woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk werkt zichzelf naar gedeelde koppositie (plus foto's)

Koudekerk werkt zichzelf naar gedeelde koppositie (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Wij gaan het niet anders doen omdat we twee keer verloren hebben. Wij houden vast aan onze speelwijze en daar geloven we in.” Woorden van Jarno Verweij, trainer van Koudekerk, na de nederlagen tegen ASC en TAVV aan het begin van het seizoen. Zijn geloof lijkt vooralsnog gerechtvaardigd, want na de klinkende overwinning op Soccer Boys (4-0) staan de withemden ondertussen op de gedeelde eerste plaats.

Verweij blijft de voeten op de grond houden. ,,Weliswaar een verdiende zege, maar Soccer Boys hebben we echt niet van de mat getikt. Tot nu toe vind ik dit ondanks de uitslag de beste tegenstander. Ik realiseer mij dat we met enig fortuin aan de 1-0 kwamen en dat Roy Dorrepaal ons een keer fantastisch overeind hield. Wel had de ruststand ook 2 of 3-1 kunnen zijn. Na de pauze hadden we kort het betere van het spel, maar daarna was Soccer Boys in een fase van pakweg twintig minuten bovenliggend en hadden we het zwaar.”

Toch kwam het goed voor Koudekerk. Na het eerste doelpunt (een treffer van de Bleiswijkers) maakte Youri Looyestijn er op mooie wijze 2-0 van en daarna kreeg de thuisploeg de ruimte en vleugels. Glenn Bennis maakte, overgekomen van Hazerswoudse Boys, er 3-0 (zijn eerste voor zijn nieuwe club, red.) van en het slotakkoord was voor Kevin Vonk. ,,Een leuke en vooral tactische pot met twee ploegen die de opbouw hoog in het vaandel hebben staan. We gaan nu lekker, maar in deze klasse moet je je niet te snel rijk rekenen.”

Note redactie: morgen volgt er nog een samenvatting met dank aan mediapartner Studio Alphen en morgenavond wordt een LAV voetbaltafel opgenomen met als deelnemende clubs: Koudekerk, Lugdunum, Aarlanderveen en ASC (3e klasse) en vier vierdeklassers. Kijktip, beelden naar verwachting komende woensdag op onze site en socials!

Foto’s: met dank aan VV Koudekerk

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read