vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCASC doet zichzelf met de Franse slag binnen een kwartier de das...

ASC doet zichzelf met de Franse slag binnen een kwartier de das om bij ESTO

-

Tweede klasse D (zaterdag) – ,,Natuurlijk hebben we gisteravond het Nederlands Elftal gekeken. En hetzelfde scoreverloop, met een 2-0 achterstand na een kwartiertje spelen, kwam ook bij ons keihard aan. Uiteraard was het moeilijk voetballen voor rust met die straffe tegenwind. Maar in de tweede helft gingen we na de 2-1 wel met goed voetbal op jacht naar de gelijkmaker en er hing zelfs nog meer in de lucht. Maar uiteindelijk scoorde ESTO na een uitbraak de 3-1 wat dan ook de eindstand werd. Dat verklaart het beste de stilte na afloop in de kleedkamer want er moeten nu toch echt wel punten gepakt gaan worden, wetende dat we heel moeilijk tot scoren komen. Maar komende zaterdag uit bij Legmeervogels, waar we thuis met 1-0 van gewonnen hebben, moet gewoon een eerste stap naar drie punten worden gezet”, aldus ASC-doelman Max van Wijk.

Op sportpark ‘The Hill’ in Bodegraven had de zware wind vrij spel en met een straffe tegenwind kwam ASC geen moment in haar eigen spel. Met de 2-0 achterstand na een kwartier liep de ploeg van Jesper Neuteboom de hele wedstrijd direct achter de feiten aan. Was dit nu het verschil in slagvaardigheid tussen de thuisploeg, ESTO, zevende op de ranglijst met 27 uit 17 en ASC tiende met 24 uit 18? Thuis was er toch met 1-0 door ASC gewonnen dus…? Van Wijk: ,,We kwamen toch wat beter in de wedstrijd en jammer dat voor rust de 2-1 werd afgevlagd voor buitenspel. Anders ga je toch anders de rust in. Maar de tweede helft werden we gedragen door de wind en was het onze topscorer Alex Iliopoulos die een kwartier na rust uit een prachtige voorzet schitterend de 2-1 binnenkopte. We gingen duidelijk direct door voor de 2-2 en zelfs nog voor meer.”

ASC had het initiatief in dat part van de wedstrijd en er kwamen goede kansen voort uit de opgezette aanvallen. Maar alleen het gebrek aan killersinstinct brak ook nu ASC weer op. ,,Na een uitbraak van ESTO werd een kwartier voor tijd de 3-1 randje zestien achter mij binnengeschoten waar de wind ook nog het nodige met de bal deed. Staan we na het laatste fluitsignaal toch weer met lege handen, dat verklaart de stemming na afloop. We waren zeker niet onder de indruk van deze tegenstander, kijk maar naar ons spel na rust. Maar nu we elfde staan moet het komende zaterdag tegen het één plek lager staande Legmeervogels uit dan eindelijk maar eens drie punten gaan opleveren”, aldus de ASC-doelman.

Die tegenstander verloor zaterdagmiddag met 1-0 van het hoog geplaatste DONK, waar vorige week wel met 1-0 thuis gewonnen werd van ESTO. Die ploeg staan nu vijf punten achter op ASC dus dit wordt nog veel meer dan een zespuntenduel. Van Wijk: ,,We gaan er komende week op de training vol tegenaan en het zou al lekker zijn als we ons gemiddelde van één gescoord doelpunt per wedstrijd eens flink kunnen opkrikken tegen die ploeg.”

ESTO – ASC 3-1 (2-0). 4. ESTO 1-0, 15. ESTO 2-0, 60. Iliopoulos 2-1 en 75. ESTO 3-1.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Iliopoulus, Bakx, Meijer, Bertels, Schellingerhout.