HomeKagiaInterview KagiaKater Kagia na late zege UVS (3-4), hoofdrol voor Bart van der...

Kater Kagia na late zege UVS (3-4), hoofdrol voor Bart van der Weijden

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Het (voetbal)weer in Lisserbroek was afgelopen zaterdag om te huilen, maar dat ging bij de ontmoeting tussen Kagia en UVS bepaald niet ten koste van het gebodene op het veld. Na een enerverend duel, die boeide tot de laatste seconde, leken beide clubs een 3-3 remise overeen te gaan komen, maar de thuisploeg had buiten de kwaliteiten van Bart van der Weijden gerekend. De ervaren middenvelder, na een periode bij Ter Leede dit seizoen weer terug op het blauw-witte nest, soleerde vlak voor tijd dwars door de Kagia-defensie en liet vervolgens met een leep puntertje Kagia-doelman Aron Wijsman kansloos (3-4).

Kagia startte zonder de pas vader geworden Rens Lamboo, maar de oranjehemden lieten zich door het ontbreken van hun sterkhouder niet ontmoedigen. Met combinatiespel over de vleugels werd het UVS in de beginfase lastig gemaakt, maar tot grote kansen leidde dit niet. Bij de eerste de beste aanval van de Leidenaren was het wel direct raak. Kagia-verdediger Jelle Modderman schatte een hoge voorzet niet goed in en met dit presentje wist Bart van der Weijden wel raad (0-1).

Nauwelijks een minuut later was het echter alweer gelijk. De Kikkerpolder-ploeg stond net iets te lang na te genieten (identiek als in het duel van vorige week tegen HVV) van de openingstreffer en van deze onachtzaamheid maakte Melle Bloem, na goed aangeven van de bij vlagen ongrijpbare Tijs van der Schinkel, gebruik (1-1).

Na het openingskwartier ontspon zich een duel waarbij beide teams knokten voor elke meter kunstgras. Na een mooie aanval via Gijs de Graaf en Van der Schinkel kreeg Michaël de Bruijn dé kans op de 2-1, maar de Kagiaan schoot, tot ontzetting van het trouwe thuispubliek, de bal over het lege doel. UVS leek vlak voor rust, na een knappe kopgoal van Axel Pison, met een voorsprong aan de thee te gaan, maar Bloem herstelde opnieuw het evenwicht (2-2).

In de tweede helft begon de thuisploeg furieus. Micha Schoone bereikte vanaf de linkerkant Rowan Hoeke, die UVS-doelman Luca van Belen van dichtbij kansloos liet (3-2). UVS leek op dat moment rijp voor de slacht na weer een tik, maar de Leidenaren rechtten haar rug. De ploeg van John Hage was in het resterende gedeelte van de tweede helft de betere ploeg en nadat opnieuw Van der Weijden, na een goede voorzet van de ingevallen Boris Muller, tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker had gezorgd (3-3), roken de Leidenaren de winst.

Kagia beperkte zich in de slotfase vooral tot tegenhouden, maar kreeg desondanks vlak voor tijd een goede mogelijkheid op de 4-3. Schoone mocht vanaf de rand van de zestien vrij aanleggen, maar zijn schot verdween net naast het doel van Van Belen. Uiteindelijk was het Van der Weijden die zich opnieuw mocht laten bejubelen. De routinier bekroonde zijn sterke optreden een minuut voor tijd met zijn derde treffer en bezorgde daarmee zijn ploeg een belangrijke driepunter (3-4).

Kagia-trainer Koen van der Vlugt blikte terug op de aantrekkelijke wedstrijd: ,,We spelen twee weken op rij goed voetbal en creëren veel kansen, maar uiteindelijk stap je weer met een nederlaag het veld af. UVS scoort voor rust twee keer uit twee aanvallen, dus dat geeft aan hoe goed georganiseerd wij stonden. Na de 3-2 hadden we het moeten afmaken, maar helaas lieten we dat na. Natuurlijk, het seizoen duurt nog lang maar dit is een kater die we moeten verwerken, omdat je weet dat elk puntje in deze klasse beslissend kan zijn’’, aldus de Sassenheimer tot besluit.

John Hage: ,,Naar mijn mening een verdiende overwinning, maar deze moest wel van ver komen. Na de 3-2 had ik even het gevoel dat het fout ging omdat we het momentum kwijt waren na twee keer een voorsprong te hebben verspeeld en opeens achter te staan met 3-2. Daarna hebben we aangetoond over veerkracht te beschikken. Deze is lekker voor de ranglijst. Bart heeft grote waarden voor dit team op tal van vlakken, maar dat hij nu ook drie keer scoorde dat is voor hem en de ploeg een aangenaam extraatje.”

Kagia – UVS  3-4 (2-2) 14. Van der Weijden 0-1, 15. Bloem 1-1, 37. Pison 1-2, 44. Bloem 2-2, 51. Hoeke 3-2, 78. Van der Weijden 3-3, 89. Van der Weijden 3-4.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Diels, Verdegaal, Modderman, Schoone, Bakker, Bloem, De Graaf, Hoeke, De Bruijn, Van der Schinkel.

Basisopstelling UVS: Van Belen, Bouthari, Spierdijk, Pison, Cuvelier, Van der Weijden, J. Hulters, Kerkhoff,  D. Hulters, Tavilla, Van der Zwaan.