HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen met driepunter aan kop de winterstop in

Aarlanderveen met driepunter aan kop de winterstop in

-

Derde klasse A (zaterdag) – Aarlanderveen wilde ook in de ‘derby’ tegen Altior uit Langeraar de ongeslagen reeks na 30 september voortzetten. Op het eigen kunstgrasveld speelde de ploeg van Sander van Dijk al snel met tien man, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Aarlanderveen won met 4-3 en gaat als koploper de winterstop in.

De regen weerhield supporters er gelukkig niet van om een bezoekje te brengen aan sportpark Polderpark. Ook toeschouwers van het bijna naastgelegen Altior reisden af naar Aarlanderveen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het overwicht voor Aarlanderveen. Als in de 11e minuut Chris Den Haan een rode kaart pakt komt de formatie uit het gelijknamige dorp al snel met tien man te staan. Geen fijn vooruitzicht met nog minimaal 80 minuten op de klok. Het lukte Aarlanderveen in de eerste helft desalniettemin wel om het overwicht te pakken en houden. Want, al voor die rode kaart zette Thom Nouwens het scorebord op 1-0. Daarna zorgden een eigen doelpunt van Altior en nóg een goal van Nouwens voor een 3-0 ruststand. Altior creëerde nauwelijks kansen.

Na rust is dat wel anders. Altior kwam goed de kleedkamer uit en zette constant druk op de verdediging van Aarlanderveen. De ploeg van Arjan van der Laan wist dat het iets moest doen om nog terug te komen in de wedstrijd. Met vier aanvallers was het pompen of verzuipen voor Altior. Naar verwachting maakte Altior 3-1 en leek het nog spannend te worden. Gelukkig voor de brigade van van Dijk was daar Eray Bozkurt die voor de vooralsnog verlossende 4-1 tekende.

Altior maakte er toch 4-2 van en daarmee begon alsnog het billenknijpen voor Aarlanderveen. Zoals vaak in wedstrijden kan er immers in de slotfase nog veel gebeuren. Zo ook in deze. Na doorlopen op de ingevallen keeper Zeilstra ontving ook Altior een rode kaart waardoor het voor de laatste minuten tien tegen tien werd. Eerste keeper Maico du Chatinier raakte eerder geblesseerd, doordat hij de bal wegtikte na een corner en zijn vinger uit de kom schoot. Altior bleef drukken en dwong Aarlanderveen tot verdedigen. In de 98ste minuut maakte Altior nog de 4-3 waarna scheidsrechter Ten Voorde affloot.

Verdediger Ramon Aronius is blij met deze driepunter. ,,Na die rode kaart al vroeg in de wedstrijd weet je dat het een lastige middag wordt. Alle doelpunten maakten wij vanuit de omschakeling en verder gooide Altior natuurlijk alles naar voren. In de eerste helft hadden we dat goed onder controle, maar na de rust ging dat een stuk minder. Ik ben blij dat we deze punten in huis hebben gehouden.”

Ook trainer Van Dijk was zeer tevreden, vertelt Aronius. ,,Hij komt natuurlijk uit Langeraar en dan staat er toch wel wat druk op. Na de wedstrijd grapte hij al dat hij nu weer met een gerust hart door het dorp kan lopen.”

Zo gaan de Aarlanderveeners als koploper de winterstop in na de nederlaag elders van Koudekerk. Op 20 januari bij de herstart zal de koploper het gaan opnemen tegen ASC thuis.

Aarlanderveen – Altior  4-3 (3-0). 9. Nouwens 1-0, 22. e.d. 2-0, 36. Nouwens 3-0. 52. T. van der Weijden, 71. Bozkurt 4-1, 80. Van de Berg, 90.+8 E. van der Weijden 4-3.

Basisopstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, A. van der Straaten, Aronius, Den Haan, Van der Pijl, Lutjenhuis, Nouwens, Overbeek, Grimmelius, Bouwhuis, Bozkurt.