vrijdag, mei 3, 2024
HomeDerde klasseDoCoSWeg omhoog lijkt ingezet door DoCoS

Weg omhoog lijkt ingezet door DoCoS

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Even leek het de verkeerde kant op te gaan voor DoCoS, maar na rust rechtten de Leidenaren de rug. Een 1-2 achterstand bij de thee werd knap omgebogen naar een 4-2 overwinning. Op voorhand stond Legmeervogels op een gelijk aantal punten, waardoor de drie punten extra lekker zullen smaken voor de Morsbewoners.

Na een moeizame eerste seizoenshelft heeft DoCoS nu tweemaal op rij gewonnen. Vorige week werd RVC’33 verslagen in Reeuwijk en nu onderging de ploeg uit Uithoorn hetzelfde lot. Doordat de teams in de tweede klasse D vrij dicht op elkaar staan, kan elke overwinning een grote sprong op de ranglijst betekenen. DoCoS lijkt zich zo langzaamaan uit de onderste regionen te voetballen, maar die stelling gaat wel gepaard met de grootst mogelijke voorzichtigheid.

De eerste voortekenen voor een doelpuntrijke wedstrijd kwamen al snel. Na slechts een paar minuten spelen, zag doelman Mitchel van Abswoude een schot van Erwin Smajic op de paal belanden. Niet veel later was het juist DoCoS dat de leiding nam. Chris van Empel hield goed het overzicht en speelde Tygo Groen aan. De middenvelder kapte zichzelf vrij in de zestien en maakte geen fout: 1-0.

Kansen waren er vervolgens voor beide ploegen. Van Abswoude moest redding brengen, waarna Qendrim Gashi aan de overkant te hoog mikte. Halverwege de eerste helft viel toch de gelijkmaker. Smajic speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en met een schot via de onderkant van de lat liet hij de Leidse doelman kansloos. Diezelfde Smajic profiteerde kort voor rust van een polletje op de helft van de thuisploeg. Van Abswoude wilde een terugspeelbal verwerken, maar trapte hard onder de bal door. Een kolderiek moment waar slechts de uitploeg om kon lachen.

Direct na rust was het DoCoS dat de regie had. Een verre uittrap van Van Abswoude kwam voor de voeten van Sipan Khalid. De spits hield de verdedigers knap van zich af en schoot de gelijkmaker binnen. Slechts een paar minuten later werd het zelfs 3-2, wederom door de van Sporting Leiden overgekomen aanvaller. Na een goede actie van Groen ontstond een scrimmage, waardoor de bal voor de voeten van Khalid viel. Van dichtbij zette hij zijn ploeg op voorsprong.

Het laatste halfuur leek de wedstrijd wat tot stilstand te komen. Legmeervogels wilde wel, maar kwam niet makkelijk voorbij de Leidse defensie. DoCoS creëerde daarentegen ook minder dan eerst. De wissels, overtredingen en ballen buiten het veld kwamen de snelheid van het spel ook niet ten goede. DoCoS streed voor wat het waard was en deed dat met verve. Vlak voor tijd vergrootte Martijn Guijt de voorsprong zelfs nog. Een prima uitgespeelde counter eindigde bij de ingevallen aanvaller, die aan alle spanning een einde maakte.

De tweede overwinning op rij betekent dat DoCoS weer wat meer omhoog mag kijken. Plaats acht, ofwel de positie die het sein ‘veilig’ meekrijgt, ligt weer binnen handbereik. Komende week kunnen de roodwitten wederom een belangrijke slag slaan op bezoek bij Kagia, dat slechts één punt meer heeft. De ploeg van trainer Edwin Vurens zal in Lisserbroek op zoek gaan naar de ‘9 uit 3’. De winning mood in Lisserbroek houdt evenwel al langer aan.

DoCoS – Legmeervogels 4-2 (1-2) 8. Groen 1-0, 23. Smajic 1-1, 43. Smajic 1-2, 50. Khalid 2-2, 58. Khalid 3-2, 90+1. Guijt 4-2.

DoCoS: Van Abswoude, Maaskant, Amine, Van Voorthuijzen, Klein, Gashi (77. Hoogbruin), Douwes (46. Victory), Flippo, Groen, Khalid, Van Empel (83. Guijt).

Legmeervogels: Buijs, Spit, Van Beek, Van der Nolk van Gogh, Hooiveld, De Block (65. Holt), Burgers (80. Tjassens), Schouten (80. Streefkerk), Vincken (65. De Jeer), Kalkman, Smajic.