HomeTAVVInterviews TAVVTAVV met lege handen na nederlaag op bezoek bij FC Aalsmeer

TAVV met lege handen na nederlaag op bezoek bij FC Aalsmeer

-

Tweede klasse D (zaterdag)– TAVV leed zaterdag de negende nederlaag van het seizoen. Het elftal van Dennis Tijssen won vorige week met 4-2 van RCL, maar verloor een week later met dezelfde cijfers van FC Aalsmeer. Rodney Pater baalt van het resultaat, omdat de gewonnen wedstrijd van vorige week toch voor wat vertrouwen had gezorgd.

,,We hadden na de wedstrijd van vorige week het vertrouwen dat we ook deze week konden winnen, maar dat ging niet helemaal goed”, vertelt Pater. ,,Wat er precies mis ging weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat we zeker in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, maar wij maakten onze kansen gewoon niet af. FC Aalsmeer deed dat wel.”

fc Aalsmeer en RCL zijn, op basis van de ranglijst, twee vergelijkbare ploegen, maar het verschil tussen de twee tegenstanders werd gemaakt in aanvallend opzicht: ,,Ik vond hen aanvallend wat dreigender en ze hadden net wat meer spelers die individueel het verschil kunnen maken”, aldus doelman Pater.

Bij de vraag of de overwinning van de thuisploeg terecht is, ontstaat er wat twijfel bij Pater: ,,Ik weet het eigenlijk niet. Ik denk wel dat wij iets meer hadden verdiend. Als je kijkt naar de eerste helft was geen van beide de bovenliggende partij. Maar als je de wedstrijd over negentig minuten bekijkt, denk ik wel dat het uiteindelijk een terechte uitslag is.”

TAVV is hekkensluiter in de competitie, maar Pater is het geloof in een goede afsluiting nog niet kwijtgeraakt. ,,Ik denk dat er nog wel genoeg wedstrijden zijn in de tweede seizoenshelft. Ook als je naar de andere uitslagen kijkt, zie je dat alle teams van elkaar kunnen winnen. Ik denk dus zeker dat we nog kans hebben.”

,,Het is gewoon vervelend. Elke keer als we verliezen hebben we toch het gevoel dat het niet nodig was. We waren niet per se minder dan de tegenstander, maar als je kijkt naar de ranglijst… Tja, dat is echt. Maar als je naar ons team kijkt, hebben we zeker een elftal dat nog steeds in de middenmoot kan eindigen”, concludeert Pater vastbesloten.