zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBij Koudekerk-Zwammerdam zit het venijn weer in de staart

Bij Koudekerk-Zwammerdam zit het venijn weer in de staart

-

Derde klasse A (zaterdag)- Wie wedstrijden van Zwammerdam bezoekt doet er goed aan om tot het laatste fluitsignaal te blijven zitten. Net als vorige week tegen Aarlanderveen verspeelde Zwammerdam in de laatste minuut van de extra tijd de volle winst. Het was nota bene een eigen doelpunt dat Koudekerk langszij bracht en de eindstand op 3-3 bepaalde.

Bij de rust zag het er niet naar uit dat Zwammerdam in grote problemen zou komen. De bezoekers startten fel en geconcentreerd wat in de eerste minuut al een enorme kans opleverde voor de groen-witten. Tot opluchting van iedereen die Koudekerk een warm hart toedraagt werd de afgemeten voorzet van Justin Bons van dichtbij naast gekopt.

Het bleek uitstel van executie want drie minuten later leverde Bons wederom een indraaiende voorzet af waarbij de bal  in een kluwen van spelers voor de voeten van Koen Woudenberg viel. Die pakte het buitenkansje met beide handen aan en knalde de bal achter keeper Roy Dorrepaal.

Het lukte Zwammerdam in de eerste helft het spel van Koudekerk te ontregelen door hoog druk te zetten. Desondanks kreeg de thuisclub toch een aantal kansen. Deze leverden echter geen gelijkmaker op. Aan de ander kant was vooral Justin Bons een echte handenbinder voor zijn directe tegenstander, het meeste gevaar van Zwammerdam kwam dan ook van de linkervleugel. Ongeveer tien minuten voor het rustsignaal verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Dit keer was het Jim van Vliet die de trekker over haalde.

Koudekerk trainer Jarno Verweij greep in de rust in en bracht Glenn Bennis en Ruben van den Berg binnen de lijnen in de hoop meer grip op het middenveld te krijgen. Het leverde onmiddellijk resultaat op want binnen tien minuten was de achterstand weggewerkt door doelpunten van Sem van Aalst en Akke Pennin.

Zwammerdam leek even aangeslagen maar wist via  Ruben de Bruin halverwege de tweede helft voor de derde keer te scoren en weer op voorsprong te komen. Het verzuimde daarna om de wedstrijd op slot te gooien waardoor Koudekerk tot de laatste seconde hoop bleef houden op een beter resultaat.

In de laatste minuut van de blessuretijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een diepe bal vanuit het middenveld leverde een communicatiestoring tussen de doelman en een van de centrale verdedigers op waarna deze pardoes over zijn eigen doelman tegen de touwen kopte.

Bij Koudekerk trainer Verweij was de opluchting dat zijn ploeg in de dying seconds op gelijke hoogte kwam groot. Gelijktijdig was hij van mening dat zijn ploeg deze middag onherkenbaar was. Verweij: ,,In de eerste helft ontregelde Zwammerdam ons spel door hoog druk te zetten in de as, waardoor we niet aan ons eigen spel toekwamen. We speelden toen ook te slordig en toonden te weinig lef. Met de wissels in de rust hadden we dat de tweede helft beter onder controle.”

Erwin van der Zee was teleurgesteld dat zijn ploeg de volle buit in de slotseconden uit handen gaf. Van der Zee: ,,We hadden een goed strijdplan en kwamen de eerste helft daardoor terecht op voorsprong. Helaas moest ik in de rust en in de tweede helft noodgedwongen drie sterkhouders wisselen. De tegendoelpunten, vooral de laatste goal, komen voort uit een gebrek aan communicatie achterin. Desondanks ben ik van mening dat er vandaag maar een ploeg recht had op de overwinning en dat was Zwammerdam.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, De Boer, Fabian Roosenbrand, Schmand, De Groot  Looyestijn, Van Aalst, Van der Zwet, Jorin Roosenbrand, Meertens, Pennin.

Basisopstelling Zwammerdam: Van Rijssen, Vink, Van Dorp, Veerman, Peters, Kremer, Woudenberg, Van Vliet, De Bruin, Bons, Van Vliet.

Rene Sinke
Rene Sinke
Voormalig docent en onderwijsmanager aan de Politieacademie, actief scheidsrechter voor de KNVB, ruim 12, 5 jaar actief geweest in de top van het amateurvoetbal. -Voormalig docent arbitrage bij de KNVB, voormalig trainer en jeugdleider, voormalig voorzitter van zondag 2e klasse ESTO. Reageert kritisch en direct op ontwikkelingen binnen het (amateur) voetbal en benut daar columns voor die regelmatig te lezen zijn op LAV.