zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagTweede klasseUVS doet zichzelf tekort, de ezel en de steen

UVS doet zichzelf tekort, de ezel en de steen

-

Tweede klasse C (zaterdag)-  UVS-HVV was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was uiterst slaapverwekkend waarbij de toeschouwers pas in de allerlaatste fase wakker geschud werden door twee doelpunten in de laatste minuten, voor beide ploegen één. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor het vooral op de tribune zittende publiek. Met 2-2 kwam er geen winnaar uit de bus op De Kikkerpolder.

Met name UVS kwam met meer arbeidsethiek de kleedkamer uit dan de tegenstander. De thuisploeg begon de wedstrijd in een 1:4:2:2:2 opstelling met Bart van der Weijden en Thomas Tavilla als een ‘dubbele’ 10 en daardoor met open zijkanten. Probleem in de eerste helft was echter dat het baltempo erg laag was en de ploeg veel moeite had met elkaar te vinden in balbezit. Dat resulteerde veelal in toch de lange bal door het centrum, hetgeen weinig opleverde.

Daarbij kwam dat de flanken te weinig belopen werden, op links probeerde Romello Cuvelier het wel maar hij is ‘stijf rechts’, waardoor de voortzetting niet het gewenste resultaat had. Op rechts kwam Ayoub Bouthari onvoldoende door, in relatie tot de ruimte die er was. HVV, dat niet verder kwam dan afwachten en proberen te counteren, had er niet veel problemen mee en kwam in de 31e minuut zelfs tot de beste kans, na een slippertje in balbezit van UVS. Alleen voor de keeper werd de paal geraakt.

Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Een minuut voor rust schoot Jesse Hulters van afstand. Uit de daardoor ontstane corner kopte Mart Spierdijk gevaarlijk in. Uit de scrimmage kon HVV de bal wegtrappen, maar net buiten de 16 krulde Tom Kerkhoff fraai de bal in de verste hoek. Een mooi moment voor de thuisploeg maar in de daarop volgende situatie in de slotminuut trok HVV de stand alweer gelijk. UVS was nog in de gloria en gaf HVV te veel ruimte en te weinig druk waardoor Phil Atlimari fraai in kon koppen: 1-1.

Na rust wel een veel voortvarender UVS, met zeker in het laatste gedeelte veel meer energie en de wil om te winnen. Het voetbal ging nog steeds gepaard met veel balverlies aan beide zijden, maar UVS werd meer en meer de bovenliggende partij. Het kreeg ook kansen. De ingevallen Daan van der Zwaan miste alleen voor de keeper, echter was hij wel attent bij een goede aanval over rechts waar de andere invaller Abdelkarim Matoug goed doorkwam en een voorzet op maat gaf. Deze 2-1 had, ook gezien de veldverhouding, de beslissing moeten zijn, maar dat spreekwoord over die ezel was aan UVS niet besteed.

Weer geen druk op de bal en te weinig scherpte en weer stond HVV binnen twee minuten op 2-2. Gezegd moet worden dat op de kopbal van de HVV aanvoerder weinig af te dingen was, maar met wat scherper duelleren in de voorfase was deze goal niet gevallen. Deze 2-2 uitslag kan dan ook niet anders dan als teleurstellend worden ervaren door UVS: de hele wedstrijd en zeker de tweede helft, de meest bal bezittende en bovenliggende partij zijn, de kansen ook krijgen, maar toch die ezel zijn die zich twee keer aan dezelfde steen stoot. Twee punten vergooid.