maandag, mei 6, 2024
HomeDerde klasseASCASC en ESTO in balans, cricket ook niet onbelangrijk in Oegstgeest

ASC en ESTO in balans, cricket ook niet onbelangrijk in Oegstgeest

-

Op ASC is altijd wat te doen

Derde klasse A (zaterdag)- De regen is weggeveegd en de zon breekt door. Het kleine grut heeft plezier op de bijvelden. Op het hoofdveld van Ajax Sportman Combinatie lopen de grote jongens zich warm. Strakke gezichten bij de trainers, een klein babbeltje met uw lokale verslaggever kan er niet af.  Dan maar naar het clubhuis waar het een groot feest is. Alles wat cricket een warm hart toe draagt zit voor een groot scherm. Nederland speelt mee met de grote jongens op het WK in India. Na de sensationele winst op Zuid Afrika gaat het nu voor de wind tegen Bangladesh. Veel weet ik niet van het cricketen maar een zes wordt luid bejubeld.

Buiten hebben ASC en ESTO uit Bodegraven zich  aan het publiek gepresenteerd. ‘Eendracht Strekt Tot Overwinning’staat garant voor een bijzondere middag. De thuisclub moet in het begin alle zeilen bij zetten om op de been te blijven. Balletje vlak naast de paal en pal over de lat doen het ergste vrezen. Maar de routiniers Ralph van Zandwijk en Sean Goebel nemen de jonkies op sleeptouw. Vier zijn er door trainer Stefan Kraaijvanger uit Noordwijkerhout naar ASC meegenomen. En ze zijn erg gretig.

In minuut 34  scoort Max van der Boog na een  subtiel lobje van Alex Iliopoulos  de 1-0 voor de thuisclub .Dat doelpunt getuigt van voetbalhersens wordt mij door Leen de Goey toegefluisterd. En die kan het weten ,want hij heeft jarenlang op het hoogste niveau in Engeland gespeeld. Hij geeft alle credits aan de jonge trainer. Een orkaan van gejuich klinkt uit het clubhuis. Onze cricketers scoren punt na punt en daar moet op gedronken worden. Ik ga even op bezoek bij mevrouw De Haas die al 80 jaar trouwe supporter is. Ze zit op haar vertrouwde stekkie op haar eigen stoeltje fanatiek mee te leven.

Opgegroeid in De Kwakel ging ze op  de stang van de fiets van vader vanaf haar achtste jaar al naar ASC op het vertrouwde terrein in het centrum van Oegstgeest. In de rust toch maar eens informeren hoe het de voorzitter van de afdeling voetbal van ASC vergaat, Mirjam Werner, de vrouw in een mannenwereld. Haar ervaringen zijn fijn, ze heeft haar draai gevonden. Toch een kleine dissonant, laatst liep een bestuurslid van de bezoekende vereniging haar in de bestuurskamer zonder te groeten als een hork voorbij.

In de tweede helft zetten de mannen uit Bodegraven een tandje bij. Bij de eerste de beste aanval wordt ASC door de paal gered. En als de keeper van ASC de bal van zijn borst laat stuiteren is Lars Verheul er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken. Het wordt allemaal wat venijniger maar scheidsrechter Yanover houdt de zaak goed in de hand. Ineens duikt een blond koppie op onder mijn linkeroksel. Kleinzoon Klaas, nu al op 11 jaar een echte ASC ‘er.

,,Heb je geld tekort opa, dat je vandaag staat bij te klussen.” De echte ASC humor zit er nu al in. Het blijft gelijk en iedereen is tevreden. In het clubhuis is de stemming euforisch, na Zuid Afrika gaat nu ook Bangladesh over de knie. Nieuwe trainer Kraaijvanger(33) heeft het bij zijn nieuwe club naar zijn zin, al stellen zijn spelers hem nog wel eens voor verassingen met hun vakantieplannen. Hij speelde met VVSB in de historische halve finale om de KNVB beker tegen FC Utrecht. Zijn vrouw is zijn steun en toeverlaat voor een mooie trainerscarrière. Ook de aanhangers van “Eendracht Strekt Tot Overwinning” blijken aan de bar ineens veel verstand van de cricketsport te hebben. Het licht staat op groen, bij ASC is altijd wat te doen.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakx, Goebel, Bertels, Schouten, Van Zandwijk, Meijer, Van der Boog, Van Rooyen, Bierhuizen, Iliopoulos.

Har Meijer

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read