maandag, mei 6, 2024
HomeDerde klasseASCSpeldiscipline levert ASC drie waardevolle punten op

Speldiscipline levert ASC drie waardevolle punten op

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Bij aanvang van de wedstrijd staat  ASC op een keurige zevende plaats met negentien punten uit dertien wedstrijden. Geconcludeerd kan worden dat trainer Jesper Neuteboom de zaak goed op de rit heeft. ,,Ik ben zeker tevreden over de progressie die we maken. Vorig seizoen hebben we na de winterstop een nieuwe speelstijl geïntroduceerd. Ook zijn we het gesprek met elkaar aangegaan en vastgesteld dat we te naïef speelden. In de tweede klasse wordt er immers meer van ons gevraagd. Speldiscipline is hierbij essentieel waarbij iedereen in het veld moet weten wat nodig is om een resultaat te boeken. De nieuwe speelstijl en speldiscipline heeft ons geen windeieren gelegd. Sindsdien doen we het prima en halen we op enkele uitzonderingen na een prima constant niveau.”

Ook zaterdagmiddag was het vertoonde spel van de formatie uit Oegstgeest niet groots maar qua speldiscipline was er niets op aan te merken. De mannen van trainer Neuteboom knokten voor elke meter en stonden keer op keer goed opgesteld. Na 90 minuten voetbal kan geconcludeerd worden dat ASC een moeilijk te kloppen ploeg is. Dit keer was Alphia het slachtoffer. Na een valse start herpakte ASC zich en stuurde Alphia met nul punten terug naar Alphen aan den Rijn. Dankzij deze belangrijke overwinning heeft ASC een gat van zeven punten met de onderste zes ploegen geslagen en heeft het zelfs de aansluiting met de subtop gevonden.

Op een moeilijk bespeelbaar veld begonnen beide ploegen wat aarzelend. ASC stond toe dat Alphia vaak in balbezit was waarbij de ruimtes door ASC klein werden gehouden. Het was goed zichtbaar dat trainer Neuteboom zijn ploeg op tactisch gebied prima had voorbereid. De Alphense vleugelaanvallers werden continu gedubbeld en op het middenveld was weinig ruimte om te voetballen. Dankzij de speldiscipline van ASC en het weinig gevarieerde spel aan Alphense zijde was de wedstrijd niet echt opwindend met een minimaal aantal mogelijkheden aan weerszijden. Vlak voor de thee werd de status quo dan toch doorbroken. Met een prima individuele actie zette Bas Hazebroek aanvaller Ralph Zeilstra oog in oog met Oegstgeester sluitpost Max van Wijk. Zeilstra maakte geen fout en schoof de bal keurig in de verre hoek (0-1).

Na de thee een onveranderd spelbeeld. ASC hield de ruimtes klein maar brak in aanvallend opzicht weinig potten waardoor de Alphense verdediging niet of nauwelijks in de problemen kwam. Na ruim een uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Niet geheel toevallig moest deze komen uit een dood spelmoment. Een indraaiende vrije trap werd door keeper Boas Vet totaal verkeerd beoordeeld waardoor Diederik Bertels eenvoudig binnen kon koppen (1-1).

Na de gelijkmaker kreeg het geloof bij ASC een extra boost en kreeg het steeds meer grip op de wedstrijd. Toch was het Alphia dat op een 1-2 voorsprong dacht te komen. Uit een scrimmage tikte Hazebroek de bal binnen. Scheidsrechter Pieterman stond slecht opgesteld en kon niet vaststellen dat de bal geheel over de doellijn was geweest. Een gefrustreerd Alphia wist zich niet te herpakken en keek een aantal minuten later tegen een 2-1 achterstand aan. Dit keer was het Jelle Schouten die keeper Vet het nakijken gaf. De laatste tien minuten speelde Alphia alles of niets. Behoudens een aantal corners werd Alphia niet meer gevaarlijk. ASC hield knap stand waardoor de drie nuttige punten op Sportpark Overveer bleven.

Met 22 punten uit 14 wedstrijden staat ASC op een keurige zevende plek. Volgende week gaat ASC op bezoek bij FC Aalsmeer, de nummer drie op de ranglijst. Wederom een krachtmeting tegen een ploeg die vooraf als de titelkandidaat werd bestempeld en meer en meer in vorm lijkt te komen.

ASC – Alphia 2-1 (0-1). 42. Zeilstra 0-1, 60. Bertels 1-1, 76. Schouten 2-1.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Bergen, Goebel, Van Zandwijk, Dalenoord, Bakx, Meijer, Bertels, Van Rooyen, Schellingerhout.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, Flippo, El Bouny, Zeilstra.

 

Must Read