zondag, april 28, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS in grotere degradatienood na verlies tegen ESTO

DoCoS in grotere degradatienood na verlies tegen ESTO

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Afgelopen zaterdag reisde DoCoS af naar Bodegraven om het daar op te nemen tegen ESTO. De Leidse ploeg kent een moeizaam seizoen en elk punt is momenteel welkom. De kwaliteiten zijn zeker aanwezig, maar op het veld wil het er lang niet altijd uitkomen. Tegen ESTO ging het wederom mis. Een verlies dat nog lang nadreunde in de kleedkamer. Het werd maar liefst 5-1 voor de thuisploeg.

Aanvaller Martijn Guijt over het keiharde verlies: ,,Eigenlijk hadden we al vanaf het eerste fluitsignaal niet veel in te brengen. We stonden niet goed en kwamen overal net een stapje te laat. Halverwege de eerste helft werd er wat gewisseld van posities waardoor er iets meer voetbal in de ploeg kwam. We stonden toen helaas al wel met 1-0 achter. Tot aan de rust hadden we zeker het gevoel dat een gelijkmaker er in zat. De paar kansen die we kregen werden helaas niet verzilverd, aan de andere kant had ESTO zeker een aantal kansen de score verder uit te bouwen.”

                                                  Spreker Martijn Guijt op archieffoto tegen DONK

De Leidenaar vervolgt: ,,Kort na rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hun spits pikte de bal op en werkte vakkundig binnen. Eigenlijk direct hierna gingen de koppies hangen en het werd zelfs nog erger. Na een te korte terugspeelbal moest onze keeper Mitchel van Abswoude uitkomen, blokkeerde een tegenstander en mocht met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Daarna werd het een onmogelijke opgave. Onze opponent liep verder uit en heel veel hadden we er niet tegen in te brengen. Onze tegentreffer van Sipan Khalid was uiteindelijk om de eer te redden. Persoonlijk snap ik helemaal niets van dit verlies. Vorige week tegen EMM’21 speelden we goed en konden we onszelf verwijten dat we de kansen niet benutten. Nu stonden we er als collectief in zijn geheel niet. We staan nu op een positie waar we helemaal niet willen bivakkeren. De komende wedstrijden moet er echt alles op alles worden gezet om in ieder geval de nacompetitie te halen. Want dat is wel hoe de vlag er nu bijhangt, zo simpel is het. In de kleedkamer was het na afloop dan ook echt doodstil. Het was met name de teleurstelling dat we het wéér niet hebben kunnen opbrengen. Waar het aan ligt, ik heb werkelijk geen idee. Het lijkt er sterk op dat de onzekerheid in de ploeg is gekropen.”

Door dit verlies is DoCoS nu naar de twaalfde plek gezakt, een positie die aan het einde van de competitie directe degradatie zou betekenen. Over twee weken staat de streekderby tegen ASC uit Oegstgeest op het programma. Kan de ploeg van trainer Edwin Vurens in de resterende wedstrijden het tij nog keren? De trainer: ,,Het is twaalf uur voor ons en dat besef is er. We zullen drie keer moeten winnen en dan nog is het de vraag waar we uitkomen. Eerder lukte het ons om vier duels op rij te winnen dus daar moeten we ons aan vasthouden. Het verval bij ons is iets waar we maar moeilijk de vinger op kunnen leggen.”

ESTO – DoCoS 5-1 (1-0). 20. Saeijs 1-0, 47. De Visser 2-0, 59. De Visser 3-0, 68. Khalid 3-1, 70. 4-1. De Heij 4-1, 75. Saeijs 5-1.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Maaskant, Van Voorthuijzen, Van Wieringen, Victory (71. Gassama), Gashi (58. Disseveld), Groen, T. Douwes (55. Van Zonneveld), Guijt (71. De Vink), Khalid.

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read