vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseASCASC is het helemaal kwijt en verliest uit bij Legmeervogels

ASC is het helemaal kwijt en verliest uit bij Legmeervogels

-

Tweede klasse D (zaterdag)- ASC is de laatste weken zoekende en wist slechts twee punten binnen te sprokkelen uit maar liefst vijf wedstrijden. Afgelopen zaterdag gingen de mannen van trainer Jesper Neuteboom op bezoek bij Legmeervogels uit Uithoorn. Er moest gewonnen worden om in ieder geval weg van de degradatiezone te blijven en misschien kon er dan wel met een schuin oog weer naar boven gekeken worden. Zover kwam het helaas niet. De Oegstgeestenaren ging er met 4-0 vanaf. Inmiddels kan er nu wel gesproken worden van een heuse dip.

Thomas Schellingerhout over het verlies: ,,We gingen met aanvallende intenties het veld op getuige onze 4-4-2 formatie. We wilden met veel druk vooruit voetballen, dat was de insteek. Daar tegenover stond wel dat onze tegenstander een heel compacte verdediging had staan, waar we moeilijk doorheen konden voetballen. De wedstrijd ging eigenlijk gelijk op, maar zo’n tien minuten voor rust kwamen zij toch op voorsprong. Dat was wel een tik voor ons, maar niet zodanig dat we uit veld geslagen waren. Het kon immers nog alle kanten op. In de rust werd ons dan ook aangegeven dat we druk moesten blijven uitoefenen, en dat we vooral de duels moesten winnen.”

De middenvelder over het tweede deel van de wedstrijd: ,,Amper na tien minuten spelen na de onderbreking was de wedstrijd gespeeld. Uit een corner werd er binnengekopt en we kwamen dit doelpunt in het restant van de wedstrijd ook niet meer te boven. De duelkracht was eruit, gebrek aan motivatie, kortom we werden eigenlijk aan alle kanten overlopen. De derde en vierde treffer vielen hierna ook snel. Het enige dat we toen nog konden doen is eigenlijk de schade verder beperken. Met de rug naar het doel en ballen wegwerken, dat was het dan ook wel zo’n beetje. Uiteindelijk is het 4-0 verlies terecht en dat zullen we helaas moeten accepteren.”

Vervolgend over het restant van de competitie: ,,Dat ASC in een stevige dip zit, dat mag duidelijk zijn. We staan nu op een plek waar we helemaal niet willen staan en concurrenten als DoCoS en Kagia weten juist nu wel punten te pakken. Dat is zorgelijk, want de twaalfde plaats, wat directe degradatie betekent, komt wel angstvallig dichtbij. We hebben echt een goed reeks nodig nu, wellicht kunnen we dan ook nog nacompetitiewedstrijden voorkomen. Maar zover is het allemaal nog lang niet, we hebben de vorm die we in het begin van het seizoen hadden nu echt keihard nodig. Laten we maar eens beginnen met in ieder geval de ploegen onder ons verder weg te zetten. We blijven in ieder geval zeer strijdbaar.”

Over twee weken komt de nummer vijf, FC Oudewater, op bezoek. Zal deze wedstrijd de ommekeer betekenen voor de ploeg uit Oegstgeest? Of blijft de dip hangen op sportpark Overveer?