zondag, mei 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest doet zichzelf tekort tegen DWO

FC Oegstgeest doet zichzelf tekort tegen DWO

-

Derde klasse A (zaterdag)- De drie punten konden al bijna worden genoteerd op de ranglijst, maar zo’n feest werd het niet voor FC Oegstgeest. DWO kwam pal voor tijd op gelijke hoogte en kreeg daarmee teveel. De spelers van de thuisploeg foeterden na afloop en meenden ook dat er meer dan eEn luchtje aan de late gelijkmaker zat. Beelden zullen dat uit moeten wijzen, maar de FC had het vooral aan zichzelf te wijten dat er geen goede zaken werden gedaan in de top van deze klasse. De ploeg van Thymen Kruider kan zeker nog wel een rol van betekenis spelen, maar zal in het resterende deel van de competitie wedstrijden eerder zelf moeten gaan afmaken.

De eerste helft was ronduit saai te noemen. Beide ploegen kregen het niet voor elkaar een gestroomlijnde aanval neer te leggen en de slordigheden aan weerszijden waren talrijk. Tim Bakker kreeg voor de pauze een schietkans, maar mikte over. Daarvoor had de thuisploeg wel wat geblaft, maar meer dan dat toch niet. DWO kon eveneens geen gevaar stichten, maar stond halverwege alsnog met 0-1 voor na een doelpunt uit het niets. Een inzet kon door Kevin Driessen nog van de doellijn worden afgehaald, maar de rebound was opvallend genoeg met het hoofd voor Kurtley de Windt. Met afstand de kleinste man van de bezoekers.

De tweede helft werd bepaald amusanter en dat had vooral te maken met de inbreng van de gastheren. Er kwam meer energie in het duel en DWO moest meer en meer naar achteren om de meubels veilig te stellen. De tweede kans voor FC Oegstgeest leverde de verdiende gelijkmaker op. Middenvelder Jordy Manuputty, net als de sterk acterende Bas Brom ijverig, pikte een bal op, draaide om zijn as en mikte raak.

Halverwege de tweede helft ontsnapten de gastheren aan een rode kaart. Een natrappende beweging werd gezien door de leidsman, maar tot een ieders verbazing bleef het bij een gele kaart. Aan de andere kant liet Sjoerd Winkelman zich ook een keer provoceren en de verdediger mocht in die situatie niet mopperen dat het bij geel bleef. Later kreeg de ex-speler van Warmunda en FC Boshuizen wel zijn tweede gele kaart en mocht inrukken.

Dat was pas nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen door de sterk ingevallen Roy Elkerbout, die vooral in standaardsituaties voor gevaar zorgde. Uit een scherp aangesneden vrije trap van de invaller werd het 2-1. Op zich een prima trap, maar de sluitpost mocht zich wel aanrekenen dat hij zich liet foppen. Bob den Hollander had daarvoor nog een grote kans laten liggen na fraai voorwerk van de ook al ingevallen Joshua Overvliet. En zo kreeg de gastheer meer kansen om DWO met lege zakken naar huis te laten keren, maar de 3-1 bleef uit.

Toch kwam er nog een vierde doelpunt, maar dan wel aan de overkant. Al dan niet in buitenspelpositie zette Gino Bergwerff Kael Zulu aan het werk en de invaller liet Gijs Jansen, die een rustige middag beleefde, kansloos. Zo kreeg DWO teveel en FC Oegstgeest te weinig, maar voetbal is nu eenmaal niet altijd eerlijk.

FC Oegstgeest- DWO 2-2 (0-1). 28. De Windt 0-1, 60. Manuputty 1-1, 80. Elkerbout 2-1, 90.+2 Zulu 2-2.

FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen (62. Mulder), Winkelman, Apcar, Manuputty (74. Overvliet), Brom, J. Driessen (62. Elkerbout), Bakker (85. Van Vliet), Den Hollander, Gianfiglio (85. Morin).

Beluister hier de podcasts met beide trainers:

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read