar de Hagenaars kwamen niet ver voor tijd toch nog langszij. UVS heeft een voordelige marge van vier punten ten opzichte van de oranjehemden en bivakkeert, na zeven speelronden, in de brede middenmoot van de ranglijst. Op 6 november ’21 werd dit duel voor het laatst gespeeld met de oranjewitten als gastheer (1-3).

SVC’08 – EMM’21

‘Niet best spelen, maar toch winnen’, lijkt de laatste weken het credo van EMM’21 te zijn. De ploeg van Jan de Koning speelde tegen Nieuwkoop niet bepaald haar beste voetbal, maar desondanks kon de fusieclub, net als een week eerder bij laagvlieger CSW, opnieuw drie competitiepunten aan haar saldo toevoegen. Door deze overwinningen klom de fusieclub, met tien punten uit zeven wedstrijden, naar de zesde plaats van de ranglijst. Komende tegenstander SVC’08, vorig seizoen uitkomend in de ‘Haagse’ tweede klasse waar het een periodetitel pakte, lijkt nog niet haar draai te hebben gevonden in de tweede klasse C. De Wassenaarse ploeg behaalde zeven punten uit de eerste zeven wedstrijden en bezet daarmee de tiende plaats op de ranglijst. Beide clubs troffen elkaar overigens nooit eerder in competitieverband.

RCL – Foreholte

RCL krijgt komende zaterdag in De Bloemerd bezoek van Foreholte. De Leiderdorpers kenden een aardig begin van de competitie, maar de formatie van Hein van Heek is inmiddels wat gezakt op de ranglijst. Uit de laatste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald, waardoor de rood-witten inmiddels als negende zijn geklasseerd. RCL, dat voorafgaande het seizoen als één van de titelfavorieten werd getipt, heeft inmiddels al een achterstand van elf punten op koploper VUC en zal de komende wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om het gat met de (sub)top niet te groot te laten worden. Tegenstander Foreholte verliet in haar laatste wedstrijd wel juichend het veld, na drie gelijke spelen was de formatie van Mario Koswal in eigen huis te sterk voor SVC’08. De Voorhouters maakten door deze overwinning een sprongetje op de ranglijst en bezetten nu de derde plaats. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 0-2 zege voor Foreholte.

Overige wedstrijden in deze klasse: VUC- Alphia, Nieuwkoop – Olympia, HVV – DONK, CSW – FC Oudewater.

Must Read